Tuesday, February 24, 2009

KLU KAYA, MASUK NERAKA TAK RUGI...

Salam...

Tuan Hj Wan Leh nampak bersungguh dalam memberi pendapat. Pada aku lah kalau nak baca berkenaan agama, amalan untuk hari akhirat boleh layar di SINI. Kalau nak tahu cara camana nak cepat kaya boleh layar di SINI. Tetapi untuk menguatkan pendapat bahawa kalau hidup atas dunia kaya, dan mati masuk neraka tak rugi, tak tau lah aku nak cari alamat siber dimana. Yg sebenaqnya ada, tapi aku segan nak tunjuk arah.

"apala hampa ni,aku dok ikut juga blog kita ni tapi tak pernahlah aku komen apa2,tapi dok tengok dah naik majai,dok asyik hampa 3/4 ekok ni saja,tak orang lain ka ?atau depa pun naik majai macam aku juga.Cerita hampa ni pun tak dak satu faedah pun,coba la cerita amalan ka dah tua semua,atau cerita nak kaya ka,jadi hampa ni dok rugi saja hidup.Kalau kaya la esok masuk neraka pun tak rugi juga,ni pakat2 tak dak apa,rugi sajalah hampa hidup"

Utk pengetahuan THWL, masa aku mula2 buat blog, tak dak pun nawaitu aku untuk buat blog kisah amalan, kisah nak jadi kaya dan tak rugi masuk neraka dan jugak tak berniat langsung untuk nak hentam sesiapa dengan kata2 seperti ayat terakhir perenggan diatas. Buang saja titel Tuan Haji kalau rasa nak cakap teghejai macam tu. Kalau dah rasa blog ni "blog kita" macam ayat pertama perenggan atas tu, bersopan lah sikit bercakap. Kalau rasa majai ka, rimas ka, berjuta blog lain yang ada. Tapi dalam berjuta tu berapa yang hang boleh mengaku "blog kita"?

Blog ni dibuat semata2 untuk jadi laman kawan2 nak berinteraktif. So far, so good. Actually aku tak perlu layan pun THWL ni..Hj Bakhil ku...hahahahaha...Jangan pakailah nama tu lagi sebab aku rasa tulisan tu tak melambangkan nama tu. Tuan Hj Wan Leh yang sebenaq adalah seorang yang alim dan baik budi bahasanya..

WASSALAM..

4 comments:

KODEN said...

Salam,

Adoi, awat jadi gini???

Dz, sabaq banyak2 sbb aku rasa hang dah contribute alot utk penyatuan geng 59 ni. Aku stuju bila hang minta Tn Hj ni jgn pakai nama tokoh besaq TUAN HAJI WAN SALLEH ni. Tapi klau nak maintain Tn Hj tu, hang maintain la.

Tn. Hj., kalau terasa sbahagian dari "blog kita", teruskan menjampok tapi kena paham la yg ramai yg dah dok menjampok ni pun ada skill MENTERJAIKAN bahasa.

Other then that, u r most welcome to contribute. Pikiaq ke arah pekataan "faedah" (ni aku quote perkataan Tn Hj) secara global la Tn Hj oi!

Kacau juga dunia ni kalau ada ramai Haji yg miskin berbahasa mcm Pk Hj ni. Pikiaq sbelum terejaikan diri... ya Pk Hj.

Wassallam.

CIOW

KODEN

hj wan leh said...

Ini baru seronok,ada lah lain sikit,aku reti juga bahasa,aku pun kawan hampa juga,cuma aku sengaja nak bagi panas sikit...he..he,

hj wan leh said...

hj wan leh ini hampa jgn silap,aku bukan mengaku HJ WAN LEH yg pondok dekat Taman Jitra dekat rumah Koden tu,sebelah rumah Cikgi Latif tu,Aku hj wan leh songsang sikit.Hampa juga kena maklum,aku pun syok juga dz hantajm aku,ini satu keseronokan bagi aku,

madud said...

cover line plak dah, yennaa daa dei, tambi, haji ka bakhil kaa baghal kaa, cakap bek skit aa,,