Thursday, March 26, 2009

KAYA...

Salam semua...

1st aku nak jawab shout Koden sat..Actually aku overlook apa yg hang kata tu sampai lah pagi ni, bila aku dok pikiaq apa yang saghat tu..Selak2 pi, baru nampak. Berisi tu means badan dia naik lah. Tambah lemak agaknya. Nothing to do ngan kemunculan makhluk baru. Dah tua..Sama2 menopause dah.. TETAPI....

Bila cerita pasai makhluk baru ni kan, aku rasa Gah dah pun sambut seorang dan aku lupa nak ucap CONGRATULATIONS. Actually bukan lupalah..Tidak di khabor kan langsung sehinggalah terbocor oleh kawang2...Anyway tak bagi tau pun tak pa, sebab dah tau dah. Dengaq habaq org baru tu diarah memanggil Gah "Grand Ma"..Cool..Can't wait to be called Gramps..

Lagi satu on the topic of berisi yang disalah tafsir ni, tadi aku ada sebut pasai tua kan? Ada jugak kawan kita yang dah tua macam kita gak lah, yang sedang dengan tekun dan penoh tawadoq, mencuba berhari hari dan berbulan bulan dah masuk 27 bulan..masih belum ada tanda. Tapi tak pa, semua ni adalah daripada Allah. Dia akan bagi, bila dia nak bagi. Sabor je lah..Tapi hampa agak boleh imagine dak..kalau la nie dah 50, anak masuk Tahun 1, dah 57, anak habis Tkt 5, dah 62, dan anak grad with a degree, 67 tahun. Tu pun kalau boleh bertahan lagi lah sampai time tu. Kan?

Terkezut aku bila dok menulis ni tetiba ada mamat India ni terus tuju kat aku dan bagi selamat pagi!! Aku pung jawab..Rupanya kat dada dia ada badge BN..Calun BN Bukit Selambau engkau...Hidup BN..Hahahaha

Cik Yah..welcome to the club. Mungkin hampa dah selalu masuk atau apa ka, I wish welcome to Cik Yah yg pertama kali aku tengok mewarnai komen kita. Aku pun tak tau camana you boleh pin point Rozita yang merajuk, walhal aku langsung tak sebut dalam blog tu siapa? Dan utk pengetahuan Cik Yah, nama sebenaqnya ialah ROSHITA bukan seperti yang Cik tulih. Yang paling recent aku dengaq panggil Ta ngan nama ni adalah Kamal..Hang ka tu???Sapa pun biaq pi lah. Tak dak on the way langsung sebab, aku keluaq dari highway terus ke rumah Fazie..Hehehe

Untuk Fazie..Ni ada satu komen yang SNQ nak sangat u jawab, tapi dia pi boh kat tempat yang dah lama maka aku tau hang mesti tak baca punya, so aku postkan kat sini..

SNQ said...

Salam Fazie, bulan depan ke, tahun depan ke....I have to say that gigi
palsu tu tetap nampak cam gigi palsu
so maaf le, TAK LEH SERUPALAH kita ni!! Not now anyway. Sorry sis.....jgn mare ya, hehehe.....
Jealouslah tengok gelang yg bersinaq2 tu!!

Anyway, aku la nie dok sibuk sikit ngan skim cepat kaya yang baru dilancar, agar aku dapat gak belanja semua kawan2 bila aku kaya nanti..Kalau boleh hampa kurangkan lah menelepon aku sebab tiap kali aku dok kira duit, ada saja org telepon..terlupa pi berapa, kena kira lain pulak..Hahahaa..Tapi kalau hampa rasa interested..tinkle me...Daa..Ta ta..ti ti..tu tu..

WASSALAM

15 comments:

Anonymous said...

Salam penghulu...1st nakk tanya.why dont u respond KT tuuu NON reporter...awattt betoii laaa tuuu!!!!

2nd..4 u SQN..I LOVEEE U SO MUCHHH...pasal yg besinaq tuu..u kena tanya abang penghulu u..

3rd..a few friens ada tanyaa bila wil be our next pjumpaan...kali kita minta sponsor pada yg dah kayaaaa...la..included u gakkk..kan..kan..kan!!!!.

fazie.

Anonymous said...

Pak Maun masuk sat no
Gumbira sungguh hati Pak Maun bila tengok hangpa dok gaduh tapi mesra.Kepada yg tak kenai depa ni mungkin anggap depa ni haru biru.tapi depa ni bergurau seolah macam berada di alam SATS/SMJ(macam cerita Back to Future).Kita ni dah tua ,mak bapa dah tiada ,anak pun dan tingai kita sebab ada urusan.Jadi kita perlu ada escapism supaya sel2 kita yg lemah diaktifkan kembali.Umpamanya bila dik Fazie ni sakat Koden mamak buncit 5 bln & Koden sakat si Dude dengan hadiah Gobek sireh terkenen pulak si dik Fazie tu.Pak Maun yg serious orangnya tergelak besaq dibuat nya.Ada kawan2 takut nak masuk nanti kena sergah terus deman almaklum lah semangat dah tak kuat macam dulu.Pak Maun teringat masa kat SATS time balik sekolah suka sangat loncat ikut tingkat (nak shot cut)TQ DZ Pak Maun ni mai lalu sat saja no sebab rasa gumbira sangat.

madud said...

Loncat ikut tingkap? Masa darjah 4 kaa? madud pun dok loncat ikut tingkap tapi tak ingat sapa lagi geng kaki loncat ni, heheheh.

gobek plak, ekork pari mana? tadi McE maii ambik barang dia, baru rasa cam orang kaya skit, hehehehe

Anonymous said...

salam.as a single parent i am interested to know skim cepat kaya tu.blh gtau x?i got 5 kids to support,nk bayaq utang etc.if u dont mind please i beg u,for my children sake.tq.

Anonymous said...

kawan2 kita yang ada lebih tu, aku nak cadangkan kita buat satu foundation, atau yang ala2 yayasan lah, so semua pakat2 lah sumbang RM10 kaa sebulan, jadi kalau 40/50 orang dok sumbang, bley jugak bantu2 yang mana ibu2 tunggal tu. Yang bapak2 tunggal,, mampoih pi kat depa lah, apa guna jadi jantan?

kamal said...

Sallam semua,

aku simpati juga dgn single parent yg need fund to support his 5 kids tu..apa kata kita buat satu collection dan beri kat dia..amboi bapak tunggal..mampoih p kat depa lah..apa guna jadi jantan..tak elok kata gitu..kelahiran d takdir oleh Allah..cuma sikap rajin dan malas yg ada dlm diri individual..

Wasallam

Anonymous said...

salam.saya single parent tpi bukn llaki.pk budak2 tu biaqla itu antara dia dgn Tuhan.saya x blh p krja for many reasons,masih ada ank2 sek.rendah,x harap kat depa tingal camtu aje,buat krja berat x blh krna x brapa sihat,etc.walaupun dpt sumbangan dri keluarga masih x cukup,ank2 dpt bantuan.please tell me mcmana skim cpat kaya tu.gtau ajela kut2 ada rezeki saya utk ank2.tq.minta maaf bnyk2 if i am a nuisance to u all.sori but i got no where to go to.

Anonymous said...

016-2180574 dah tak penghulu bgitau pasal nak kaya so contact dia.

darah59 said...

Check out my.saranguang.com.
Keterangan lanjut call me..Hehehehe.

Anonymous said...

salam.dah tngok skim nk cpat kaya tu,xleh p, x pandai nk buat.nk call payahla credit xdak.ada x kwan2 kat jitra yg blh offer me a job tpi kna buat part-time aje.tq.

Anonymous said...

salam.ada x sape2 nk suruh jaga baby dri 7 bulan keatas.blh x kwan2 tlg carikn kat sekitar jitra aje,as soon as possible.saya nk mengasuh budak sorang dua aje.i think thats the best way nk cri income.so please kwan2 tlg crikn utk saya,as a single parent.utk ank2 saya.tq.

Anonymous said...

Were you looking for: my saranguang
We did not find any results for my.saranguang.com.
Search tips:
Ensure words are spelled correctly.
Try rephrasing keywords or using synonyms.
Try less specific keywords.
Make your queries as concise as possible.
Other resources that may help you:
Get additional search tips by visiting Web Search Help.
If you cannot find a page that you know exists, send the address to us

darah59 said...

Do not search. Type straight away into the address bar..

Anonymous said...

uh,, u sure this legal?

darah59 said...

Legality is for the lawmakers to determine..