Friday, February 20, 2009

LOQ STAQ..

Salam..

Tadi mak aku call kata pak aku dok muntah2 pulak. So aku pun balik lah tengok dia. Aku singgah kat Ali Nasi Lemak, beli 4 bungkus, daging ngan teloq , bawa balik, dia kena separuh, lega lah nampaknya..Dok relax tengok Gerak Khas dah tu.

Aku spend the night kat sini lah. Esok bawa dia gi check up ke apa ke..Hj Bakhil..Sorry, can't see you tonite. But definitely see you in cyberspace.

Tadi on the way balik, ada lah sebijik Kancil ni melompat mai depan aku masa dok queue kat Toll SP Utara tu. Mai dok depan sikit pada aku, terus henti dan bagi signal nak masuk. The Gentleman that I am, surely give way one..Tunggu dia masuk, tapi lewat sangat, Tengok belakan keta ada P. tengok dalam keta, seat belakang ada 4 kepala bertudung. Yg rebar tu difficulty nak lepas 1st gear . Berat agaknya.. Ok lah..Bla lepas toll dia camana ka terbelakang sikit. Aku pun relax je drive 100km/h, tiba2 dduussshh Kancil tadi meloncat lagi sebelah aku dan terus potong ngan lajunya. Rasily 120 kut. Naik risau aku tengok depa tu. Budak2 muda semuanya. Kelajuan depa tu boleh membahayakan dengan drebar yg kurang pengalaman camtu. Terus membuatkan aku slow lagi dari 100 and take a slow relaxing drive..Enjoying MP3 aku..Classic rock...
Mungkin dengan memandu laju camtu baru dia boleh gain experience kut. Hopefully dia sempat lah gain. Jgn lose dah..

Panas..panas..panas..

Cuaca amat humid sekali. Lembab..panas..melekit2 badan..

WASSALAM.

2 comments:

KODEN said...

Salam,

Orang tua2 bila dah sampai usia ni memang memerlukan banyak perhatian fisikal n emosi. So Dz, hang kena ready n rajin2 la berulang to n fro Aloq Staq tu. I kno u r capable of doing this. No big deal. Keep it up bro.

Yg cerita budak2 dlm Kancil tu agak menarik utk aku sbb aku ada 2 anak dara yg dah dapat lesen JPJ tapi depa ni masih tak drive d jalan2 utama. N depa juga tak drive tanpa pengawasan aku or Syafiq (anak sulung aku). Ringkas nya anak2 dara aku ni masih tak dapat lesen BAPA lagi.So Syafiq la yg happy sbb Satria Alam Flora dapat d bolot sorang.

Ni la dilema kita s parents kan? We work so hard to give the best to our kids but the best might turn out to b the worst.

Pening juga dok pikiaq nak timbang yg terbaik for anak2. Kn?
Nak dengaq komen kawan2 la.

Wassallam.

CIOW

KODEN

Anonymous said...

pasal anak..klu pasal driving licence..memang sesiapa pun akan takut. boleh ka anak perempuan drive walau dah ada licence sah jpj. tapi anak lelaki kita bagi green light.
ambil ini sebagai satu cerita untuk parent fikir. why anak kita dapat diberi fecilities bila berumur 18-21.we d gone tru the time but to turn back dah tak boleh kan so the best thing be their friend..
example my 1st son..lepas study dapat kerja ngan imegresion kat JB. dah ada duit sendiri we can only bgi advise.dia nak beli EK9.kereta ni kete lumba so kita tak boleh stop hanya doa.
My 2nd anak girl.dapat kerja kat baling dgn mara perlu pakai kereta untuk kerja out station, so they need know how to drive confidently.
My 3rd girl. kerja dgn IBM. co hantaq kerja kat washigton 6 bulan n now kat london. co bagi rumah n kereta yg ada GPS. so lagi la parent susah hati..hanya dapat bdoa yg tbaik.dok kat tempat orang semua.
4th son dok dengan ma n pa.tunggu result spm.kaki patah pasai main bola.so thing yg kita worry so much alhamdulillah n yg depan kita yg musibah. alhamdulilah kehendak allah.kita terima n bsyukur. semua tu adalah yg t baik.
jadi bgi pendapat i biar depa belajar to upgrade them in their future life. biar depa bawa kereta sendiri sebab itu dah jadi satu keperluan.

fazie.