Thursday, February 25, 2010

MINYAK

Salam...

Bila dok keluaq habaq angin kata petrol nak naik harga, banyak lagi cerita2 yang mengiringi nya. Antara yang paling heboh adalah kisah kononnya kita nak kena "swipe"kan Mykad kita bila nak beli minyak. Pasai apa? Untuk menghindarkan rakyat asing dari membeli minyak kita. Di sini yang aku nampak rakyat asing adalah Singaporean Kiasu ngan Siam je lah or maybe sebelah Sabah / Sarawak ada gak masuk Indon n Phillipines?

Walau bagaimanapun, aku memang tak setuju ngan cadangan pakai Mykad. Pertama, aku rasa menyusahkan. Kedua, ia akan membuatkan seseorang "kaya" untuk supply peralatan yang nak baca Mykad tu. Ketiga, aku rasa kos untuk supply Mykad reader tu mungkin akan lebih mahai lagi dari minyak yang dijual kepada orang luaq kan?

Dolu dolu masa minyak di Siam murah, ramai yang dok sebelah utara tanahair yang dok terpa pi seberang untuk boh minyak...sekali ngan buang minyak sama...hahahaha. Hari ni terbaca dalam NST, katanya plan yang aku sebut kat atas tu mungkin akan di skrapkan. Alhamdulillah...Bila dah mai nak beli barang dalam negara sendiri pun nak kena buktikan kita ni rakyatnya, aku rasa dah berat tu..

FAIL...

Salam...

Aku tak kering gusi tengok klip ni yang sebenaqnya...hehehehahahahSempoi kan?

HALO...

Salam...

Tak sangka pulak cerita kisah nak organise bowling je dah jadi cam family trip pulak kan? Saj je cucuk2 kisah Danok tu, tapi nampak gaya mengena gak...hahahaha..

Mat Saman ada gak tegoq suruh kita divert pi Pulau Langkawi, idea yang baguih gak tu. CBAzmi dah bunyi jugak bahawasanya apabila dah dekat sangat kalau tak langkau pi pun tak best gak..Betul tu Tuan..Setuju sangat..Apa kata kita pakat2 join dan buat rombongan Che Kiah pi Danok? Nanti bila dah jadi betui2 barulah aku akan panjangkan jemputan pada gang2 Mat ngan Azmi...Gang yang "TAK" berlagak lagi akan jemput semua nanti...ahahahahaha..

Dapat plak satu berita hari ni bahawasanya sindiran aku mengenai salah seorang sahabat kita dalam blog ni telah menyebabkan dia di minta penjelasan oleh superior nya...Ampun maaf ku pinta. Tiada niat langsung untk menyinggung atau menyusahkan, cuma sindiran sahabat... Sorry lah boss...

MSG ni aku dapat dari Attaturk tadi..actually ni dah yang kedua. Aku masukkan jemputan tu disini....
Jemputan kenduri kawin anak saudara Saadiah(0123037987) pada 20.3.10(Sat).
Venue : Dewan Kelab Laguna Merbok Sg Petani.

Tahniah aku nak ucapkan pada Dude dimana artikelnya telah disiarkan dalam Malay Mail. Sakan mamat ni..Cuma dia tak reti nak korek hidden skill dia tu..But its never too late..Life is short..CONGRATS BRO...

Aku nak ucapkan takziah kepada keluarga Teng Wen Yan yang cuba untuk selamatkan adiknya dari rumah yang terbakaq, malangnya dia serta adiknya terkorban. Wen Yan yang menyedari adiknya masih terperangkap dalam rumah mereka yang sedang terbakar telah berpatah balik utk cuba selamatkan adiknya..Sifat macam ni bukan senang nak cari..

Ikut paper kata Jalan Kodiang..kat mana ha? Ada sapa2 tahu? Berita selanjutnya DISINI.

Aku rasa mungkin minggu depan aku terbang ke KL sat..Kena teh tarik ngan depa semua...

WASSALAM