Monday, March 23, 2009

KENDURI


Bersama Omaq n wife

Depa kata hujan pun berhenti kan, tapi Kamal kalau boleh hirup sup, tke henti2, walaupun yg lain dah belahak 2/3 kali.

Foto ni menceritakan segalanya. Notice anything? Perasan dak dalam 3 org ni, 2 senyum dan yang satu lagi masam? TAL18 dah menceritakan segalanya..

Kan aku kata yang hujan pun berhenti? Dia dok hirup sup lagi. Actually ni dah second round punya lauk pauk, selepas dah clear yg mula tu. Menu : Ayam masak merah, gulai ikan kering, sup daging dan acar. Kamal dok pulun sup lah tu..

Salam semua..Reporting from Kuala Nerang:

Kuala Nerang, 22/3/09 :

Aku sampai rumah Fazie about 1:15 kut. Mazlee ngan Kamal dh sampai terlebih dulu. Bila aku cari Kamal tak nampak, rupanya dia dok menyorok belakang kerusi dok tengok blog. Pas tu tunggu sat, TAL18 pun sampai..tapi pakai keta lain, sebab tikus dah buat sarang dalam keta yg mahai berjuta tu....gerit wiring dia..Bukan takat burung je buat sarang, kawan Koden(tikus) pun buat sarang gak..Kalau duit boleh buat sarang best gak kan? Hahahaa..Anyway kami pi ngan dua keta. Kamal ngan Fazie naik BMW lah, Mazlee naik ngan aku. Jauh jugak Puncak Janing tu. 1 hrs drive gak.

Bila sampai je, aku pun dok terpikiaq lah rupa Omaq ni camana. Mazlee pun tak ingat. Lid pun tak ingat. Kamal je yg tau. Dari jauh bila aku nampak Lid ngan Kamal dok salam, aku ngan Mazlee dah kenai dia. Memang aku tau dia ni walau pun tak rapat sangat masa kat sekolah. Dia ni budak SATS gak kan? Anyway kami berpelukan masa jumpa dan ternyata dia memang lah nampak lemah sikit, tapi ceria sebab kenduri kan..dan poket baju melayu dia pun penoh kiri kanan.

Kami pun duduk dan start makang. Macam gambaq yang hampa tengok kat atas lah. Memang Kamal hirup sungguh sup daging tu. Menu dia memang best dan aku makan banyak..hahaha..

Aku ambik kesempatan untuk kirim salam kat dia bagi pihak kawan2 semua dan dia pun kirim salam untuk hampa semua..

Aku akan post gambaq lagi bila Kamal email gambaq dari cam dia nanti..

WASSALAM

9 comments:

KODEN said...

Salam,

Meleleh ayaq lioq aku tengok Kamal dok highup sup.
Amboi bertuah betoi dpt Siti yg makin sehari makin berseri2.
Aku nampak muka Omaq tak banyak berubah tapi badan dia dah nampak ada perubahan. Dah seroh sikit.
Mula2 aku tengok, tekejut bewak aku tengok Lid dah 2X ganda saiz Omaq.
Takpa Lid, don't worry, tumpang lalu makan..., tibai!!!
Aku pun la ni ada problem makan sikit. La ni aku tengok makanan, terus tak lalu..., aku terus singgah kat makanan tu saja. Pun problen kan?
Letih dok pikiaq kat masaalah aku ni.

Wassallam.

CIOW

KODEN

Anonymous said...

HAI PENGHULUUU SYBER KITAAA....
UUU NGAN BAPAK TALIBBB...MEMANGGGG JEBONNNN BIN MALAAAUNNNN!!!!!!!!

Mana I tau u dok ambikkk gambakkk pasaiiii masa tuuu I dok tengokkk kamal tibaiii suppp..
hahaha.....

TOK PENGULU NII TERUKKK.

madud said...

Aku pun meleleh tengok Kamal metedarah, wakaakakakakaakahh!!!
Bagi isu siapa Kuda Tua tu, Fazie hentikan lah saja. Biarlah dia nak anonymous.

TAL18 said...

Hampa tengok gambak Fazie,dia punya kebam mulut dia,pasai takut nampak gigi dia tak dak,orang lain semua senyum,bini aku pun senyum.Fazie dok kebam,aku bukan nak bohong,hampa tanya la DZ,KAMAL dan MAZLIE,Fazilah tak dak gigi

SNQ said...

Salam, Koden....Siti bukan tambah berseri tapi.....berisi le!! Aiya, what to do? Siti reda....but thanks for the compliment anyway!! By the way, since we're on the topic of gigi....gigi Siti semua ori....ahem, ahem!

Anonymous said...

Hai SQN..welcome to the cyber clubbb...goodness memang u realy look great in the photooo..

About the Topic G...by next month..insyaallah I bet kita akan
serupa..hahaha!!!!

fazie

ain said...

bila dok baca komen2 fazie..mesti i dok kena tahan gelak!...bukan apa takut terkeluak gelak besak!!kena la pulak geng2 lain yg suka menyakat dia...so geng kita tunggu tengok G...fazie next month!jgn mare ye fazie kita melawak mcm adik beradik...

Anonymous said...

AIN...HAI..U WIL BE THE FIRST I TUNJUKKK.JAMPOK2 LAH SELALU..BOH AYAT GAYAT2 SIKIT...KASI TERE...APA TUU TERE????

FAZIE

SNQ said...

Salam Fazie, bulan depan ke, tahun depan ke....I have to say that gigi
palsu tu tetap nampak cam gigi palsu
so maaf le, TAK LEH SERUPALAH kita ni!! Not now anyway. Sorry sis.....jgn mare ya, hehehe.....
Jealouslah tengok gelang yg bersinaq2 tu!!