Friday, February 20, 2009

MULA KATA...

Salam..

Ingat Sufiah? Budak genius kat UK tu yg jadi social escort? Ok..happen tu check out her mother punya website. Actually dia ada tulis buku camana dia raise 4 org anak dia sampai semua masuk UNI sejak kecik2 lagi. Dia jual buku dia kat dalam site ni. Tetapi dai ada gak cerita sikit sebanyak secara ringkas lah about Sufiah..Go HERE.

Semalam, lepas kerja, Siti dah turun mai ke SP. Aku terus bawak dia pi makan nasi kandar NAINA. Dia suka habis.. Tak sat dia call aku kata dia dah jatuh cinta ngan nask tu. Pejam mata boleh rasa lauk dia katanya..Siap suruh aku bungkus utk bawa balik Penang lagi..Dia siap buat promo kat opis di lagi dan a few fellas dah siap tanya how to get there dah..

Hj Bakhil baru bagi tahu aku yg dia dok kat simpang traffic light yg dekat ngan tempat aku berada sekarang..Yg best nya tadi dia tanya aku bila boleh jumpa utk mengata Labi...Aku ni bahagian mengata ni suka sangat lah..supaya dapat modal nak bercerita nanti..Hahahaha..Cover Line?

DIK DI said...

Hoi Labu,
Hang pandai betoi,Tak dak org la yg tera mcm hang. Labi tak tgk lagi ni. Kalau dia tgk nanti ada saja yg dia nak pekena kat Hj Bakhil pulak.Hj Bakhil ni tak kesah tapi jangan bagi dia "LESING" dah la!!!.

Ni komen dia kat post Labu Labi n Hj Bakhil tu..

9 comments:

DID DI said...

Mamak Koden,
Hang baca dak cara DZ tulis tu, semua ni punca nak mengena hang la! Biaq hang tau yg mana satu kawan, yg mana satu lawan....LESING KAAN.

KODEN said...

Salam,

Sejak bila Labu percaya kat Labi n vise versa? Tapi kalau against Hj Bakhil....., Labu- Labi is united la! Tn Hj tua kutuk tak sedaq diri.
(hangpa ingat tak dialog ni bila pinangan Labi d tolak?).

Dek D, tang mana yg hang berkenan sangat kat Madud tu sampai nak buat geng pula? Nanti hang jumpa Dz, hang tanya la pengalaman yg kami alami d Ampang seketika dahulu. Madud ni kuat "JELAS". Kan Dz.., kan?

Hangpa tak payah pikiaq tentang "JELAS" TU, Dz saja yg tau camna nak pronounce nya.

Wassallam.

CIOW

KODEN

darah59 said...

HAHAHAHAHAHAHAH...CAN'T STOP LAUGHING.HAI...HANG PROVOKE KODEN PULAK? MEMANG TKTSD HANG NI...SAHEH.

"JELAS" TU CAKAP ORG KAYA2 JE TAU..

DIK DI said...

Aku tak tau la "JELAS" tu amenda.Tapi yg aku pasti Labu& Labi ni asyik pekena Madud saja..mentang2 gigi rongak 2ekor hangpa ni dok pandang rendah saja kat dia.Setiap manusia ni ada kelebihan.Tak pa Madud aku back up hang.

darah59 said...

FIRESTONE nampak!!!

KODEN said...

Salam,

Dz, tak kan selama ni hang tak kenai Dek D? dia ni memang 1st class punya firestone..... brand RONSON ( tak pasti spell betoi ka dak sbb brand petit api lama).

Dek D, skill meRAIH hang memang tiada tolok bandingan nya. 2nd TO NONE!!!

Pikiaq jgn tak pikiaq. Lepaih tu jwb k

Wassallam

CIOW

KODEN

madud said...

Tang RONSON ejaan dah betoi dah,, mai PETIK API jadi petit? apa ? Dah jadi perancis plak ka? petite heheheh.
Apa laa salah dia dok meraih ka apa ka, janji ada masyuk.
Aku bukan jelas,. aku risau kluark habis crita aku dulu2 saja. aku tak harap ngan hangpa dua ni. hehehehe

KODEN said...

Salam,

Dude, hang jgn susah hati pasai cerita lama. Rata2 kita ni nakai2belaka tapi macam Dz kata la,kita ni N.A.T.O.

Yg nak susah hati ni kalau cerita tergantung.... menjemput spekulasi. So sapa2 yg nak buka cerita, pastikan cerita tu tak jadi macam buku Sejarah Melayu, susah nak faham.

So hang jgn la sampai tak lalu makan dok pikiaq hal remeh temeh ni. Tapi bila nak makan tu, pastikan hang kunyah elok2 dulu baru telan. Kena jaga sistem penghadhaman la Dude. Kalau hang tak percaya, hang tanya Dz.

Dude, Hat ni hang tak payah pikiaq, hang gelak sudah.

Wassallam.

CIOW

KODEN

darah59 said...

Betul, betul, betul...