Thursday, March 26, 2009

PAK MAUN...

Salam...

Pak Maun lah pulak... Selamat Pak Maun..nak pi twist ke, pakai seluaq yankee..



Tapi Pak Maun singgah je..dok la lama sikit, boleh gak kita belajaq syair ngan Pak Maun ni..Tersebut lah kisaaaahhhhh...Laksamana Hang Tuuaaaahhh...

Anonymous said...

Pak Maun masuk sat no
Gumbira sungguh hati Pak Maun bila tengok hangpa dok gaduh tapi mesra.Kepada yg tak kenai depa ni mungkin anggap depa ni haru biru.tapi depa ni bergurau seolah macam berada di alam SATS/SMJ(macam cerita Back to Future).Kita ni dah tua ,mak bapa dah tiada ,anak pun dan tingai kita sebab ada urusan.Jadi kita perlu ada escapism supaya sel2 kita yg lemah diaktifkan kembali.Umpamanya bila dik Fazie ni sakat Koden mamak buncit 5 bln & Koden sakat si Dude dengan hadiah Gobek sireh terkenen pulak si dik Fazie tu.Pak Maun yg serious orangnya tergelak besaq dibuat nya.Ada kawan2 takut nak masuk nanti kena sergah terus deman almaklum lah semangat dah tak kuat macam dulu.Pak Maun teringat masa kat SATS time balik sekolah suka sangat loncat ikut tingkat (nak shot cut)TQ DZ Pak Maun ni mai lalu sat saja no sebab rasa gumbira sangat.

Part yang aku italickan tu aku sangat setuju. Perlu ada escapism untuk sel2 otak aktif semula. Kalu tidak kita akan nyanyok. La ni pun dah dekat nak nyanyok dah..Aku terima SMS semalam dari Kamal pun kisah tua jugak..SMS ni dah circulate quite sometime kut, tapi walaupun aku dapat untuk kali kedua, aku masih tergelak because it is so so so TRUE...

Tanda lelaki makin tua dan lemah:

1. Pandangan makin jauh...kencing makin dekat?? Ha? Camana tu..Hehehe
2. Duduk pandai menguap, baring tak mau tidur..! Memang selalu jadi kat aku..
3. Perkara lama tak terlupa, benda baru tak teringat..!! Ni pun memang betul sangat..
4. Atas ada fikiran, bawah ***CENSORED**
5. Dulu ***** menunggu...La nie menunggu *****....

Hehehehe...hahahaaha...

Balik kepada topik mengaktifkan minda ni kan, memang kita perlu sentiasa pikiaq dan berlawan cakap ngan orang, kalu tidak habis..kita akan jadi lembab. Intelligent talk lah maksud aku. Atau pun sakat menyakat antara kawan2 pun satu latihan yg baik jugak. So..the field is here..Lets play ball...

Aku realise tadi, bila aku ajak kawan2 go for lunch, depa ni tak free..Reason being, depa kena ambik anak dari sekolah..Lama sungguh dah rasa tak pi ambikanak dari sekolah ni no? Bila depa naik Sekolah Menengah akau dah tak pi ambik lagi sebab depa ada transport sendiri dah, dan yg sorang lagi tu sekolah sebelah rumah je..Well easy life gang ni dan nak kata pencen pun dak jugak, tapi selalu lepak kat rumah....Syok kan?

Madud call aku semalam, tanya aku booth Manggis kat mana dan nak jumpa ngan dia..Malangnya, Manggis la nie ada kat Paka Ganu kerana tugas... Opis aku pun nak aku pi sana gak sat..Human touch kata depa..hanya nak hantaq sikit punya benda saja..Tengok lah camana dulu..

Ok lah..aku rasa setakat ini saja lah...

WASSALAM....

12 comments:

Cik Yah said...

sungguh no,aku pong tak mau lelap mata,kawan aku sebelah pun dah macam batang keladi tua,

darah59 said...

Cik Yah..cik yah..Sat cakap bunyi cam pompuan, ni dah macam kambing gurun la pulak..Hantam sajalah Labu...

Anonymous said...

HAI CIK YAH..DONT PLAY PLAY LAA...
KLU UU TUUU...TINAA..GHOYAKK KECEKK TINAA..KLUU HANGG TUUU JANTANNN...HANG JADIII LAA JANTAN BETOIII..!!!!!!!

AWATTTT HANGGG NIII GAYYYYY KAHHH>>>>....BEDERAUUU BULUUU GHOMAAA AKUUU....

PAK MAUNNN....TENGOKKK TUUU ADIKK2 N ABANGG22 KITAA NIII...MAI MAI DIA CAKAPPP BATANG KELADIII...PULAKKK...BATANG KELADII...B..... DIAAA PAK MAUNNN OIII

FAZIE

madud said...

Baguih jugak cadangan pakat2 kutip duit bulan2. RM5 ka RM10 kaa tak laa terasa sangat, kan? Bagi laa masuk akaun sapa2, McE kaa, Loceng kaa.

Eh loceng ada dok masuk mai kaa? Lama tak dengark berita.

Berbalik pada kutip2 duit ni, boleh laa di bedak2 pada yang paling memerlukan. Kalau tidak pun, bagi pinjam. Jadi duit tu tak habis. Tapi everything must be in black and white.

(are you* gonna happened)
.
.
.
.
.
.
*art show

Anonymous said...

Bagus gakk cadangan kutipann itu..sikit2 lama2 jadi bukitt..mula2 buat persatuanka...lama2 buat koperasi..sakit,kematian,kenduri n lain2 kita dah ada kwangannya.

buat permulaan tak yah letak harga...ikut suka...ok fazie mampu takat 10rm...so sapa nak kutip???

fazie

kamal said...

Sallam semua.

cadangan untuk buat kutipan & tubuh persatuan telah lama d cadang oleh TAL18..masa ingat dlm tahun 2007 tapi tak kesampaian.. munkin sibuk dan tak ada treasurer
kalaulah betul2 nak buat kena panggil meeting dan buat pelantikan

Wassallam

darah59 said...

Oii...Kasaq punya cadangan siap ngan meeting dan perlantikan nih.. Buat lah ketas kerja sapa2 pun..

Anonymous said...

kira pakai tak jadi laa kalu macenni. nak meeting, nak kertas kerja, semua tu boleh bincang di sini.

kalau tak salah, yang pentingnya, koleksi fulus tu saja. lantik sapa2lah pegang duit. ambik no akaun bendahari, sapa2 nak sumbang, masuk saja dlm akaun dan simpan resit. non problemo?

meeting2 nya di sini sajalah. zaman syber kan?

darah59 said...

Untuk mengeluarkan kata2 adalah amat senang. Meeting kat alam siber..Apa kata sekiranya yg dok kata non problemo ni ambik inisiatif dan tawarkan diri jadi bendahari dan buka akaun...Nak sembang ngan nak actually handle bukannya cenang..Esp. bila involve RM.

KODEN said...

Salam,

Aku dah dok jengok tajuk "buat yayasan" ni for a while. Sejuk hati tengok kwn2 yg prihatin dgn problem bor/sis yg lain. RM10 ka, RM20 ka memang tak jadi isu. Syukur!
Meeting dlm Kg. siber...,pun 1 cadangan yg bernas n semasa sekali.
So tunggu apa lagi, antara yg ramai2 mempelopori idea ni..., sapa yg nak p buka akaun utk kutip duit ni?
Jgn lupa cadangan sorang lagi kwn kita to have a proper "black n White" documents for ammount disbursed. Sapa yg nak prepare documents tu? Siapkan cepat sikit.
N pemegang akaun ni tolong pastikan penyata bulanan duit masuk keluar tau.
Aku ni sekadar nak sokong n menyumbang kearah tujuan yg baik ini saja. Kalau nak ikutkan, banyak hal lagi yg kita tak sentuh bagi membuka akaun gini.
1- Pendaftaran Pertubuhan
2- Petikan Minit Mesyuarat yg menyebut nak buka akaun d bank mana.
3- Kritiria bro/sis yg layak dpt sumbangan.
4- Kalau pinjaman.., tempoh bayaran balik nya.
5- Penyata Kira2 utk Pendaftar Pertubuhan.
Dan adalah 10-15 syarat lagi yg aku tak sebut d sini utk kita mulakan tujuan baik kita ini.
So sapa yg nak start n bila?
Aku nak cadangkan supaya jgn dtangguh2kan tujuan yg baik ni.
Pikiaq n bertindak terus la.

Wassallam.

CIOW.

KODEN.

madud said...

everything done is on ad hoc basis and also on trust.

KODEN said...

Salam,

Dude, dgn duit ni....,
Plse don't get it wrong, I'm all for this nobel intention tapi I'd suggest for n easier approach.
Ambil no. a/c of this single mom..., put it in this blog n sapa2 yg nak sumbang just go n credit in that a/c saja la. "Tangan kanan p credit, tangan kiri pun tak tau".
Lagi ikhlas kan?
Even she doesn't have to know sapa bagi berapa. I c that s the most ikhlas jariah.
Cuba pikiaq tengok!

Wassallam.

CIOW.

KODEN.