Monday, March 22, 2010

SHAH ALAM

Salam...

Perjumpaan di Shah Alam tu tak lah se "gah" yang aku gambarkan. Yg sebenaqnya, saja 3/4 org kawan2 berjumpa. Agenda utamanya adalah untuk memperjelaskan aktiviti ALUMRA.

Aku terkezut beruk juga malam tu bila Din Luyen (Zainuddin Ahmad) hadir. Dalam hati aku dah ingat mungkin pintu kandang terbuka luas makanya Din terlepas. Rupa rupanya terlepas dengan syarat...Syarat dia kul 10 kena balik. Hahahaha..Sapa tak sayang bini oi.. Bini muda pulak tu. Alahai....

Kekeliruan dijelaskan. Rasa nya cam ada miscommunication lah bagi AJK ALUMRA ni kut. Tapi tak dak masaalah yang tak leh settle kan? Lagi pun, perkara baru, penjawat baru, makanya biasalah kejadian sedemikian. Walau bagaimanapun aku dah pun mintak En Zainuddin Idrus untuk menceritakan dengan lebih panjang lebar lagi kepada warga 59ers tentang program2 yang ALUMRA nak jalankan. Untuk pengetahuan semua lah. Rasanya dah masuk 72 jam, tapi masih belum ada apa2 lagi. Kita tunggu je lah...

WASSALAM

Thursday, March 18, 2010

MAJLIS

Salam...

Tarikh 19hb Mac 2010, bertempat di Kelab Shah Alam, Selangor, akan diadakan acara santai2 minum2, makan2..Hahahaha.. Sapa2 ada kut2 belah situ huit huit je lah.. Upacara bermula jam 8:30 malam sehingga lewat malam.

Aku dapat tahu dengaq habaq kata ramai gak yang nak hadir, tapi tak melebihi 150 orang. So kalau rasa nak meramaikan dan nak bagi lebih pada 150 orang, pakat2 mai lah. Kita punya program biasa2 je lah. Ada tari menari, menyanyi nyanyi menghiburkan diri dan apa apa lagi lah..

Hahahaha...Jangam tak mai...

WASSALAM

Tuesday, March 16, 2010

SIBUK

Salam...

Sibuk, sibuk, sibuk... Tapi sibuk yang sendiri mau dengan sibuk diarah adalah 2 perkara yang besaq sangat bezanya kan? Comprende? Hehehe.

Aku terkezut jugak bila dengaq Ong Ka Ting, mantan Presiden MCA nak bertanding utk jawatan Presiden semula..Pelik jugak kan. Tak puas lagi ka? Atau terlalu frust sangat dengan Presiden la nie kut..Wallahualam..Jangan sikit hari Pak Lah atau Mahathir nak bertanding semula dah le...Hahaha. Boleh baca kat SINI.

Aku tengok blog Madud pun dok promo segala produk kecantikan pulak. Dah tukaq hala tuju ke? Tolong memba kut..Atau hang yang jadi ejen? Tapi kalu Madud jadi ejen dia kena guna produk tu dan experiment atas diri dia dulu. Dah menjadi baru boleh approach orang..Kan?

WASSALAM

Monday, March 15, 2010

ALUMRA

Salam...

Dah dekat kul 12 tengah malam semalam aku dapat SMS dari Mat Saman. Aku pun sebenaqnya terpinga2 jugak dengan pesanan ringkas tu. Apa ke benda ni? Memandangkan aku ada kat Batu Ferringhi masa tu jadi aku pun K.I.V dulu lah. Turun dari Ferringhi, pi kena teh susu lembu kat jalan Dato' Koyah sampai kul 2 lebih baru aku balik rumah.

Kerunaih pi kerunaih mai kat puter, baru lah terang apa yang dimaksudkan oleh SMS tu, bila aku baca blog Ibnu Saman. Barulah tau punca. Lintaq tak dak, guruh pun tak dak, tetiba ada usaha murni yang nak dijalankan oleh Alumra. Last sekali aku dengaq cita Alumra ni pun dah sekian lama jugak. Meeting yang depa buat baru ni tu emergency meeting ka? Sebab tak dengaq habaq langsung kan? Yang ada wakil 59ers kat situ pun diam seribu bahasa..Tak kisah lah tu..

"Tujuan mesyauarat malam itu ialah untuk menggerakkan program sulung ALUMRA iaitu apa yang dinamakan sebagai JOM BALIK SMJ. Program ini akan berlansung dari 3 hingga 5 Jun 2010 di SMK Jitra. Mesyuarat juga akan melantik AJK pelaksana di Kedah yang dicalunkan oleh kami pada malam itu. Mereka ialah ALIYAH, MAZLI, SATIRAH, DZAMBRI, RODIAH, BAKRI. Mereka diminta mengesahkan kehadiran untuk mesyuarat pertama di SMK Jitra pada 21.03.2010 ini JAM 10.00 pagi kepada SU Mejar Baha di HP 017 238 0944 atau kepada saya di 019 322 4895 atau kepada Koden 012 316 8555."

Kenyataan kat atas tu aku ciplak dari blog Mat Saman. Aku pun dah masuk facebook depa dan baca apa yang MaT Saman dah buat. Alhamdulillah...Baguih sungguh usaha tu. Sapa sangka Koden pun dah reti masuk facebook. Masuk YM pun tak reti, tapi facebook siap gambaq satu famili lagi identiti dia..Syabas. Mungkin dorongan abang2 dalam ALUMRA mengubah persepsi dia la nie. Jit also..Katanya strong bond ngan ALUMRA. Tahniah Jit. Tak dok diam rupanya dia ni..

Aku sokong sangat kegiatan yang sebegini. Memang best betui. Semoga cita2 suci murni ni akan berkekalan dan membawa seribu macam faedah kepada target grup tu nanti.

Aku amat berterima kaseh diatas cadangan perlantikan AJK Perlaksana untuk projek sulung ALUMRA ni. Ada aura lah tu kalau nama disebut. Tima kacih...

Dengan hati yang terbuka dan tanpa prejudis aku menolak dengan lembut dan penuh tawadduk perlantikan itu.

WASSALAM

Sunday, March 14, 2010

BOTANI

Salam satu malaysia...

"Tapi saya percaya peringkat awal sidang kali ini akan berlaku satu perkara yang bakal meletupkan suasana politik negara. Apa dia? Tunggu dan lihat! Jangan kemana-mana, dan jangan betulkan antenna telinga anda..apa yang bakal terjadi pasti akan menyebabkan anda semua memerlukan pampers..hehehe !!!"

Itulah kata kata yang mengakhiri posting YB Zulkifli Nordin dalam blognya. Kalu nak baca ngan lebih lanjut, klik je kata kata tu.."Test pen" jugak aku rasa. Keinginan untuk mengikuti persidangan Parlimen dah meluap ni. Pasang antenna anda...












Salam...

Apa habaq gang? Aku seminggu yang sudah ada kat Gurun. Biasalah kan carik makang..hahaha.

Semalam Kamal ada call aku bertanyakan samada nak pi kenduri ke hari ni, tetapi memandangkan hari ni aku ada hal sikit kat Batu Ferringi maka tak dapek lah den nak ikut. Yang aku tahu depa dua orang adalah pi tadi. Mazlee ngan Kamal.

Start cuti sekolah ni, parking lot sebelah teratak aku ni dah dijadikan Pesta Botani untuk jangka masa seminggu ni lah. Apa nak buat, ramai lah sangat pengunjung2nya. Kereta aku yang di park kat luaq susah sikit kalu nak keluaq. Tapi walau camana pun aku dah biasa sangat dah benda2 ni. Mai Thaipusam lagi teruk. Pesta Botani ni kira sap sap sui lah... Bunga2 orkid kat situ dahsat2 semua nya. Kalau hampa rasa nak melawat Penang, jangan ketinggalan mai tengok. Free. Tak kena duit...

Kelmarin aku nak goreng teloq. Pecah2 teloq yang kedua dah keluaq berkembaq pulak. Jadi aku pun ambik lah gambaq..Tunjuk memba depa kata baguih lah tu...double cholesterol dia..hehehe. Siut...

Tak tau lah kita ni kat Malaysia la nie, tiap hari keluaq je cerita kisah potician yang dok berkelahi sana sini, tak puas hati kat dia tu dia ni..Kalu gang yang keluaq dari Pakatan Rakyat ni semua dikaitkan dengan "pembelian" oleh Pemerintah..betui ke? Ish ish ish..Nak percaya yang mana satu ni ha?

Yang MCA pun begitu jugak. Tak habis2 depa punya dok bercakaq. Sat dia ni letak jawatan, pas tu kawan ni pulak, last sekali bila "Pelakun" pun letak jawatan maka terpaksa lah depa nak kena bertanding semula. Ni semua cerita perabih duit je lah kan? Yang India pun macam tu jugak..tak bersetuju je kan?

Biaq pi ke depa lah. Kita ni dalam tahun 2010 ni baru dok merancang nak buat bowling, tapi ada pilak hamba Allah yang nak aku pi bincang ngan depa sampai ke KL tu untuk buat bowling kawan2 je, bukan nya tournament besaq sangat..Tapi nampak gaya jemputan yang nak disampaikan kat aku tu masih belum termakbul. Tak tau lah apa sebabnya..tapi aku sedia pi. Kawan punya pasai.

Menteri Pelancungan Datuk Seri Ng Yen Yen kata depa allocate 14.4 million untuk upgrade Taman2 dalam Penang dan 7 juta untuk Botanical Garden saja. Sebelah rumah tu..Harap2 tak dak lah construction yang berat2, rosak lah dia punya natural beauty nanti...

Bila nak bincang nih?

WASSALAM

Friday, March 5, 2010

REUNION LAGI DAA...

Salam..

4-3-2010 12:28pm
Fr: MUTTALIB

AS..KUM. MAJLIS REUNION AKAN DIADAKAN PADA 3HB APRIL 2010, SABTU JAM 12 TGH - 6 PTG. LOKASI DI KG KELUBI, JITRA (RUMAH NIK ROSLAN B. NIK HAMIDI. SEHUBUNGAN ITU BAYARAN DITETAPKAN SEBANYAK RM 30 SHJ (UNTUK SEKELUARGA). PEMBAYARAN HENDAKLAH DIMASUKKAN KEDALAM AKAUN MAYBANK NO 152023278821(SHAHIMA BT KASIM) SELEWAT-LEWATNYA 25HB. MAC 2010. PEMBAYARAN YANG TELAH DILAKUKAN HENDAKLAH DIMAKLUMKAN KPD PN. SHAHIMA KASIM(0195535279). KEHADIRAN JUGA HENDAKLAH DIMAKLUMKAN (BILANGAN AHLI KELUARGA) SELEWATNYA 15HB MAC 2010 KEPADA SALMIAH AHMAD (0175989390/0195619376). KERJASAMA ANDA AMAT DIHARAPKAN BAGI MENJAYAKAN MAJLIS REUNION KITA NANTI..INSYAALLAH. SEKIAN TERIMA KASIH - DARI AJK REUNION PELAJAR SMJ 72-76.

Ampun...tapi nama yang disebut aku tak kenal. Bila aku tanya Lid, jawabnya.. "Gang Cakap Melayu"...Hampeh..siap ada gang cakap melayu, cakap omputih, gang cakap cina ngan hinu sekali kut? Hahaha..hang ni haru betuilah.

Alhamdulillah, syukur, seronok sekali bila dengaq ada sekumpulan "GANG SMJ" berjumpa disana sini, insyallah siraturrahim kita berpanjangan...Jadi, untuk sesiapa yang ingin penjelasan yang lebih lanjut, silalah buat panggilan kepada nombor nombor yang tertera di atas...

WASSALAM... video

Thursday, March 4, 2010

EXODUS

Salam...

Attaturk..hg dh buat fitnah ni..Tempat kat Utara ni belum survey lagi. Partner yang nak survey ngan aku tu asyik dok bersekolah je mlm2. Dulu tak mau sekolah..Sampai ajak K-Ok pun dia tak leh. Kalu tidak, Rhoma Irama saja dia nih..dangdut habissss...MUSTAM.

Aku ni baru balik dari Gurun dan Aloq Setaq..Adusss...kepanasan nya lain macam Pak! Kat Gurun tu tak yah katalahkan..nama pun Gurun... Kat Aloq Setaq ni memang dari dulu pun bila malam, kat kawasan Taman Setia Berjaya ni, memang panas. Tak tau lah pasai apa..mungkin pasai dia tak sejuk lah maka dia panas...3 malam aku kat Gurun, sebelum tidoq mandi sekali, nak lena kena mandi lagi sekali sebab dah berpeluh balik. Tapi bila pi mandi je, dah tak jadi nak lena dah la.. Lawak betui lah..



Exodus lyrics

Exodus: Movement of Jah people! Oh-oh-oh, yea-eah!
.......
Men and people will fight ya down (Tell me why!)
When ya see Jah light. (Ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha!)
Let me tell you if you're not wrong; (Then, why?)
Everything is all right.
So we gonna walk - all right! - through de rogues of creation:
We the generation (Tell me why!)
(Trod through great tribulation) trod through great tribulation.

Exodus, all right! Movement of Jah people!
Oh, yeah! O-oo, yeah! All right!
Exodus: Movement of Jah people! Oh, yeah!

Yeah-yeah-yeah, well!
Uh! Open your eyes and look within:
Are you satisfied (with the life you're living)? Uh!
We know where we're going, uh!
We know where we're from.
We're leaving Babylon,
We're going to our Father land.

2, 3, 4: Exodus: movement of Jah people! Oh, yeah!
(Movement of Jah people!) Send us another brother Moses!
(Movement of Jah people!) From across the Red Sea!
(Movement of Jah people!) Send us another brother Moses!
(Movement of Jah people!) From across the Red Sea!
Movement of Jah people!
---
[Instrumental break]
---
Exodus, all right! Oo-oo-ooh! Oo-ooh!
Movement of Jah people! Oh, yeah!
Exodus!
Exodus! All right!
Exodus! Now, now, now, now!
Exodus!
Exodus! Oh, yea-ea-ea-ea-ea-ea-eah!
Exodus!
Exodus! All right!
Exodus! Uh-uh-uh-uh!

Move! Move! Move! Move! Move! Move!

Open your eyes and look within:
Are you satisfied with the life you're living?
We know where we're going;
We know where we're from.
We're leaving Babylon, y'all!
We're going to our Father's land.

Exodus, all right! Movement of Jah people!
Exodus: movement of Jah people!
Movement of Jah people!
Movement of Jah people!
Movement of Jah people!
Movement of Jah people!

Move! Move! Move! Move! Move! Move! Move!

Jah come to break downpression,
Rule equality,
Wipe away transgression,
Set the captives free.

Exodus, all right, all right!
Movement of Jah people! Oh, yeah!
Exodus: movement of Jah people! Oh, now, now, now, now!
Movement of Jah people!
Movement of Jah people!
Movement of Jah people!
Movement of Jah people!
Movement of Jah people!
Movement of Jah people!

Move! Move! Move! Move! Move! Move! Uh-uh-uh-uh!
Move(ment of Jah people)!
Move(ment of Jah people)!
Move(ment of Jah people)!
Move(ment of Jah people)! Movement of Jah people!
Move(ment of Jah people)!
Move(ment of Jah people)!
Movement of Jah people!
Movement of Jah people!
Movement of Jah people!

EXODUS- bahasa Melayu nya bermaksud "eksodus" ataupun kepergian ramai orang. Perkataan ni amat popular sekali dalam akhbar2 Malaysia seminggu dua ni dengan cerita2 dia ni keluaq parti, dia ni menikam kut sini, dia tu dok tikam kut situ..penat dengaq kan? Tapi itulah senario politik masa kini. Senario yang kita terpaksa lalui. Masam, manis, pahit, payau dan kelat terpaksa kita rembat. Yang bestnya, Bob Marley dah bercerita dalam lagu dia lama dolu lagi dah...

WASSALAM