Saturday, February 21, 2009

TIMA KACIH..

Salam...

Aku dah settle ngan pak aku dan dia pun dah ok nampaknya...Thank you for all of your concern. Terima Kaseh banyak2.

Aku lanie dah ada kat SP pulak. Ada kerja nak kena settle ngan gang2 kerja aku kat sini. Pagi tadi sebelum balik sini, aku jumpa ngan Lid. Kami breakfast kat depan Mesjid Kepala Batas. Cik Ma Nasi Lemak. Best gak nasik dia. Operator dia ni Datin bini Datok Hashim...Super duper senior kita tu. Sedap nasik dia..Simple but nice. Memang lauk dia banyak lah lagi, tapi Nurul bini Lid dah order kat aku teloq goreng ngan bilis. Nasik double pulak tu..Dia ingat aku makan cam laki dia kut..Terpaksa lah perabis..Sampai tengahhari dok kenyang lagi..Check it out gerai ni bila hampa around there...

Aku lanie dok ngan Lid dan bini dia yg balik dari Penang. Singgah SP, tayar pancat pulak. Tak sangka aku kereta harga 1 Juta pun tayar boleh pancat. Ingat kan dia inflate sendiri kaa apa ka. Apa lagi kelam kabut lah kedai tayar tu sebab tak dak saiz. Keta mahai lah katakan..Aku biaq je lah depa kat kedai tayar, aku pi buat kerja aku lah. Finally dapatlah tayar tu..1.3k sebijik..Amacam? Aku settle kerja mai kedai mamak Al Shifa, depa pun selesai pasang tayar mai lunch ngan aku..Depa pun dah chow after paying, tapi aku kena tunggu budak2 aku nak kena buat medical checkup pulak.

Actually apa yang Koden komen pasai parent tu amat betui sekali. Aku try my best to cater their needs lah. Anyway ni 1st time aku buat projek yg dekat ngan AS.

Madud kata : Tang RONSON ejaan dah betoi dah,, mai PETIK API jadi petit? apa ? Dah jadi perancis plak ka? petite heheheh.
Apa laa salah dia dok meraih ka apa ka, janji ada masyuk.
Aku bukan jelas,. aku risau kluark habis crita aku dulu2 saja. aku tak harap ngan hangpa dua ni. hehehehe

Mulai sekarang kita ni dah ada penganalisa ejaan. Jadi hampa kena berjaga2. uma dia tak luku macam mamak Maidin je. Dia ni gang Hj Bakhil. Tapi aku hairan ngan statement dia yg dia takut cerita dia keluaq cerita apa ha? Ni membuat aku pikiaq camana nak buat pendedahan. Terjah.. Kisah apa ya? Cerita bengkel ka? Cerita surau ka? Kina? Pikiaq Koden..

WASSALAM..Batt low dah ...

5 comments:

madud said...

terkejuik den tengok ayat last tu,, ampeh. tak sangka truih dapat reply. woi, aku tak geng sapa2 ek. lone ranger, kemosabe, TONTO tarak

KODEN said...

Salam,

Dz, lepa dah gelabah. Madud dah kompom tak geng sapa2. Dia TONTO. Sat lagi lepa melatah la kot. Lepa ni Peraih lekeh la. Madud sorang pun tak boleh tarik.

Lepa mesti tengah pikiaq strategi baru ni.

Wassallam.

CIOW

KODEN

madud said...

silakak hang koden... hehe sampai hati kata sampai camtu,, ampeh toi "sedara" aku sekork nii

darah59 said...

Tonto kalau kira tak dak negara lah..

KODEN said...

Salam,

Dude, hang ni salah faham la. Dlm komen aku tu, yg ampeh is Dek Dla sbb sorang pun tak dpt nak raih. Hang tu kira orait sbb ada pendirian n tak mudah d raih. Paham?

Hang ni teruk la, dari budak, naik remaja, jadi muda n sampai tua,bila sembang, masih dok tekeluaq tajuk.

Lain kali bila orang cakap, hang concentrate. Dah faham n enjoy, baru celebrate. Yg hang ni mcm tebalik kuang, masa orang cakap hang dok celebrate n bila orang dah gelak.., barula hang nak concentrate.

Celaru nak pikiaq nooo???

Wassallam.

CIOW

KODEN