Sunday, March 15, 2009

PELURU SESAT...

Salam semua...

TQ Koden for the concern. Ya memang betui semalam aku on the way ke airport, Jeep aku plak breakdown kat Elite Highway, km 16.6. Tunggu AAM sampai untuk check saja, 2 jam. Nasib baik anak teruna aku yg dok kat Nilai tu mai temankan aku. Pas tu tunggu tow truck another 2 jam. Aduh...letih. Tapi Koden ada SMS aku dan minta aku call dia sekiranya perlu assistance. Pastu aku ikut tow truck AAM balik hantaq Jeep aku kat w/shop yang aku selalu pi, dekat ngan umah aku kat Subang 2.

Sampai w/shop, anak teruna aku yg No.1 pulak mai ambik aku. Dalam tow truck tu, aku ada SMS Chong..last2 dia dah ajak aku pi umah dia kat Ampang . Aku pun gi lepak umah dia dan dapat lah jumpa Mrs Chong, yang sungguh sporting dan dok sembang ngan kami sampai lewat malam gak.

Anyway, aku balik Penang kul 4:30 punya flight tadi. Parents aku sampai KL sama masa ngan aku sampai Penang. So dalam kul 7 camtu aku pun call lah mak aku..Tiba2 dia dok menangis pulak. Panik berok aku. Rupanya, lepas adik aku gi ambik depa kat setesen, bawaklah bapa aku ni pi makan kat Pelita Subang Jaya. Hujan renyai masa tu kut. Bapa aku masa nak naik tangga ke Pelita tu, telah slip dan jatuh, kepala dia dah kena jalan dan luka. Banyak lah darah nya..Straight away depa bawa dia pi klinik berdekatan. Bila depa tau dia diabetic, depa refuse terima dia dan suruh gi hospital. Adik aku bawa gi SJMC, paling dekat lah tu, sebab bapa aku ni in a daze lah, mungkin terkezut kut. Depa scan kepala dia, depa check sugar level dia and find out semua ok. Gula dia pun 6.8 je. Baru depa jahit kepala dia. Aku pun tak tahu berapa jahitan. Teringat jugak aku nak call Koden pi tengok sat, since aku kat Penang, tapi alhamdulillah, anak aku pun pi situ lepas aku bagi tau dia, dan cousin aku yg dok kat USJ pun rush pi situ gak.

So now aku rasa dia dok relax kat rumah adik aku lah tu..Friday ni aku masuk KL lagi sekali lah nampak gaya nya. Aduh, 2 hari ni banyak masaalah sungguh yg menimpa aku. Dugaan..

Enough about me. Ni aku nak cerita sikit pasai peluru sesat. banyak tembakan yang dilepas nampak gaya mengena innocent bystander, dan mungkin ada terjadi sedikit kekeliruan. So, eloknya kita hold back subject tu lah, atau pun kalau hampa ada nak kata apa, mention nama teruih lah , tapi aku rasa tu pun tak sesuai gak. Personal lah katakan. So, aku menyeru lah agar biaq saja benda ni berlalu, agar tak de lagi orang yang terasa.

Betuikah Hassan dok baca blog ni? Kalau betui tu kira bagus sangat lah. Komen komen lah sikit. Jangan malu dan jangan segan. Mula2 je yang susah. Lepas tu dah kira ok dah..Kan?

Anyway Dik D ada kat SP, dan maybe malam ni aku jumpa dia kut. Kelam kabut aku pagi ni, terlupa pulak nak bawak fon...Sat gi kena balik Penang pulak lah nampak gaya nya.. Penyakit lupa ni susah nak berubatlah...

Tentang komen Mazlee menyatakan permintaan tarikh lahir utk di masukkan dalam blog ni, betui lah Lee oi..depa langsung tak layan aku..Hu hu hu..Apa kata hang bagi kat aku dulu? Pas tu aku akan simpan dalam arkib negara...

WASSALAM..

ps: OWN..nanti sat lah..Sibuk, ghaplah..

8 comments:

Mazlee said...

salam....
aku dapat ler sikit2 tarikh lahir kawan2 . ni yang aku ada:
Kamal: 30.1.1959,
Hj. Rogayah: 17.2.1959,
Roshita: 15.3.1959,
Siti Esah: 12.5.1959,
Mazlee:1.6.1959,
Madud: 16.6.1959,
Koden: 29.7.1959,
Fazilah:19.9.1959 dan
Li Bakar: 10.11.1958
Mungkin bila ada lagi aku forward sini lagi..

salam...

TAL18 said...

ALLH Awat macam tu,tapi tak pa hang jgn risau,kalau luka Bapa hang tak mau baik,mai ambil ubat dgn aku,tapi bila ku tulis dalam ni kawan yg lain akan snis.

Anonymous said...

sorry to hear about ur daddy dz. Any how sama2 laaa ki bdoa untuk kesihatannya. dugaan tuu tandaaa Allh taala sangat sayangkan u.

Hai bila pulak bapak talib kita jadi tok pawang. dah dia semawa diri piii,,la. Tapi kalau I, I pikiaq 10 kali dulu..takut pi berobat penyakit lain..hinggap penyakit lain pulak..hahaha.

Mazlee...dasyat u boleh ingat I punya birth date dan yg lain juga...hehehe.

fazie.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
darah59 said...

Assalamualaikum anonymous...

Sedap sungguh kata2 anda. Bapa suka.Sekiranya boleh,kenalkan diri anda. Tak mau org lain kenal, bagi tau moderator pun ok gak..
dzamriabdulrahman@gmail.com

madud said...

sorry to hear of your father's little mishap. Hope it heals soon.

besday sapa yang hang taram kat aku tu oii encik mazlee? hahahaha aku tergelak bila aku baca. tarikh gath yang aku cadang tu laa tarikh lahir aku, : ) 21 jun 1969 besday aku. wakakakakakaakakakaaaaa

fazie pun... TAL18 offer, bagus dah laa tu. we never know kan apa kelebihan orang lain?

I remember somebody's plea to stop all this bad talk regards others.

darah59 said...

1969? Biaq betui Dude..

Anonymous said...

Salam,

Sory aku agak sibuk sikit dgn urusan kerja n urusan jaga Mrs. yg sakit.
Anyway, aku just nak minta alamat adik hang la Dz. n mayb no. phone dia sama. Aku rasa sempat p tengok ni.
Kerja2 ziarah ni tak perlu pikiaq panjang. Ada luang...., p saja.

Wassallam.

CIOW

KODEN