Wednesday, October 28, 2009

KUALA DIPANG

Jambatan gantung ni nampak nya menggantung pembina dia sekali daa..


Pasukan Penyelamat sedang mencari 2 murid yang masih hilang dlm tragedi itu.

Jambatan baru siap sebelum runtuh

Salam 1Malaysia...

Takziah kepada keluarga Dina Deve a/p Nathan mangsa jambatan runtuh Di Sek Kebangsaan Kuala Dipang, Kampar. Pic diatas menunjukkan jambatan yang runtuh tu, yang katanya baru siap dalam beberapa hari ni saja. Ujian ketahanan dah buat ka ha? Aduhai, kesian kat orang. Tak dak akai langsunglah depa ni. Tang mana salahnya? Design ke? Pembinaan ke? Bahan mentah ke? Spesifikasi betui ke? Untung banyak ke pembina jambatan ni? Boleh tidoq lena kah dia dengan kematian Dina Deve dan hilangnya 2 lagi murid yang masih belum di jumpai?

Teringat kawan aku cerita kisah syarahan ugama yang diikuti kat surau di Taman dia..Kononya, suatu hari penghuni Syurga dan Neraka ingin membuat perjumpaan. Macam Form ngan Tingkatan lah kut..hehehe.. Ya lah paka t nak jumpa adik beradik dan sebagainya.. Depa dapat persetujuan untuk sama2 membina jambatan dan bertemu di tengah2.. Malangnya, hanya pembinaan sebelah Neraka je yang siap walhal dari Syurga ni dok delay lagi..Apahal boleh jadi itu macam?

Moral cerita ini : Ramai kontraktor yang dok dalam Neraka lah kut...hehehehe..Cerita diatas langsung tak dak kena mengena dgn yg hidup atau pun dah mati. Aku pun ciplak dari org cerita nih..Betui ke?