Monday, March 16, 2009

BKT WANG

Salam semua...

Ada satu lagi artikel dari Kuda Tua...Dia lebih kurang cuba meniti balik ke Bukit Wang yang aku pasti banyak kenangan kepada kita semua..Walaupun aku lebih banyak berriadah di Chegaq..hehehe...

BUKIT WANG

Tersebutlah al-kisah tempat peranginan yg menjadi buah hati setiap penduduk di sekitar Jitra.
Ana yakin ramai di antara bro/sis masih mempunyai sedikit sebanyak kenangan dengan Bukit Wang.
Jadi hari ini ana ingin mengajak semua mengimbau kembali pengalaman masing-masing dan berkonsi sambil berhibur dengan cerita2 kelakar seperti kisah Madud/Bisu "menjual kamin kat hinooo". Terbahak2 ana ketawa membaca cerita Madud ini.
Di samping kepuasan mandi di lipur yg dingin, ana selalu teringat pengalaman tayar basikal yg pancit setiap kali ana dan teman2 berbasikal ke Bukit Wang.
Sekodeng pun menarik juga di Bukit Wang.
Baik lah, sekarang ana teringin nak dengar komen pengalaman bro/sis pula.
KUDA TUA

Bukit Wang ni memang tempat yang cun jugak kan dulu2..La nie aku tak tau lah. Kemungkinan besaq dia semakin cantik dan canggih. Sesiapa yang ada melawat kat situ sila lah bagi feedback..

1. Kenduri rumah Omaq Shaifuddin, 22hb ni. Hari Ahad lah tu dak? Jadi camana.. Aku akan turun ke KL 20hb ni. Kalau nak ikut gang KL mai kenduri pung boleh gak. Tapi aku tak balik KL lepas tu. Kalu yang gang lain pulak langsung tak bunyi berkenaan kenduri ni. Bagus jugak kalau kita semua boleh pi sama2. Kita buat temujanji satu tempat pastu bergerak sekali. Kamal dah ambik cuti. Tentang pakai baju Melayu tu, aku let hampa semua decide lah tengok camana. Not a bad idea actually..Sungguh segak sekali kalau kita dapat pakai camtu. Terkezut Kg Omaq nanti. Sila bagi cadangan guys...Tak berapa hari dah lagi..

2. Aku rasa bersalah gak kat Gah yang dok tanya pasai Family Day. Sebab aku dah cuba dapatkan quotation pun tak patah balik mai kat aku. Lagi pun aku sibuk gak, tak follow up langsung. Bila Mc E bagi tau yg memba sekolah dia dah tetapkan date untuk sambut B'day ke 50 bersama2, aku rasa itu satu idea yang bagus sekali. Amacam? Kat Mana dan bila...

3. Bagi kawan2 yang dok komen, sekali lagi aku ingin sarankan disini agar bagi tau nama supaya kawan2 tak tertanya2. Kalau nak bagi artikel dan tak mau dikenali, at least bagilah moderator kenai. Kalau kawan2 bising boleh gak aku tepiskan, sebab aku kenai..Hehehe.

Bapak aku dah ok..La nie dia dok rest kat rumah adik aku kat Kg Subang...Tq all...

14 comments:

TAL18 said...

Pasai Bukit Wang ni,adalah seorang kawan kita dok situ,betul2 kat simpang 4 nak sampai Bukit Wang,rumah dia kedai barang namanya orang panggil Zul Bukit Wang.DiJitra ni tanya sapa pun tau Zul ini.Nama penuh dia Zulkifli Hj Ramli pernah dok hostel juga.Kalau kawan 2 ada masalah yg berat boleh jumpa dia.Dia boleh tolong,orangnya cukup baik.Tuan OCPD kit Brahim Chin cukup kawan baik waktu dihostel.DI Hostel orang panggil Zul Tok Wan

Anonymous said...

Berapa orng yg nak pi umah omaq. Bhimpun boleh kat umah I, fadzilah. I dah cal D Dy..ajak dia pi sekali dgn airbus dia. Dz..nanti u confirm la balik ngan D.Dy. ok.

Fazie

Anonymous said...

kalau tumpang dek di, aku nak join bleh kaa? aku siap seterika baju melayu kain sampin yang macam dalam blog aku tu, www.glassmansays.blogspot.com

Anonymous said...

U TANYA D DY LAAA...I NAK KATA YA PON I TAK TAU U NIIII...SIAPA...PENYAMUNKA..PENYANGAKKA..TOK ALIM KAA..TOK AYAH KA...

FAZIE.

Mazlee said...

Salam...Syukur Cikgu Rahman dah mula sembuh..Moga doa kita sebagai anak2 ni mempercepatkan lagi sembuhnya... InsyaAllah..
Untuk kerumah Omar, aku pun nak join, bagitau kat mana nak kumpul, jam berapa, kalau tak ada apa-apa halangan, insyaAllah aku sampai.
Madud, sorry tarikh tu.. terawal 5 hari...
Dz boleh uruskan semua ni kan...
salam...

Anonymous said...

cuba lah cik fazie ulang baca skali lagi, ada alamat url kat situ, tak apa, I type skali lagi, www.glassmansays.blogspot.com nanti copy paste saja lah layark pi tengok sapa dia, atau yang ini , yang ini yang lama skit, http://glassculptor.tripod.com

TAL18 said...

Sakan madud cik fazie kita.habak kat dia boh nama diatas macam kita dok buat tu

madud said...

aku dok terangkan banyak kali dah. kalau nak nama kluark di atas, klik kat bulat2 di luark kotak post ni yang ada tulis -name/url(optional). bila dah klik kat situ, bleh lah boh nama sendiri ka, atau nama samaran atau nama manja atau nama ikan gelama. hehehehehe

pastu, kalau ada yang nama dia berwarna biru t, bleh la klik kat nama tu dan blayark laa pi tengok apa yang ada nak di tengok.

panglima bukit gantang said...

Fazilah dulu pun mengaji pun bukan pandai pandai sangat...he..he

from Taiping with love

Anonymous said...

MADUD SORRYLAA..I NIII SELALU BUAT SALAH TAPI I MINTA AMPUN SOOO...KIRA O/O.DAH TUAAA...50.

NI SAPA LAKKK PANGLIMA BUKIT GANTANGGGGGG!!!!!!! DARI TAIPING NIIII...JANGAN JADI MACAM KUDA TUA DAHHHH LAAA...TAPAI I MAAF GAKKK..PASAI DIA TAMBAH WITH LOVE...SO ADALA ROMANTIKA TUU SIKIT....KIRA OKEY LAA TUUU...TAPI BAIK BAGI TAU NAMA TAK SALAH KAN KITA NI BRO/SIS.

FAZIE WITH LOT OF SMILE.

darah59 said...

Panglima dah masuk..

madud said...

Panglima Bukit Gantang? Wakakakaka , macam nak masuk cerita politik plak? Tolak tepi laa hal2 negara dari blog kita ni(blog Dzamri) heheheehe anyway,
Fazie minta maaf pasai apa? You minta maaf pun, masih buat same mistake, tak sign in your name, masih dok sign dlm kotak anonymous tu. hehehee , 0-0 tak best.

Ni nak tunjuk skali lagi kat Fazie and everyone else. Bawah ni ada Choose an identity.

O Google/Blogger

O OpenID

O Name/URL

O Anonymous

Makanya hendaklah kita klik mouse tu pada bulatan

O Name/URL dan masukkan lah nama kita, atau nama ikan semilang kaa ikan gelama kaa nama timang2an kaa

Sekian terima kasih.

PS pasai apa soh aku diam plak? ISK ISK ISK aku tak pro sapa2 aaa.

KODEN said...

Salam,

Welcome Panglima! Masa aku ngaji quran dulu, ada sorang geng kita nama Abd Halim Ahmad (pak dia kerja MADA). Tok guru kami gelar dia Panglima juga sbb dia ni sorang saja yg pakai paling kemas.
Madud mungkin ingat kot?
Panglima Bukit Gantang(PBG) pulak yg timboi. Yg penting, aku harap PBG jgn hangat2 taik ayam dah la. Lagi satu..., la ni ada kwn2 yg sensitif tentang bahasa yg digunakan. Bagi aku masing2 is entittle to his/her own opinion.
So, klau boleh kita sama2 (termasuk aku) kena jaga bahasa yg digunakan.
Harap PBG tak salah faham dgn peringatan aku ni k.
Pikiaq 2X bila nak post bahasa yg teghejai.

Wassallam.

CIOW

KODEN

Anonymous said...

bahasa ni ikut mood dan cerita, alau serious, buat cara surat resmi.