Monday, March 23, 2009

MERAJUK?

Pengantin baru




Puan Mariah..isteri Omaq

Salam semua..

Ini ada lagi posting gambaq kenduri dari kamera Kamal. Jadi hampa pakat2 tengok lah.

Ini ada satu MASAELAH... Terdapat cerita kata ada kawan yang merajuk sebab tak ajak pi kenduri Omaq. Tapi setahu aku kita ni dok pang pang dalam blog sapa pun tak mau respon. 2/3 kerat je yg respon pung. Pas u nak kena hantaq kad jemputan ka? Lagi pun tu bukan kenduri aku, tapi kenduri Omaq. Aku tau memang kekadang kita perlu perolongan kawan2 dalam kerja seharian ka apa ka, jadi kita kontek lah. Aku kata ni sebab suara ada bagi tau kata aku ni cuma kontek depa masa perlu sahaja. Apa nak buat, kalau rasa nak marah, terima je lah. Aku rasa takperlu nak minta maaf, sebab aku tak buat salah. Mazlee pun aku tak call personally untuk pi kenduri, Fazie pun aku tak call, Kamal pun aku tak call Talib lagi lah aku tak call, tapi semua rasa dah macam tanggung jawab untuk pi mewakili sahabat handai yang lain.

Kalau macam ni tak pa lah, lain kali tak yah call lah untuk nak mintak tolong ka apa ka, sebab dah dengaq cam marah je...Kalau rasa camtu, kira selama ni dok tolong tak ikhlas lah..kut..Hehehehe..Jangan mare..Kalau rasa pedas, minum ayaq sejuk dan hisap gula. Satu lai untuk Fazie..tak yah dok korek mengorek sapa. This is just a general statement...

WASSALAM..

7 comments:

KODEN said...

Salam,

Mr Dz, pendapat aku lah..., hang just ignore saja la 3-4 kerat kwn2 kita yg terasa "istimewa" gitu. Aku pun tak syok dengaq kwn2 yg nak maintain protokol sangat2.
Kalau macam tu la cara yg nk kita amalkan..., lain kali Lid nak mai KL, tolong buat appointment dulu utk nak jumpa aku. Mcm yg la ni, dia nk jumpa aku, dia tak peduli dah aku nak jumpa dia ka tak. So bila aku tak pi jumpa dia, dia akan teghejai mulut la kat aku n aku pun terpaksa lah tahan telinga.
Tak macam tu ka Lid? Aku rasa aku pun nak guna protokol bila berurusan dgn hang la.Hehehehe.
Aku dah tak perlu pikiaq..., artikel Dz ni dah bagi idea kat aku utk tangani kehadiran Lid di KL.

Wassallam.

CIOW.

KODEN

madud said...

Bab nak jumpa ni, kalau di kampung mungkin laa bley drop by rumah sapa2 dan expect orang ada di rumah, tapi di KL memang kena buat appoinment. kena habark awai2 at least 3 days notice kalau nak jumpa.

kamal said...

Sallam

awat dude kalau d KL nak kena buat appointment kah nak jumpa hampa? kawan2 sama sekolah...

wasallam

KODEN said...

Salam,

Kamal, aku nak kenakan appoinment dgn Lid saja.
Bila kena buat appoinment, Lid pulak la yg nak kena pikiaq bebaloi dak nak jumpa aku. Hehehehe.

Wassallam.

CIOW.

KODEN.

TAL18 said...

Serupa saja dah buat apointment pun tak jumpa juga,pernah aku dok Jitra dah habak dah kat dia,mula ok,pastu sampai sana,alasan biasalah banjirlah,trafic jam lah,aku rasa yg betoinya dia tak mau jumpa aku,ini yg sangat betoi,malam tu aku pi tunggu kat PJ Hilton pun tak mai juga tapi alasan lain pula,tak pa laa

TAL18 said...

Nak merajuk apa,aku heran hampa ni,kalau nak pi kemana2 nak kena call hampa,nak kena pi ambil hampa,apa hampa tak reti nak call orang ka,jadi orang kena ambil tau hampa pula.Hampa dah baca dalam blojk ada,Fazie kata jumpa ddirumah dia,hampa mai la situ,atau hampa dah jawatan tinggi kami kena dok cari kot,jemputan dalam jemput

Anonymous said...

HAI BAPAK TALIBBB..BUNYI MACAM SUARA...BAPAK TIRI PONGGGG!!!!!!
HAHAHA....NURUL REBUIH AYAQ KETUM BGI BAPAK KEY....CEPAT2 SIKIT.

FAZIE