Wednesday, February 25, 2009

TAK TAGHAM aaiihhh...

Assalamualaikum....Salam sejahtera..

Tiada langsung dendam atau "tagham"(mcm Labi sebut) bila aku buat posting yg lepas. Pasai aku tau yang masuk dan komen semuanya kawan2 belaka. Kawan dari kecik pulak tu! Kan!

Menulis dalam blog ni pun macam menyanyi jugak lah. Pitching kena betui, sebutan kena betui dan FEEL mesti ada baru lah sedap. Feel tu yg membuatkan message to sampai. Aku rasa THWL ni ada fetish sikit dalam diri dia atau pun dia ni sorang kawan yg baik dan nakai yg suka cucuk sana sini untuk menceriakan keadaan.

Walau bagaimanapun, dari jawapannya tu, aku tau dia tak marah dan dia memang sayang kita semua...Aku pun tak marah aaaiihh..Saja menghangatkan isu yang suam kuku. Hahahaa..

Bulan Februari nak habis dah..Tinggai 10 bulan lagi nak masuk 2010. Aku rasa kecewa pulak sebab tak dak tarikh lahir kawan2 semua, sebab tahun ni kebanyakkan dari kita menyambut the big "five-O", boleh jugak aku buat pengumuman atau ucapan "SELAMAT MENYAMBUT HARI LAHIR YG KE 50"..

Allah selamatkan kamu..Allah selamatkan kamu...Allah selamatkan kawan2 aku...Allah selamatkan kamu....

WASSALAM

16 comments:

Anonymous said...

Pagi2 aku blog,aku baca terbaru dari DZ ,betoi kata DZ aku saja seronok saja,aku hari kawan baik hampa juga,cuma seronok jadi haru saja.Aku tak dak niat apa2,kalau hampa tau aku ni sapa hampa gelak semua.Aku ingat 2 minggu lagi nak ajak DZ pi Korat di siam dekat sempadan Kemboja,hang boleh ambil cuti dalam 4 hari

darah59 said...

Pi Korat nak buat gapo? Gi tengok ladang jagung ke? Boleh pi Golden Triangle sekali kut?

KODEN said...

Salam,

Syukur Tn Hj ni memang kulit tebai juga. Kalau ada ciri2 kulit tebai...., memang sah pernah berkawan dng kita la.

Aik, Tn Hj nak p Korat? Jgn ingat aku pikiaq serong tapi 7:3 pelancung yg p situ mempunyai niat melencung. Harap/Doa aku Tn Hj ni masuk dlm nisbah yg 3 tu la.

Dz, kalau hang nak ikut, aku cadang hang bawa kepiah, kain pelekat, sejadah, tasbih n surah Yasin. Jgn salah paham. Bukan utk hang tapi utk Tn Hj tu saja. Utk hang sendiri aku ada 1 pesanan saja..., jgn bawa spek mata hang cukup la. When u see no evil, u do no evil too.

Pikiaq la pesanan aku ni.

Wassallam.

CIOW

KODEN

hj wan leh said...

Hang tak kulit tebai ka?hampa ingat nak pi buat maksiatka,untuk maklumat kekawan aku ni bukan jenis gila siam,memang aku pun ada juga keturunan siam,ada adik beradik aku kat rumah hang pun mai dari siam tapi minta maf aku tak gila siam,bini aku saja tak kisah sikit pun kalau aku pi siam,DZ aku rasa koden ni ada penyaki TB lah.(TB bukan batuk kering)

darah59 said...

Kalau bukan batuk kering...Jgn tulih apa yang aku pikiaq maksud TB tu..hahahaa..Aku akan ikut nasihat hang Koden..

KODEN said...

Salam,

MasyaALLAH, sabaq Tn Hj sabaq. Jgn latah cepat sangat. Tu yg dok pesan dari awai2 lagi..., pikiaq belum anatq komen tu.
Dz, hang tolong explain kt Tn Hj ni apa benda yg hang maksudkan dgn Golden Triangle. Kalau Siam saja, dia nak pikiaq kot tu saja.Kalau triangle saja pun dia dok p kot tu saja.
Jgn la narrow sangat cara pikiaq tu Tn Hj oi. Tn Hj kena refer kitab2 Geography, Economy n General Knowledge sama.
Mungkin ni lah titik tolak utk Dz buat blog ilmiah tentang struktur ekonomi stempat. Boleh start dgn Korat kot.
Aku pikiaq-pikiaq...., ok juga tu. Tn Hj setuju tak?

Wassallam.

CIOW

KODEN

darah59 said...

Jemputan secara formal ke Korat belum terima lagi..Klu all expenses paid, apa salah nya kan? I really mean THE Golden Triangle..No sidetracking..

madud said...

The Golden Tirangle tu bukan kaa dia tu area tanam pokok Poppy, yang depa buat madat tu ka? er, dadah. Nak cari apa pi sana? cuba hang stori mai skit aku nak baca. lain dari Tubercolosis, apa lagi maksud TB? tak terpikiark kat pala otak aku langsung. menatang apa weiii? kawan.. kawan..

madud said...

The Golden Tirangle tu bukan kaa dia tu area tanam pokok Poppy, yang depa buat madat tu ka? er, dadah. Nak cari apa pi sana? cuba hang stori mai skit aku nak baca. lain dari Tubercolosis, apa lagi maksud TB? tak terpikiark kat pala otak aku langsung. menatang apa weiii? kawan.. kawan..

hj wan leh said...

Tak kan aku pi pejahanan DZ kot,line dadah tu bukan line aku,pelacur juga bukan minat ku,Aku tak boleh habak la apa aku nak buat disana,DZ tu anak teruna tang2 lagi,dia bukan ada bini setakat kita tau,yg ada tu nyonya ada la,sory nak panggil amoi rasa tak boleh dah,Pi pun bini aku ikut,surat resmi belum la aku hantak kat dz pasai nak pi korat,pasai hampa semua,Madud,Koden dan DZ sendiri pun tak tau aku sapa hj wan leh ni,kalau salah sorang tau baru aku hantak surat kat dia,pi tentulah aku bayak semua,kalau dia nak rasa siam utara dia bayak sendiri la

darah59 said...

Phhheeeeewwiittt....Teruja...teruja...

madud said...

cam rasuah masuk geng dia saja aku tengok ni,ehehehehehehe

hj wan leh said...

madud hang lebih baik cari hj yusuf,hj wan leh nampak kacau..he..he

darah59 said...

Apa cita rasuah pulak..Mana ada rsuah kat sini. THWL pung aku dak kenal sapa..Tapi aku amat yakin yg dia ni kenalan kita yg rapat..

KODEN said...

Salam,

Aku rasa aku pun dah kenai Tn Hj ni. Klau hang ada kelapangan, hang ikut la Tn Hj kita yg makin serious dlm bidang pertanian. Korat is a good place for an agriculture project. Ganja, marijuana, poppy or mungkin ketom pun boleh tumbuh sihat d sana.Sapa brani nak try..., silakan.

Satu prospek yg patut d pertimbangkan n d pikiaqkan masak2.

Wassallam.

CIOW

KODEN

mohd aminbahari said...

alang alang dah boleh keluark negara,try pi vietnam,takat tu saja cerita,salam utk semua,dok baca tapi tak reti nak respon ,walaubagaimana pun,ini adalah good program boleh relax ,best rgds