Monday, March 23, 2009

KT kata LAGI...

Salam...

Kuda Tua sumbang lagi....

CUBA TULIS CERITA PULA

Tak sangka ana telah mendapat sambutan bercampur2 dari kalangan bro/sis. Pro atau kontra, ana tetap mengalu-alukan komen bro/sis sekelian. Memang tujuan ana menulis pun sekadar menghidupkan Kg. siber kita semata2.
Hanya satu yg ana pohon kepada semua penggiat komen di Kg. siber kita yg tersayang ini, kalau bro/sis terasa terpanggil sangat2 untuk membuat SERKAP JARANG, jgn lah pula sampai terus menuduh dan "mengkhutbahi" si polan itu.
Sukalah ana meng"confirm"kan yg si polan yg disebut oleh salah seorang bro/sis kita itu sebangai KT adalah TIDAK TEPAT SAMA SEKALI. Malah tersasar jauh sebab personaliti kami berdua amat berbeza. Persamaannya hanyalah sekadar, di masa remaja kami bersama2 pernah bermain bola utk sekolah dan satu kelas hingga Form3.
Ana kagum dgn Mazlee yg kian dapat menghidu siapa ana. Memang benar, tidak ramai yg mengetahui nama Mazlee di eja begini rupa. Mungkin dia bersaudara dgn Bee Gees agaknya. Ana juga tahu nama gelaran Mazlee yg diberikan oleh rakan2 di Jitra. Ana yakin Dz pun tahu dan pasti tersenyum membaca.
Ana berpendapat, dari bro/sis terus menerus cuba memerah daya minda utk mengenali siapa KT, ada baiknya bro/sis sekelian memerah utk menghasilkan satu cerita utk dikongsi bersama.
Terkini kita sudah mendapat sumbangan tajuk2 keugamaan dan susila kehidupan. Sudah ada juga tajuk kemasyarakatan tentang parking di hari Jumaat, miang orang setengah abad dan nostalgia Jitra.
Jadi apa yg ditunggu lagi, mula lah pemerahan minda utk menghasilkan cerita pula.

March 23, 2009 5:02 PM

Ha tudia..amacam ? KT dah cerita lebih kurang sapa dia..Carilah Fazie oi...Aku memang gelak bila terima SMS dari Fazie yg teringin nak tau sapa yg aku kenen..Kan aku dah kata General Statement..Dia tak komen, tapi dia SMS pulak. Kacau sungguh pompuan ni sorang...

15 comments:

madud said...

sebenarkya ana sudah meluat sama ente

MADUD said...

alamak, salah ejaan daaa...

SEBENARKNYAAA.. AANAAA... SUDAHH.. MELUAATTT... SAMAA ... ENTE.. WAKAKAKAKAK AMPEH PUNYA MANUSIA ENTE NII.. BIKIN HAL SAJA ,, AKU TAKOT FAZIE TAK CUKUP MAKAN UBAT SAJA NANTI

kamal said...

Salam semua,

aku tak kisah KT nak 'X' man atau pun tak, tapi aku harap hang jangan berhenti memberi komen dan cerita dalam kg siber kita ni..biaq semua tertanya2..kpd sahabat2 yg pergi kenduri rumah omaq aku ucapkan trimakasih.. termasuk nordin ahmad dan mat lazim yg p selepas kita balik..

wasallam

KODEN said...

Salam,

Cool Dude, aku setuju dgn Kamal n nak tambah sikit saja.
Selagi dia kritis secara am, aku sokong Kamal. But once dia pin-point kritikan dia n dok angkat suku-sakat mcm Pglima Bukit Gantang (PBG), aku nak usulkan kat Dz to delete his Article.
Aku pun dok ikut2 KT ni n aku rasa dpt agak dah sapa dia ni. Tapi aku tak cukup lagi proof utk nak tuduh.
Biaq p kat dia lah selagi dia teringin nak mewarnai Kg siber kita ni.
PBG pun dah nampak makin berhemah berbahasa. Mula2 hari tu, aku ingat dia masuk utk mewarnai Kg kita, tot tot dia contiang sampai belemoih! Tapi kebelakangan ni aku nampak dia pun dah balik ke "pangkuan masyarakat" (amboih!! bunyi mcm Saleem n Jamal Abdillah pulak). Alhamdullillah la tu.
Yg PBG ni hangpa tak teringin nak pikiaq pulak ka..., sapa lahabau ni?

Wassallam.

CIOW.

KODEN

Kuda Pencen said...

I suka U la KT,Suka U la nak kata apa,so apa2 pun tetap hiburan saja

Anonymous said...

HAIII....

KUDA PENCEN PULAKKK DAHHHH!!!!

CERITA KITA PUN TAKKK SUDAH
SUDAHHH LAA..


fazie.

Anonymous said...

OH YAAA.....LUPA..

TOK PENGHULUUU..MULUTTT
CELAPOIIII.........

BILAA PULAKKK I DOKKK SMS NGAN UUU...

fAZIE

Kuda Pencen said...

Kuda tua lawan dgn kuda pencen,tunggu perlawan selanjutnya............

Anonymous said...

salam....
hangat hangat...
nampak gayanya Fazie pun dah mula balik dah.....Sabaq Fazie sabaq...
Pada yang merajuk tu biaq p la.. esok ada lagi anak2 kita yang nak kahwin, kita p la kenduri..Anggap saja kenduri di rumah Omaq tu tak ada rezeki untuk berjumpa dengan kawan2
Pada KT, Gelaran yg member2 bagi kat aku tu dah tentunya bukan Dato', Dato' Seri, Tan Sri atau Puan Seri kan.... hehehehehe.. Tah2 hang yg bagi kot.. apa2 pun terima kasihlah dok ingat gak hang kat aku...

Anonymous said...

I rasa I know who u r KUDA PENCEN..My great lover dolooo..HAMSAN yaa. Welcome too our penghulu cyber clubbb...

Anonymous...sorry laa...kalu kat luar pada cyber niii memang I m very cool n steady...infact lembuttt lagi uu...tapi dlm syber niii...I suka bagi kawang2 kita meloncat. n lagii laa ni I dok tungguu anak I patahhh kaki kat umah so...cyber nii laa jadi hamba I dok comunicate...hehehe!!!!

Lagii pong I ni kenaii u ka...bila U dok sebuttt nama I tuuu macam dah kenai lamaaa...

Fazie

KODEN said...

Salam,

Panglima Gantang, Kuda Pencen n Anonymous (yg tulih salam, hangat, hangat...) bunyi serupa saja.
Hehehe kecik2 tak besa main aci sembunyi kot, sbb tu tak boleh nak sembunyi identiti.
(Maksud aku sembunyi berbahasa.) Kalau tajuk sembunyi diri..., kita ada pakarnya.
Baca sekali saja..., tak payah pikiaq, dah tau sapa.

Wassallam.

CIOW.

KODEN

mazlee said...

salam...
Koden minta maap ya yg tulih hangat2 tu aku, terlupa nak tulih nama. Pang5 Gantang & Kuda Pencen tu aku tak tau...tapi aku bukan depa..
serkap koden serkap...Fazie pun nak tau gak depa tu sapa...

Anonymous said...

Laa u kaa Mazlee...tuu I dok gasaa macamm dokk kenaii lamaa dahh..ayat ayat uu tuu ada besi beghanii..macam tauu kitaa dah lamaa kenaii...I nii dekatt dahh nakk sms katt mamakk kodenn nakk tanyaa sapa diaa depa depa tuu...tupp-tupp uuu!!!!hahaha kena jugakk kawannn..

fazie

darah59 said...

TUDUH LAGI..DAH DOK TAU DAH PANAH HANG TU MEMANG HEROT..TAK PERNAH KENA..ASYIK DOK KENA ORG LAIN SAJA..TAMBAH NGAN TAK DAK PENGADANG PULAK...

madud said...

tak dak pengadang? wakakakakakakaakakah!!!