Tuesday, March 17, 2009

GLETEK & NYAKAT

Salam semua...

Aku keluarkan slide show tu sebab aku rasa dah lama sangat dok kat situ dan juga memberatkan blog bila dia loading. Anyway aku akan bagi address dia sekiranya hampa perlu unuk nak tengok lagi. Minta je lah ngan aku..

Sebelah ni aku ada masukkan playlist FIA, singkatan bagi Flowers in Affair. Depa ni kira macam independent band lah, yang berjinak ngan muzik2 acid jazz katanya. Depa punya mentor adalah Earth Wind & Fire, funky, jadi since muzik2 jenis tu lah kita dok dengaq masa muda dulu, jadi aku saja lah letak dan mungkin hampa rasa nak komen ka, nak hantam ka apa saja lah..Depa ni open. Aku rasa aku suka gak dengaq groove depa ni..

Kuda Tua kata :

GLETEK DAN NYAKAT SAJA

Walaupun kualiti penulisan ana masih berkarat, ana bersyukur dan amat teruja dgn komen dan penglibatan bro/sis. Own sudah terlatah tidak ngaku ada kena-mengena dgn KT. Dz pula dah meyakinkan kita McE pun bukan KT. Tujuan ana untuk terus memberi semangat kepada "taukeh blog"- Dz, nampak nya berhasil juga. Alhamdulillah.
Jika tidak menjadi keberatan ana memohon semua yg mengikuti perkembangan darah59 akan mencuba kebolehan bercerita. Cerita tentang kita dolu-dolu lah yg akan buat ramai teruja. Cerita semasa yg berlaku harian untuk dijadikan bahan renungan pun menarik juga.
Ana nampak dan kagum dgn Dz yg pandai membuka tajuk2 yg mampu mengeletek dan menyakat kwn2.
Tak ada kah bro/sis yg terasa berminat utk menyakat Aziz Md Noor? Ana merasakan sudah terlalu lama Jit menyepi. Sibuk apa lah agaknya Jit ni ya?
Hamsan pun terus menyepi sejak jadi "Hang Kebun". Ana harap jemari Hamsan masih lembut utk menaip sepatah dua kata2 nyakat.
Sharehah pun terus membisu sejak bertukar "title".
OK, sudah sampai masanya bro/sis menyambung komen masing2 sambil menyakat sesama kita. Sudah sampai waktunya TAL18 bersuara semula dgn penuh hemah dan keinsafan.
KhaKhaKha, ana pun syok menyakat juga. Bro TAL18 jgn marah ye.

March 15, 2009 9:35 AM

FYI..Hamsan belum jadi Hang Kebun lagi kut..Kalau tak silap aku bulan Mei. Anyway dia ni memang suka berdiam diri dan perhati dari jauh je..Tapi dulu dia biasa buat karangan khas untuk aku baca saja. Masa sekolah la. Aku tak pasti samada dia ingat ke tak. Tapi kalau org Indon kata itu cerita SERU. Hampa pikiaq ambik lah.

Gah dah tukaq title apa pulak. Dah jadi Datin ke atau Tok? Tak kisah lah title apa pun kan.

Jit Md Noq ni bukan jenih yg boleh ikut kepala org lain. Dia kepala dia saja. Kira blog kita ni tak memberangsangkan dia lah tu. Banyak masaalah negara yg dia nak pikiaq. Banyak duit nak kumpuilah kut...

Hasaza pun sibuk dok belajaq jadi KOLONEL gamaknya. Kursus dia setahun tu. Bukannya sat sat. Lama sungguh. Ya lah kan, nak jadi perwira yang mempertahankan kedaulatan Malaysia, tak senang babe. Hope u do well in ur course brader..

Fatimah Zaharin, yg mempunyai hobi fotografi, sama ngan aku pun dah diam dan tak mau nak boh ke gambaq2 yg u ambik tu. Share lah ngan kita semua. Boleh gak cuci2 mata.

Own ada msg aku kemarin, tapi aku tinggai fon kat Penang. Bila aku ambik fon baru baca. Dah lewat lah kut. Dia bagi tau yg dia ada dekat ngan Gurun. Lepas aku jawab sms dia, terus dia diam..Senyap dan sunyi..

Kata org kaya baru, dia nak mai jumpa aku kat Gurun. Tapi dah more than 1 jam aku kat sini dia masih tak muncul. Mampus lah. Aku nak chow dah sat gi. As usual lah, Hussin Nasik Kandaq kat Jerai Plaza ni adalah opis harian aku. WIFI dia kira laju gak lah kan.

WASSALAM...

ps : Puan Fazie - bila lagi nak buat cerita apa2 ka..Takkan nak jadi pengkritik saja kut.

8 comments:

Anonymous said...

U NAK SURUH I BUAT CERITAAA.. ABISLAAA..

PASAI 25 TAUN DOLOOOO.....
I DOK TUNGGUUUU UUU..
MASUK MINANGGGG III.....
TAPI TAK TIMBUIII..PONG.

HEHEHE!!!!!!

LAWAK JAAAA...

FAZIE.

Anonymous said...

I got a litel2 problem. I got dis ledi plen aaa, she said she sakit2 tapi itu loktor ada kata, tatak sakit punya. tapi itu pulompuan kata, lia, malam2 tatak moley tilon, manyak sakit. waa tanya sama lia, mana tempat ada sakit. lia ciakap lekat pelot. sibilah kanan. waa pun tatau maciam mana mau tolon, maybe samwan got know bomoh2 samweii kaa? alaa kaa?

madud said...

Panglima Bukit Gantang? Wakakakaka , macam nak masuk cerita politik plak? Tolak tepi laa hal2 negara dari blog kita ni(blog Dzamri) heheheehe anyway,
Fazie minta maaf pasai apa? You minta maaf pun, masih buat same mistake, tak sign in your name, masih dok sign dlm kotak anonymous tu. hehehee , 0-0 tak best.

Ni nak tunjuk skali lagi kat Fazie and everyone else. Bawah ni ada Choose an identity.

O Google/Blogger

O OpenID

O Name/URL

O Anonymous

Makanya hendaklah kita klik mouse tu pada bulatan

O Name/URL dan masukkan lah nama kita, atau nama ikan semilang kaa ikan gelama kaa nama timang2an kaa

Sekian terima kasih.

PS pasai apa soh aku diam plak? ISK ISK ISK aku tak pro sapa2 aaa.

KODEN said...

Salam,

Tadi aku p lunch lewat d Shah Alam. Mrs aku yg semakin sembuhdari denggi terasa nak makan disana.
Dah terlanjur di Shah Alam, aku pun bersama2 Mrs n anak kedua Syazalina pi la tengok Cikgu Rahman di rumah adik Dz. Alhamdulillah nampak dah sihat sikit. Spirit pun high. Aku tumpang happy bila tengok keadaan orang2 tua2 gitu. Mak Tom pun masih mcm dulu. Kalau sembang..., tak dak full stop. Hehehe.
Aku teringat Mak Saadiah (mak Madud) yg aku kerap p tengok. I like her spirit. Simple minded tapi semangat dia ...SOLID!!!
Dude, apasai hang tak kuat semangat macam mak hang haa? Hehehe.
Kata pepatah melayu "Kemana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi." Aku kata kadang2 tumpah ke kain sapra, meja, lantai n even seluaq n baju pun pernah juga kan.
Pikiaq p la sikit2.

Wassallam.

CIOW

KODEN

Wassallam.

CIOW.

KODEN.

Dik Di said...

Salam,
Aku nak beli daun ketom kat talib kita. Aku cadang nak bukak kilang proses daun ketom. Apa pandangan hang Fazie? Tlg bagi cadangan.

Anonymous said...

AWATTT...U TAK LEHHH CARI MAKAN DGN KERJAAAA.. YG DOK ADA LANIII.
KALUUUU...NAK CARI MAMPUIHHH..... BUATTT......LA D DY OOOIIIII....

SI BAPAK TALIB PON JGNLAAA...DOK PEKENAAA..KAWANG2 KITA..

SI DZ MERANGKAP KUDA TUA...PONG SAMA....DOK PI INTRODUCE BUAT GHAPA D DY TUUU KAT BAPAK KITA HAKKKK DAH NYANYUKKKK TUUUU.

D DY ..HANG MINUM SATU JAG SUDAH..LEPAIH TUU BALIK..

FAZIE.

DIK DI said...

Salam,
Alhamdullillah, hang la penyelamat aku. Dz tu hang kena pebetoi sikit. Otak dia dah ikut talib. tapi klu aku dah kena 1 jag aku dah tak leh tulis lagi. Mabuk.....

TAL18 said...

Aku tak pekena sapa2.aku meniaga.sapa nak beli bawa duit aku jual,hang Fazie kalau mau pun aku jual juga.kalau takat 1 kilo aku bagi free saja