Saturday, October 31, 2009

UBAT

Salam semua..

Aku pi KL hari Khamis. Seperti biasa lah sampai je mulalah kontek kawan2. Aku sampai pagi, kul 9 lebih. Zaqwan baru habis shift malam dia dan dia lah jadi drebar aku hari tu. Kesian dia tak cukup tidoq. Tapi bila ku korek lagi, kata dia dia ada gak tidoq 2/3 jam sementara dok tunggu kapai transit. Anyway, we end up kat Pelita Subang Jaya, walaupun Aziz Sattar ajak masuk pi makan kat Subang Parade. Tau lah aku ni, lidah aku dah lebih mamak dari Melayu dah, sebab tu aku ajak dia jumpa kat Pelita. Senang kat situ, makan minum pun best2 belaka dan harga berpatutan.

Ajis bawa anak dara dia mai makan nasik, aku ngan anak teruna aku, Madud juga hadir dengan Star paper dia dan "pagar" yg dicabut licin. Later, Chong pun mai setelah buat alasan yg dia kerja macam "Speedy Gonzalez" sebab dengaq suara aku. Hehehe..semua nak menyalahkan org.

Anyway, ada lah kawan2 yg dah nampak Nazri Tunjang buat statement kat TV tentang tragedi ni. Dia ni kan pegawai Bomba Negeri Perak..

Sembang pi sembang mai, seperti biasalah Koden nak kena balik rumah lapor diri cos General rumah dia baru balik setelah seminggu tak dak kat rumah. Terpaksalah dia meninggalkan kami..uhuk..

Malam, ada program lain lah pulak yang membabitkan aku, Chong dan Madud.. Apo Nak Dikato dah terlupa lirik pulak..hahahaha..Perubahan yang amat ketara pada Madud adalah :
1. Dressing smart habiisss..
2. Tak dak lagi dah pagaq2 yg roboh sana sini. Dia cabut semua sebab nak boh pagaq baru..
3. Hobi baru jadi photographer..Aku teringin sangat nak boh gambaq yg dia ambik tu dlm blog ni, tapi tak dapat kebenaran dari dia.. Sesiapa yg teringin nak tengok gambaq yg Dud ambik, check je lah fon dia.

Next day aku gi Seremban ngan Zaqwan. Dia off. Jumpa Nasir kat Majlis Perbandaran Seremban. Ada pameran kraftangan kat situ. Malam tu jugak akan ada konsertdan sebagainya kat Padang Perbandaran, jadi aku pun tak dok lama takut sangkut jam kat situ. Cadang nak balik KL, tapi in the end, aku suruh Zaqwan hantaq aku ke airport. 9:20pm flight aku dapat.

Hari ni aku memang di saman balik ke AS, jadi aku singgah lah sat kat Mega Mall Prai, jumpa Kamal. Call Mazlee, dia pun sampai. Kamal ngan Mazlee ni teringin sangat nak pi tengok tempat yang dicadangkan dlm blog IbnuS tu, De kelubi? Jadi most probably dalam 1/2 hari ni sampai lah kut kami di situ..Kelubi tu tang mana? Camana nak pi?

Teruja sungguh kawan2 dengan perjumpaan yang sedang di rancang nih..Form vs Tktn..Semoga berjaya dan dah nampak jugak usahawan ubat yang akan buat presentation nya pada hari tersebut..Baguih tu..hehehehe. Hai obat hai obat..mari beli obat..Sapa yang lambat, tak dapat...

Wednesday, October 28, 2009

KUALA DIPANG

Jambatan gantung ni nampak nya menggantung pembina dia sekali daa..


Pasukan Penyelamat sedang mencari 2 murid yang masih hilang dlm tragedi itu.

Jambatan baru siap sebelum runtuh

Salam 1Malaysia...

Takziah kepada keluarga Dina Deve a/p Nathan mangsa jambatan runtuh Di Sek Kebangsaan Kuala Dipang, Kampar. Pic diatas menunjukkan jambatan yang runtuh tu, yang katanya baru siap dalam beberapa hari ni saja. Ujian ketahanan dah buat ka ha? Aduhai, kesian kat orang. Tak dak akai langsunglah depa ni. Tang mana salahnya? Design ke? Pembinaan ke? Bahan mentah ke? Spesifikasi betui ke? Untung banyak ke pembina jambatan ni? Boleh tidoq lena kah dia dengan kematian Dina Deve dan hilangnya 2 lagi murid yang masih belum di jumpai?

Teringat kawan aku cerita kisah syarahan ugama yang diikuti kat surau di Taman dia..Kononya, suatu hari penghuni Syurga dan Neraka ingin membuat perjumpaan. Macam Form ngan Tingkatan lah kut..hehehe.. Ya lah paka t nak jumpa adik beradik dan sebagainya.. Depa dapat persetujuan untuk sama2 membina jambatan dan bertemu di tengah2.. Malangnya, hanya pembinaan sebelah Neraka je yang siap walhal dari Syurga ni dok delay lagi..Apahal boleh jadi itu macam?

Moral cerita ini : Ramai kontraktor yang dok dalam Neraka lah kut...hehehehe..Cerita diatas langsung tak dak kena mengena dgn yg hidup atau pun dah mati. Aku pun ciplak dari org cerita nih..Betui ke?

Monday, October 26, 2009

APO NAK DIKATO!!

Assalamualaikum..Salam satu Malaysia..

Dapat berita dari Fazie sendiri, rumah dia telah dimsukki pencuri yang dipercayai penagih dadah yang jugak tinggal berdekatan ngan rumah dia. Kononnya, mamat penyangak ni dah pakai tangga naik ikut balkoni dia kut dan terus balaih 2nos laptop dan jugak bag tangan dia yang mengandungi RM3k..Uhuk uhuk uhuk..Kesian dia..Apa nak buat..? Redha je lah...

Aku pi Ganu ikut East West Highway. Bertolak dari Gurun lebih kurang 6:30pm, berhenti rata cerok jalan, sat minum kopi, sat nak kencing dan sebagainya lah. Alhamdulillah syukur, aku sampai Paka lebih kurang jam 4pagi, Khamis 22hb. Okt. Aku terus ke kedai nasik kukus, sebab dia aje yg operate 24 jam kat Paka. Kena sepinggan, pas tu baru pi rumah sewa yg aku dok dulu, utk lelapkan mata sat. Lupa nak habaq, Nasir ikut aku sekali. Kalu sorang tak ambik jalan Grik tu...Seriau... Tu pun dalam org dok kata jangan sebut pasai gajah, Si Nasir ni punya lah celupaq mulut dia, tak henti2 dok cerita kisah dia jam kat situ sebab "makcik"(gajah), tidoq atas jalan. Alhamdulillah, nampak nya malam tu semua gajah2 tak keluaq melewaq, mungkin weekdays kut. Weekend tak tentu lah no!

Keesokkan pagi banyaklah appointment yg kena buat. Rupanya kawan2 di Ganu dah dok tunggu aku mai. Semua sibuk nak jumpa. Dak layang pung dak boleh gak..

Kul 3 lebih aku pun bertolak balik lah pelan2. Semalam pun dah tak cukup tidoq jadi keletihan terasa amat sangat. Bawak "koho koho", letih berhenti...kena kopi ke, nap sat ke..camtu lah. Sampai Gurun..4am.

Sabtu aku dah balik ke Penang.

Hari Ahad aku ngan SNQ dan Nasir pi ke Alor Setaq, Kraftangan Malaysia, sebab Nasir nak register kan diri sebagai usahawan kraftangan. Bila daftar ngan depa ni, apa saja promosi depa akan panggil dan jugak kita boleh menggunakan segala mesin yang terdapat di Kraftanga tu dengan pembayaran yang minimal, utk cover duit letrik je.

So happens Pengarah Kraftangan Kedah, En Abu Bakar tu dah kenai ngan Nasir. Bukan kenai personally tetapi kenai sangat ngan hasil karya dia tu. Dia pun bawak kami melawat personally ke bengkel dimana terdapat pelajar yang sedang membuat kertas dari jerami, batang serai dan sebagainya. Cantik gila kertas tu. Macam2 kraftangan yg dijalankan disitu dan aku teruja sungguh ngan kerja tangan depa.

Sebenaqnya, 2 minggu sudah kami dah pun pi kat tempat ni. Tak dapat jumpa Pengarah tapi berjumpa ngan Cik Jazmin, pereka kat Kraftangan ni dan dia dah teruja ngan hasil karya Nasir, teruih dia buat tempahan satu dulang hantaran berkonsepkan labu cina yg berwarna silver. Tema dia lah kut. Dia nak kawin bulan 12 ni..

Ni lah karya utk hantaran. Actually untuk masukkan puree je. Buah yg berwarna warni tu buah pinang dan yg silver tu buah labu cina. Sarang dia tu di perbuat dari akar yg dok menjalar tu.


Labu yang dihias dan akan dapat disaksikan dalam Pesta Pulau Pinang tahun ni, Insyaalah.

Cantikkan?
Labu Cina atau Gourd kata Mat Salleh..

PROMO..PROMO..KALAU SENANG NANTI MAI LAH KE PESTA PULAU PINANG 2009..AKU ADA DISANA...SEBULAN KAT SANA YANG...


Lepas settle kat Kraftangan aku bawak Nasir melawat Muzium Padi kat Gunung Keriang. Actually nak tunjukkan mural yg terdapat dalam muzium tu. Memang best betui tengok mural tu sebab dia menunjukkan senario sekeliling muzium itu dalam bentuk lukisan yang mengelilingi bangunan. Terdapat tempat duduk yg revolving(slow), supaya kita dapat duduk relax2 dan menikmati lukisan itu. Sapa2 yg tak sampai lagi, silakan. Aku dah banyak kali masuk. Tak jemu2 aku. Rasa bangga pasai dia terletak dekat ngan kampung aku..Aloq Janggus.

Sebelum masuk Muzium Padi aku pi kat kaki Gunung Keriang sebab setahu aku kat situ ada ramai org dok jual kristal yg depa korek dari Gunung Keriang. Sedih jugak bila aku nampak dah berkurangan gerai2 yang bersepah kat situ dulu..Kata depa banyak yang kena halau ..aku pun tak tau pasai apa..Tapi aku nampak gak yang peniaga Cina dah maju dengan berpindah ke kedai yang proper, tetapi peniaga Melayu dok camtu gak..

Kenangan kat Taman Rekreasi Gunung Keriang.

Aku ngan Nasir dok bincang selepas jumpa Pengarah Kraftangan..Kat kawasan Pej. Kraftangan lah ni. Hampa zoom in lah sikit kat baju aku tu dan lihat. Aku ni dok meniaga la nie..

Strategi? Hehehehe..

Pagi tadi Madud call suruh aku tengok Star, page 15, katanya Timothy Ooi ada cerita kat dalam tu..Bila keluaq makan tengahari tadi, Star dah habih..Nanti aku check dalam Star online ada kut.. Boh nama Timothy tak dak apa yg kluaq lah Dude..Camano?

Aku dok tengok jugak kisah nak buat perjumpaan dan kira macam showdown lah untuk budak2 "FORM vs TINGKATAN"...Hahahaha..aku dah dok berbicara pasai issue ni dari mula mula dulu lagi..Harap2 Ibnusaman berjaya menghapuskan gap yang terjadi ngan sendirinya tu.

Bila dengaq kata nak buat di Kuala Perlis, aku tersenyum dalam hati. Sinis? Mungkin. Aku tau sangat lah dengan perangai sahabat2 sahabat kita nih. Yang form serupa, yang tingkatan pun serupa. Apa yg Koden komen dalam IbnuS punya blog tu memang betui sangat. Tambahan pulak aku tengok harga bilik seratus lebih, mampuih depa bising. Kena pulak bulan 12, cuti, kenduri mesti banyak. Kenduri ni lah yang akan jadi alasan depa untuk tidak hadir, walaupun masa yang diperlukan untuk pi kenduri tu satt..sangat. Alasan..Alasan..Alasan..Menyampah.. Hehehehe..

Anyway, aku sokong saja. Tak pernah aku tak setuju. Nilai murni yang cuba diterapkan ni patut sangat lah disanjungi. Hip hip Horray... Hampa habaq mai saja bila..Insyaallah aku sampai.

WASSALAM

Wednesday, October 21, 2009

CONGRATS

Salam...

Aku pun terlupa nak ucapkan TAHNIAH kepada anak2 kita semua yang telah berjaya mendapat ijazah dan diploma baru baru ini..Yg aku tau, anak Koden, anak Non (anak ka cucu?) dan Saadiah. Hak lain2 dak tahu la pulak. Tapi anyway CONGRATULATIONS all...

Aku nak kena gi Ganu lagi hari ni. Ada kangtow cikit..

Tuesday, October 20, 2009

KONVO


Salam...

Deepavali tahun ni aku sibuk sungguh..Raya sakan..Kita selalu guna ungkapan "Raya Hindu" bila dapat sesuatu yang terpijak ke apa ke kan? Pasai apa ha? Mungkin kemeriahan dia tu amat sangat kut..hehehehe..

Janji ngan member aku kul 11 pagi nak pi rumah dia, sampai dah 12 lebih. Tak kisah lah janji sampai. Mano nama kawan aku nih..2nd house, Dave, nama sebenar Gurdev Singh, anak penakan Karpal Singh, bapak dia kira adik pada Karpal lah..Kena capati mak dia...mmm..amaa..

Pastu aku dah terpa pi Sg. Petani, rumah anak angkat SNQ, Kartik nama nya. Lagi makang sana. Kuih muih dan sebagainya. Dah pukui 4 masa tu. Aku dah tak larat makan, so aku decide pergi ke Gurun untuk ambik sample "manggis" yg di keringkan. Ni semua gara2 untuk Pesta Pulau Pinang ni lah, dimana aku ada apply untuk satu gerai dan akan pamerkan art dan kraftangan kawan2 artist aku nih. Share2 je lah..

Kul 5:45, Kamal dah call..Dia dok ada rumah Dik D dah, yg juga buat rumah terbuka. Kul 6:55 aku sampai rumah Dik D. Makan sat, semnbang sat, aku dah chow sebab nak kena tangkap flight pi KL. Anak aku, Hafriz, konvo kat UITM keesokkan nya.

Sampai Airport Bayan Lepas kul 8:30pm. Dapat flight kul 9:55pm. Air Asia lah apa lagi..Tapi la ni dah naik harga sikit..RM33...Ok lah..masih murah. Mlm ni Air Asia dah terbang kul 9:45 pulak instead. Dah awai dari biasa..hmmmm..

6:30 keluar dari rumah supaya dapat masuk main hall, dah Zaqwan langgar lampu merah dan kena tahan polis..Merayu macam2, polis pun naik kesian atau rimas, dia pun lepaih..Thanks ..

Sambil berjalan nak pi beratoq masuk Dewan, nampak Non Bernama. Dia lagi depan pada aku..Masuk Dewan yg ada big screen je lah nampak gaya. Memang aku dah tak berkesempatan masuk Dewan Utama tu..Dulu masa dia konvo Diploma pun dok Dewan tu jugak, ni dapat Degree pun tengok melalui TV jugak..Apa nak buat...

Tak larat dok dalam Dewan tu, aku keluaq sat sebab Zaqwan ada kat luaq. Aku lapaq, sebab tak dan breakfast, keluaq kena kebabs sambil dok tengok TV kat luaq tu. Tetiba Koden call, tanya aku kat mana sebab dia dah nampak anak aku dok beratoq nak terima scroll..Rupanya dia lagi awai..

Nanti aku sambung lah..nak kena chow dulu..

Friday, October 16, 2009

DIWALI...


Plan untuk ke rumah Dik Di

Salam semua...

Mutalib pun dah balik ke rumah..Sihat lah tu..Tapi perlu masa untuk betul2 sihat seperti sediakala.

Aku ingin mengucapkan terima kasih yang teramat sangat kepada saudara MAZLEE yg telah bersusah payah menggunakan kabel dia untuk mendapatkan cermin Jeep aku yang dipecahkan oleh lahanat mana entah..Dah pun dipasang dan lega rasa aku. Dah lah dia dapatkan cermin pastu bawa pulak aku pi kedai untuk pasang, pastu bawak pulak aku ngan Kamal pi ke Pmtg Nibong untuk makan tengahari kat tempat favorite dia. Alhamdulillah...

Aku ada terdengaq berita katanya bulan 12 ni ada nak buat makan2 lagi sekali di Jitra. Katanya nak di gabungkan gang Ibnusaman ngan darah59. Tapi sampai ke hari ni belum ada titik mula apa2 lagi. Dah bulan 10 dah. Aku rasa sapa2 yang nak buat arrangement ni dah nak kena start dah la nie, klu tidak nanti jadi kelam kabut.

Elok sungguh idea murni tu. Semoga dapatlah kita semua mengeratkan lagi sirratulrahim sesama kita.

Sapa yang nak mulakan? Aku tak tahu menahu jadi aku serahkan kepada hampa semua. Nak minta aku bantu "hoit" je lah.

Pastu dok nampak gak kisah nak pi ke Dusun di Ulu Langat. Yg tu pulak sapa yg nak arrange silakanlah. Terasa banyak pula perancangan dalam suku ke empat tahun 2009 nih. Kan? Dan ke sebelum habis tahun nih? Klu tak dan kita carry forward lah kut.

Walau camanapun, Happy Deepavali kepada Rajan, Chandran, Herjit, Tharu, Jaswant dan Chandrakumar? Sebenaqnya Chandrakumar ni aku tak berapa kenai dan ingat tetapi dia amat rapat ngan Tan Choon Tian. Dia banyak mengajaq Choon Tian selesaikan atau mempercepatkan puberty dia..hahahaha..REUBEN's BISTRO.

Thursday, October 15, 2009

PMC


Assalamualaikum...

Aku berkesempatan melawat sahabat kita Abdul Mudtalib Ismail yang sekarang menginap di PMC bilik 710. Sebab dia pi menginap disitu adalah kerana paru paru dia dah ada tanda2 "kebocoran" sebab ayaq masuk..hehehehe..bocoq tu dak la..saja aku kata.

Tapi masa aku sampai tadi dia dah boleh makan nasik 2 pinggan dah. Proses sedut ayaq atau moisture dari paru2 dia dah selesai. Jadi kira dah ok lah tu...

Wednesday, October 7, 2009

KACAU...

Salam..

Rancak..rancakk..Camni baru best sikit. Banyak yg masuk. Nak kena ada sesuatu isu baru ramai nak bersuara. hehehe..kena create gossip lah camni..Pasai tu Metro laku kan?

Alahai tu lah baru kata kawan, bila sakat menyakat terjadi. Ini bukan nya masaalah besaq. Tak menyakat hilang lah kemesraan tu..kan?

Bukan niat aku lah pulak untuk create kan cerita ni, tetapi sebagai wartawan tak bertauliah yang dedikasi, aku repot je lah apa yang aku dengaq. Aku ni cam mata ngan telinga hampa semua lah..Dapat scoop aku masukkan.

Hampa ingat dak hari tu Indon dah hot kat kita pasai tarian ngan lagu Negaraku yang depa kata M'sia ciplak dari depa? Selang 2/3 hari dah Menteri Pelancungan pulak nak declare Nasik Ayam tu M'sia punya..Maka keluaq lah mamak Penang mengaku depalah original punya nasik kandaq, Cina dengan makanan depa semua pakat mengaku hak depa.. Aku pun dah keliru sebab tulih "depa" banyak kali..Tapi tak dak pulak dengaq org Melayu mengaku apa2 pun..Negara kita punya ka? Ada gak Melayu yang mengaku Islam tu depa punya..Sensitif ke? Sorry..

Balik pada Indon ni..hari ni pun aku dengaq dalam beritalah bahawa Polis bagi statement jangan risau ngan cerita Indon nak attack ngan buluh runcing tu..Depa ni pun hapraq betuilah. Tak dak benda nak buat atau pun depa ni dapat upah kut. Tapi sapa ha yang dok buat kacau tuu..Org Malaysia ka orang Indon sendiri. Rakyat depa berjuta disini depa tak kisah ke? Kut2 kita retaliate ka atau kita ikut cam depa ka dengan pakai senapang buloh tembak warga depa disini..

Walau camanapun aku pasti kita ni ada banyak benda lain yang kita rasa lebih penting dari dok berkisar ngan perangai org Indon ni yang telah di pergunakan oleh politikus disana utk create tension..saja syok2 kut..Sebab cara depa katanak attack Malaysia tu, macamlah kita ni tak dak askar ka., polis ke atau pun RELA ke..hehehehe. Tinggai kat 3 line pun dah boleh makan kut. Hahaaha..melalut lah aku ni.

Sebut kisah 3 line ni, hari ni dalam Star ada kisah penyanyi rock tersohor negara yang terlibat dalam pergaduhan di Penang. Rocker ni memang banyak kuncu2 dia kat Penang nih. Dia pun ada pangkat jugak lah dalam 3 line nih. Tapi 3 line yg kiri atau kanan aku tak pasti. Tapi dari apa yg dok tengok ..KIRI lah tu..Hampa takkan tak kenai kut mamat tuh..Sejati..Itu yg kau inginkan..

MCA hari ni ada EGM. Nak buat undi tak percaya kat OTK dan juga nak reinstate CSK. Yg tu lah main issue dia. Tup tup ada "force" ketiga pulak yg nak suruh buang kedua nya sekali dan lantik Presiden baru. Kacau, kacau.. Populariti OTK atas keberanian dia buka cerita kisah PKFZ. Populariti CSL pulak atas status dia sebagai pelakon. Ada juga pelakon wanita Itali, dalam "genre"yg sama ngan filem lakunan CSL yg berjaya jadi MP kat Itali. Tak mustahil. Mari kita lihat siapa yang kenaaa...!!

Sembang kedai kopi lah katakan...Memang dah diterima rakyat agaknya apabila "pemimpin" yg terbukti salah laku parti atau salah laku dimata masyarakat masih dipilih untuk jadi wakil kita.. Bagan Pinang pun serupa gak. Proven and convicted yet in the eyes of their supporters, he has done no wrong. Macam DSAI selalu kata.."KONSPIRASI"..

Hahahaha..sejak relax lepas kerja ni aku ikut2 jugak cerita2 ni..Sajalah melalut kat hampa..Kut2 ada yg akan melalut sama.. Anyway, sempena kita menyambut Deepavali ni, ada satu jemputan rumah terbuka. Tapi yg ni tak dak kena mengena ngan Deepavali daaa..hehehehe...

SMS aku terima dari ATTATURK @ 11.09am 10/10/09 :

"Salam. Saya Roshdi (dik D) 019 - 2072184menjemput kawan2 & famili ke rumah terbuka saya pada 17/10/09 hari Sabtu di alamat 62, lrg blm 3/9 bandar laguna merbok, Sg. Petani. Masa 4pm sampai 7pm. Kedatangan wajib. Tq."

Apa kata kita ramai2 terjah rumah dia?

WASSALAM



Tuesday, October 6, 2009

HARAP MAAF

Assalamualaikum..Salam 1 Malaysia..

Aku terpaksa memohon maaf tentang post aku yang terdahulu kerana terdapatnye kesilapan mata memandang. Ada lah hamba allah yang call dan memperjelaskan pandangan aku..Hehehe. Depa teruja sangat pasai Koden pegang banyak jawatan...Tadi aku post 3, rupa rupanya 4. Segala kesilapan harap dimaafkan.

Ada gak suara tongkang pecah yang bertanya pasai apa Koden sorang je pakai baju Melayu antara grup kita, so aku jawablah akat dia tu AJK majlis tu. Tanya lagi camana dia jadi AJK..Sapa lantik dia..? Ni semua bunyi2 yang pada aku selalu sangat dah didengari. Aku pandang secara positif saja. Tak nak langsung bincang kisah negatifnya. Kemungkinan tongkang pecah ni nak tau ngan lebih lanjut bagaimana penglibatan Koden dalam majlis tu kut..Saja je lah...kut! Takkan ada yang iri hati kut? Pasai apa nak iri hati pulak? Jangan dok politikkan lah isu ni..Kecik sangat. Aku tak kisah pong. Sepatutnya kita puji dia sebab dia sanggup bertongkoih lomoih nak menjayakan majlis tu. Aku tau sangat budaya kerja Koden ni sebab almost all the gathering yang dok buat sebelum ni adalah aku ngan dia. Jadi tau sangatlah.

Small matter. Hehehehe..Jangan diambil kira pak...

WASSALAM.

KIAMBANG BERTAUT 2

Assalamualaikum...Salam 1 Malaysia...

Bila dapat tengok gambaq dan dengaq cerita serta tengok program Kimbang Bertaut ni, rasa menyesal tak sudah sebab tak dapat hadir. Anyway KUDOS to the committe yg bertongkoih lomoih macam Ibnu saman kata untuk menjayakan majlis itu.

Bangga tak terhingga tengok wira darah59 pegang sampai 3 jawatan. Mesti ghaplah popia dia dok prepare macam2 kan. Syabas...Vell Done..


Yang hadir tu mungkin dah terang ngan hala tuju ALUMRA nih, tapi yang tak berkesempatan sampai, aku rasa masih tertanya tanya..? Apa kata yang pi tu cerita sikit sebanyak, kalau dengan detail pun lagi baguih..kan?

Semoga usaha murni ini akan berkekalan .... SYABAS SEMUA....

WASSALAM

Monday, October 5, 2009

KIAMBANG BERTAUT PICS

Assalamualaikum ....Salam 1 Malaysia....

Tengah hari tadi aku ada kerja sikit kat Batawas (B'worth), jadi aku pun tak lepaskan peluanglah cari kawan2 yang menghadiri Malam Kiambang Bertaut untuk nak korek cerita dan berita serta gambaq2 yang dirakam oleh Attaturk. Mazlee ngan Kamal bawak aku pi makan kat Pmtg Nibong?? Betuike..aku dah ingat2 lupa daaa...

Nampak meriah sekali dan segak2 belaka hadirin hadirat semua. Parameswara dengan baju Melayu pun bukan main sakan nampak. Hahahaha.."butang aku mana Muss..."

Warga darah59 pun nampak ada memainkan peranan penting dalam pengendalian majlis malam itu. Syabas..Berjalan lancar katanya..Alhamdulillah...

"Dia orait. Dia aku ovrnite d sana dgn dia. Hang jgn hebiaq mulut dok heboh pulak!"..Aku dpt SMS ni dari seorang sahabat bila mencadangkan "a get together" thingy.

Aku tak paham apa maksud dia..Bila aku minta dia elaborate..ini lah jawapannya.."Klau hg tak paham pun tk pa. Lagi tk heboh! Hehehe.."

Aku musykil..Kenapa ya..Explai, explain, explain...

Kurniawati pun ada sms tadi simpati ngan keadaan Jeep aku tu..Thks..

Utk yg concern tu aku ucapkan terima kaseh lah...

WASSALAM....

















Sunday, October 4, 2009

MUSIBAH


Assalamualaikum...

Pertama sekali aku ingin meminta maaf yang teramat sangat kerana tak dapat menghadirkan diri pada perjumpaan ALUMRA yg diadakan di Kelab Shah Alam semalam. Situasi tak mengizinkan... Tapi walau bagaimanapun aku mengucapkan syabas kepada ALUMRA yang berjaya menarik perhatian warga SMJ untuk menghadirinya. Tak lupa juga terima kasih yang tak terhingga kepada warga darah59 yang menghadirkan diri seperti Koden, Kamal, Mazlee dan Roshita. Yang ni je yang aku tau hadir..yg lain aku belum dapat lapuran lagi. Walau bagaimanapun, Attatirk kata nak hantaq gambaq2 yang di rakamkannya di majlis tersebut untuk dimuatkan kedalam laman ni nanti.

Musibah menimpa lagi kepada aku. Tengoklah gambaq. Baru 3 hari aku bawa balik Jeep aku ke Gurun, depa dah "initiatekan" dia dah. Depa pecah cermin aku tu dan berjaya lah ambik beg kamera aku kat belakang. Aku tak kisah sangat kamera tu, tapi cermin tu yang berat nak mencarinya..Tapi walau bagaimanapun aku terpaksa lah menerima ngan hati yang terbuka dugaan dan cubaan nya..Insyaallah..

Repot polis semua dah buat..Cepat jugak lah tindakan depa menerima repot dan sebagainya. Syabas aku ucapkan kepada S.M Sekaran, pegawai penyiasat IPD Kuala Muda yang buatka aku rasa selesa semasa di siasat tadi. Thanks.

Aku akan menunggu lah cerita cerita dari perjumpaan ALUMRA semalam..

WASSALAM...

Friday, October 2, 2009

3hb Oktober 2009

Assalamualaikum...

Memang lama sungguh aku tak berceloteh disini. Sibuk hang kata. Nak cerita pun susah kat sini.. Okay..Perkara pertama yang aku nak sentuh adalah tentang Kiambang Bertaut yang akan diadakan oleh Pro Tem Comm Alumra bertempat di Kelab Shah Alam Selangor Darul Ehsan pada 3hb. Oktober 2009, jam 8 malam. Harga satu kepala RM30/=. Jemputan adalah terbuka kepada semua warga Jitra...

Alumra ni agaknya adalah Alumni Jitra lah kut. Kawan yang "menyumbangkan" nama Alumra ni dengan bangganya suruh aku ceritakan kepada semua warga blog ni bahawa nama tu, dialah yang cadangkan. Dan dia tu pun aku rasa hampa semua kenai. If u put 2 n 2 together, you'll get the answer.

Walau bagaimanapun, tujuan utama perhimpunan 3hb ni adalah untuk menerangkan dengan lebih lanjut kepada seramai yang boleh tentang hala tuju Alumra ni dan kepad yang hadir untuk menyebarkan berita ni kepada yang tak dapat hadir..kan? Aku pun dah naik konpius ngan apa yang aku tulih..hehehehe.

So, berapa ramaikah warga 59ers ni yang akan hadir? Yang aku dapat feedback tadi dari Kamal bahawasanya bas rombongan yang sepatutnya bergerak dari Utara ke Shah Alam telah dibatalkan oleh kerana tiada sambutan, walaupun aku dengaq ada OKB yang bukan TAL18 yang akan taja trip tu.Apa dah jadi..ha? Mungkin masih ramai yang letih menyambut Aidilfitri kut...

Kamal ada call tadi, semasa aku ada kat Bukit Gantang kut, on the way back ke Penang dari Shah Alam. Katanya dia ngan Mazlee akan bertolak pada hari 3hb tu dari B'worth. Tapi Lee akan confirm pada hari ni, samada jadik atau tidak. Pas tu depa nak balik selepas majlis tu. Hectic tu aku rasa. Letih. Tapi semangat tu aku puji sangat. Kata dia lagi, Ta mungkin akan singgah sebab pada 3hb ni dia akan bertolak dari Johor ke Kedah dan insyaallah akan singgah di Shah Alam. Tiap kali ada function je..Ta ni mesti ada apa2 agenda dia tersendiri..kan? Hampa realise tak? Coincidence??

Sebelum aku bertolak ke KL pada hari Jumaat sudah...Fazie ada call dan dia pun dah kompom nak pi jugak...Busuk2 pun kita kena penuhkan satu meja.. Tu baru tunjuk sokongan dan semangat..

So...Jangan ketinggalan..Kita jumpa disana..disana..disana..Insyaallah.


video
Kameraman : Attaturk
Sinopsis : Raya kedua di rumah Fazie.

WASSALAM...

Thursday, October 1, 2009

017 5411 285

Assalamualaikum..

Lama jugak beraya samapai terlupa dah pasai blog nih. Yang sebenaqnya bukan pasai Raya tu yang buat aku sibuk tapi aku sibuk sebab aku memerdekakan diri aku dari belenggu Sykt yang aku dok kerja la nie.. Aku dah merdeka dari depa dah dan dok tengah pikiaq lah pelan2 nak buat apa pulak la nie.. Anyway tak kisah lah tu kan..Yang penting aku nak cita sini adalah no fon aku dah bertukar...Ini lah nombor baru aku..
017 - 5411 285

Guna lah nombor ini kalu nak kontek aku la nie.. Maaf ajelah kalau penukaran nombor ini telah mendatangkan masaalah kepada yang berkenaan..

Aku ingin nak berceloteh panjang tapi tak dan lah..Lain kali je lah..Aku ada satu cerita besaq.."FORCED PUBERTY"..Hahhaahha.

WASSALAM