Tuesday, March 24, 2009

DOLU n SEKARANG..

Salam semua..

Terkenang semasa duluuuu...Hatiku terasa rinduuuu...Padamu wahai kasihkuuuu...Hampa semua ingat dak ngan lagu ni..Jangan tanya aku sapa nyanyi sebab aku tak tau...

Hari ni sepagi tadi aku dok melayan kawang2 yang dok melayangkan SMS depa untuk aku tafsirkan atau untuk aku penin kepala lagi adalah. Tapi seeloknya, segala kejanggalan yang terjadi akan selesai dengan eloknya. Insyaallah..Kita ni dah berkenalan dan berkawan sebelum baliaq lagi. Bukannya baru kemarin..Lamaaaaa dolu..

Paling best punya SMS hari ni aku masukkan kat sini :

"Morning Bro..amboi dia(kt) kenen semua org termasuk miang setengah abad...Keep it up bro. Keep de drama coming even though you know who the phantom is...Salam"

SMS diatas dari Mc E..Pagi pagi senawi dia hantaq mai kat aku..Ni pun kaki kaki dok jengok dan sekali sekala jampok. Depa lebih suka gelak sorang2, dan for Mc E, dia mungkin lost sikit ngan perbincangan kita sebab dia berpisah ngan kita lepas Std 6. Jadi after 1971, dia dapat set of friends yang baru. Aku pun mujoq lah dok SMJ sampai 74, kalau tidak aku pun jadi Mc E gak. Mc E ada gak kata yang dia tak dan nak digest semua..only bits and pieces. Thanx bro..

Yang best nya, Fazie tiap kali ada nama baru dalam komen mesti dia nak tunjuk pandai dengan pin pointing sapa dia orang tu. Yang dia kata Hamsan tu betui ke..Kuda Pencen? Sumpah aku tak kenai Fazie oi sapa dia ni. Tapi SNQ dia kenal pilak. Mungkin pasai dia tu tak kenen atau hentam dia kut..hahaha..Actually Fazie juga bertanggung jawab atau terlibat secara langsung dalam memporak perandakan Kg Siber ni...Jom Heboh jadinya...

Madud pulak tak ketinggalan dalam memberi komen2 dia yang kadangkala blur sikit dan kerap kali dia ikut kepala dia saja. Tak miss dia mengiklankan blog dia tu. Masuk2 lah sama hai kawan2 sekelian. Kalu kita tak support dia, sapa lagi..Dia pun bukannya ada orang yang nak berkawan sangat. Member chatting dia ramai lah. Pasai tu dia selalu kat CC. La nie dia dah shout pasai link yang boleh upload video direct, walhal aku bagi tau dah kat dia yang kat blogger ni pun boleh upload direct, tapi dia takkan setuju ngan aku, sebaliknya nak tunjuk yang dia punya lebih baik. Egoistic sungguh org tua ni. Artis lah katakan. Ikut kepala dia je. Ini lah Madud. Juga salah sorang yang menceriakan blog.

Koden adalah orang pertama yang huloq komen dalam blog ni. The very first. Hampa nak tau apa dia kata? Aku recap :
Great start Bro! Tak pa la tara tu. Yang penting hang dah initiate.
Aku nak komen 1- Hasni - Jabatan Perancangan Bandar. Pangkat apa aku pun tak tau. 2- Lim Hong Huat- mai juga. Dulu Mat Maidin panggil taukeh katak. La ni dia dah betoi2 successful Taukeh Mesin2 Berat i.e. Backhoe n sebagai nya. That's all. Aku nak tengok Nadal lwn Gasquet dah. Ciow KODEN

Yang kedua adalah Roshdi atau Dik D...Aku sedih sikit bila cakap pasai dia ni..uhuk uhuk uhuk.. Dia kata kat aku yang start dari hari ni, dia tak mau lagi tengok blog. Nak buang teruih dari sistem dia. Merajuk kat aku ke? Dak lah.. Merajuk ngan keadaan. Aku jawab call dia tengah hari tadi, semasa tu aku kat Jeniang, jumpa ngan sub con yg dok buat civil works kat PFK. Tak yah lah sampai begitu sekali Dik D oi...bawa bersabaq sama..

Depa dua ekoq ni lah dulu yang boleh dok bersembang ngan aku sampai kul 4 pagi. Punya tak habis cerita kami masa tu..Aku tak nak lah renggang..Kan? Kan?

Cheerio guys..aku kena belah dulu, sebab anak aku "order" aku suruh boh duit kat dia. Dia ni punya allowance aku masukkan every Friday, tapi hari ni kereta dia kena clamp kat UiTM masa dia ada class dan terus kena saman. Terbang lah bajet..Tak bagi sat gi lapaq pulak kan? Tapi badab cam dia tu, takat 2 hari tak makan pun tak pa lagi..hehehehe..Gotta go. Anak kena saman pun kita gak nak kena settle..Tapi nak pakai keta? Tengok sat apa dah jadi ngan zaman kita la nie..Dulu totally different kan?

WASSALAM..

11 comments:

madud said...

Aku komen tak ikut topic lah. Maleh nak gaduh2.

Mula tu aku ingatkan sapadia dlm pic kenduri,, ghopa2nya Ct! Comel sungguh. Ingatkan anak dara mana? heheheehhe

Actually aku dok try komen dari pc memba kat bengkel sebelah tu,, tapi asyik dok ping out, aku klik publish dia ping out, habis padam komen sampai tukark2 crita 4, 5 kali. ni aku komen dari cc, insyaALLAH tak ping out kot?

Chandran and kaum2 kerabat depa tak masuk mai komen kaa? Chong Nyuk Chong kaa? Apa sampai kah msg aku kat dia, DZ?

Aku kadang2 malaih nak cakap direct, tapi indirect pun kawan tak paham,, susah laa aku. Segan pun ada, tapi barang tu dah lama siap, takkan nak bagi pree. Marah plak "partner" aku dan kawan2 len. Aku pun nak makan jugak. huhuhuhuhu

Laa ni HP pun dah tamat tempoh walau ada credit lagi. Haruuu haruu

Anonymous said...

Hai D DY...Takkan sampai nakkk... bagi talakk 333333 kot. U ni laaa.....kecikkk hatii..Tok Penghuluuuu Kita...

Bapak Talibbb..PujUkk laaa..partner uuu...tuuu. Susahh I sanggupp Jadiii CINAAA BUTAA dia..
hahaha!!!!!!!

D DY..plz come back...we wil be waiting 4 u..

fazie..

madud said...

DikDee bukan majok, tapi bz, biznes tengah kencang... biarkan dia cari duit banyak2....

kawan2 kalau klik kat madud komen atas dan madud komen di bawah, dia pi kat url yang berbeza, cuba lah.

Anonymous said...

Madud...sayang....

I dah clik n dah visit ur blogggg...honestlyyyyyy....I tak tau nakkk coment ghapa dia...

U cakap japanese n I cakap Ibannnn. Bilaaa hari u cakappp arabbb I kenaaa cakappp londonnn pulakkk......So I ponggg balikkk Kedahhh laaa...

Fazie

KODEN said...

Salam,

Kalau budak2 kecik sedu,
Kata orang tua2 budak tu nak bertubuh.
Kalau umoq setengah abad sedu,
Kata orang tua tu, orang tua nak
bers.....h!!!(adoi kena sensor!)
Kalau budak2 kecik merajuk, nampak comel (sebut loghat Kedah - come!)
Kalau orang setengah abad merajuk....., nampak ceme!!!

Among tanda2 age is catching up
is kuat merajuk la. Pikiaq pi pikiaq mai, tak bebaloi utk nak merajuk.

Wassallam.

CIOW.

KODEN

McE said...

Madud, sorila brother.. aku ada oder 1 barang kt hang (pen holder with name - wat marketing sikit) tapi x ambik lagi.. besok aku promise will drop by.. btw madud, hang punya posting kira oklah klau banding ngan kwn2 kita yg xdak insuran tu.. masing2 kan ada topik of interest, jadi kt sinilah kita brainstorm dan bagi pndapt.. tak kira topik apa punng..salam

madud said...

nak terbit ayark mata aku dengan McE ni, akhir nya dia paham jugak, hehehehe

Cik Yah said...

tak patut,tak patut ,ada ka Fazie panggil Koden MAMAK?,dulu dia panggil LING kat Koden,bukan main mesra lagi,eemmmmm,punya lah cayang kat Koden,bila Fazie tak jadi kawin dgn MAMAK KODEN,dia cari MAMAK lain ganti Koden.La dah jadi suami dia,dapaaatlaah juga yg sejenis itu,hiiiiii

madud said...

Cik Yah? sapa dia eh hang ni,, tapi saya sebenark nya bukan reti cakap aku hang ngan pompuan,, Siapa sebenarnya nya Cik Yah ni,,minta maaf,, macam tok penguhulu dok kata,, dan brader dia Koden pun serupa, saya ni blur skit kadang2 dan tentang setengah-setengah bab saja. Fazie oo fadzilah, awat la dok melalut sat japanese sat indian sat tamil sat arab tu, tak paham aihhh,, oprang soh jengok2 saja, dan juga tolong2 la promote webpage itu agar ada yang selain dari kawan kita yang jengok dan mungkin ber interested dengan produk2 di situ, comprende? cik puan Fadzilah bt Ahmad ? jgn marahh,, nanti kena jualllll.... heheheehehehhee

Anonymous said...

4 U CIK YAH..

DULU FAZIE PANGIL LINGGG TUU STAND 4 KELING ...AND NOW MAMAKKK PASAI PERUTTT DIA DAH MASUKK 5 BULAN MACAMM MAMAK NASI KANDAKK LAA..
HAHAHA......

FAZIE MAMAK JO NOW....

Anonymous said...

maduddd ooii....u bukan blurrr sikit..banyak jugaaa tuuu...tak yah taulaa...sapa tuu cikk yahh!!!
PENGHULUU NGAN MAMAK KODENN TAUU U TUU GHENAAA!!!...HAHAHA..!!! JANGAN MARAH..BILA U BLURR..MULUTT U PONGG INSURE LAA SIKIT...

FAZIE