Tuesday, March 17, 2009

BAPA TERLAMPAU..

Salam semua..............



Video diatas ni aku rasa hampa semua perlu tengok sebab Dik D hantaq kat aku dan minta dimasukkan ke blog.. Kejam betui cerita ni..Tapi..Cool...

Enjoy..

WASSALAM

2 comments:

Kuda Tua said...

Artikel 6

BAPA TERLAMPAU, KAWAN MELAMPAU

Ana pun tengok lah video clip tajuk Bapa Melampau dan mula2 terasa peningkatan adrinaline juga dgn sikap si bapa tapi akhirnya jelas yang clip ini sekadar hiburan (tiada kena mengena dgn yg masih hidup atau yg sudah padam).
Selari dgn tontonan video ini, ana pun teringatlah akan keadaan Kg. siber kita yg kadang2 hangat sehingga Tok Penghulu terpaksa delete beberapa komen. Dalam konteks ini, ana tidak pernah terlintas utk mempersoalkan kearifan pertimbangan Tok Penghulu.
Maka terbuktilah ada di antara kwn2 yg melampau. Ana tidak berniat berfikiran negatif. Oleh yg demikian ana berpendapat bro/sis yg berkenaan mungkin tidak berniat utk jadi melampau. Mungkin dlm keghairahan menaip komen, dia jadi "over" sikit.
Oleh yg demikian, ana berharap bro/sis yg berkenaan jgn "tarik diri" dari Kg. ini.
Ironi nya, ana pun mengguna nama samaran juga. Ana pun kadang2 sinis juga. Ana pun cuba utk menyampai rasa hati dgn ikhlas juga.
Mungkin ana lebih "am" dlm berlaku sinis. Ana harap bro/sis yg mengikuti artikel ana dpt memberi maklum balas sekiranya ana pun boleh dianggap "kawan yg melampau".
Ana berpendirian menentang komen2 anonymous/nama samaran yg mempunyai "individual @ personal vandetta".

madud said...

vendetta, bukan vandetta, hahahaha.

Aku hairan sungguh ngan hang, opocot, ente nii. Maaf yaa, ana hairan dengan ente, Penguhlu delete post atau komen, hang kata "terbukti ada antara kawan2 yang melampau".

Aku langsung tak mau pikiark, melampau ka, peribadi ka apa kaa yang di komen tu. Yang hang nak timbulkan pasal apa, diam sudah laa.

orang kata apa? double talk? in one place hang kata "terbukti", after that, hang kata, "tak terlintas langsung nak persoalkan". Pada aku punya pendapat, sepatutnya, kalau hang punya ingat seperti kedua2 kenyataan di atas, hang langsung tak sentuh dah, tapi hang cungkeiy kluark lagi isu2 tu. kalau nak diam kan.. diam kan terus. Aku pun nak seronok sembang, tapi kalau yang masuk komen2 melampau, kita timbang jugak, komen ni melawak kaa serious. kalau aku, aku tentang terus komen2 yang langsung anonymous tapi unsur kutuk/kritik. Ada beza antara kutuk dan kritik. tapi kedua2 perlu keberanian. sekian terima kasih.

jangan marah. senyum selalu. tak makan pun, masih boleh senyum.