Thursday, February 19, 2009

PUKUL 3 pagi....

Salam...

Aku ni sebenaqnya tak leh nak tidoq lagi. Baru siap buat progress report utk meeting besok. Masuk blog, baca lah musykil hampa 2 ekoq ni. Yg sebenaqnya bukan cerita sedih. Adalah dia dok mengata hang sikit sebanyak. Biasa lah kita ni, kalau kawan tak mengata sapa lagi nak mengata kan? Sajalah, masa sembang2 tu terkeluaq lah sikit sebanyak. Aku pun tak heran dan tak kesah kalau hangpa bila bersembang dan start mengata kat aku...Biaq pi lah kan. Mampuih pi la..Hahahaha.

Sungai Petani la nie panas sungguh. Malam pun dok panas lagi. Sungguh berbeza ngan Park Avenue kat Penang. Sejuk gila...Tepi bukit lah katakan. Tempat aku kerja tak payah cita lagi lah. Kalau komplen panas pun depa nanti kata, "Nama pun Gurun..What do you expect?". Aku setuju lah tu. Dah 2 hari berturut2, mai petang nak senja je, nampak cam nak hujan. Tapi false alarm. Setitik pung tak tirih. Lagi satu yg masaalahnya kat sini, bila panas, aku buka tingkap. Apa lagi, nyamuk berpusu2 masuk. Depa memang dok tunggu aku buka kut. Nak ketuk depa tak pandai. Suspeng gak sebab sini banyak kes Denggi ngan Chikungunya.. hari tu depa dah buat fogging kat area aku dok tu. That shows there's a case of denggi or chik. Mula dulu, masa aku baru mai, aku bukak gak tingkap. Aku dah letih, biaq je lah nyamuk tu nak feed atas aku. Esok pagi bangun aku tengok banyak nyamuk atas lantai..Depa terlalu kenyang sampai tak leh nak terbang. Apa lagi, aku tenyeh lah. Geram dan frust tengok darah aku yg depa dah keluarkan dari tubuh aku..

Talib tadi pi meeting ngan USM, sebab katanya USM ada keluarkan ubat untuk slim kan badan. Tapi belum dinamakan lagi dan agaknya Talib dah dapat rights utk marketkan dan packing serta menamakan ubat tu. Walau camanapun, aku dah offer diri untuk jadi guinea pig dan test ubat tu sebelum di marketkan. Rupa2nya, dia dan Nurul(bini dia) memang dah plan nak cuba atas diri sendiri dulu dan sekiranya berjaya barulah nak start jual. Gambaq before and after mestilah kena tunjuk. So, kalau aku slim nanti, hampa taulah yg ubat tu berjaya dan aku akan start promo lah..hahahaha. Bukan takat slim saja, kononnya ubat tu boleh bagi kulit yg kendoq semua cekang balik. Ta dengaq tu saja terus nak. Dia pun nak cekangkan, kulit dia lah agaknya.

Lagi satu berkenaan respon Dik D ni...Aku rasa dia akan respon sooner or later. Mungkin dia nak bawak kita semua pi makan buffet ke kat hotel mana2, karaoke ke kat mana2. Cuma kalau jadi karaoke, Madud kena mai sorang sebab klu berdua aku ngan Koden nanti susah dan mim lam wau alif ta...hahahaa..Pengalaman kat Ampang dulu banyak mengajar kami berdua. Sampai nak pi kencing pun susah..kan Koden kan???

Koden kata nak pi Kangaq next week, boleh la singgah dan kita pi kena nasik kandaq Naina. Kangaq boleh cari budak nakai tu, Zubir. Polis kat mahkamah tinggi kut.

Aku la nie ada kawan baru sorang yang aku jumpa kat PFK. Dia ni dari kompeni STS yg supply labour dan depa ni jugak kira cam in house kontraktor utk PFK lah. Nama dia Nasir. Nama glamour dia "Manggis". Hampa rasa nama tu familiar tak? He is the original artist utk kartun manggis dalam komik Ujang tu. La nie, lepas Ujang dah tukaq towkay depa semua kartunis lama ni dah belah. Actually dia ni Chargeman by profession. Kepala dia best. Rumah dia macam gallery. Nanti aku akan masukkan art dia dan sculpture dia dalam blog ni utk tatapan hampa semua. Mungkin dia kenai ngan Zulkifli Ibrahim kut no..Esok aku tanya dia.

Non Jalil ni reporter. Jadi dia masuk blog ni sebab kawan2 je lah. Tulisan dia lagi ngancam. Bila aku telek balik tulisan Mamat Anonymous tu, kemungkinan besaq dia lah..Pasai tu bila aku address dia aku tulis Mamat aNONymous..Betui ke tekaan aku ni Non?

Ok lah aku chow dulu. Esok nasib baik meeting kul 3 ptg. Boleh la relax sikit.

WASSALAM...

9 comments:

KODEN said...

Salam,

Kalau hang jumpa Roshita, aku yakin dia tak mengata kat aku. Ta ni barang maih saja macam Mami Jarum tapi dia tak jarum.

Kalau d blog ni, 2 orang saja yg teghejai dgn aku. Hang dgn Dek D saja ....(Hang Diam!!!).

Tapi blog ni memang tempat kita berbual. So dlm setiap perbualan yg akrab, tak kan sunyi dari gurau. Tambah2 kita yg LIVING WITH THE TRADEMARK OF A KEDAHAN TO THE FULLEST ni... Kutuk Mengutuk dah jadi asam garam. Kan Dz? Dek D... Hang Diam!!!!

Pikiaq tengok la.

Wassallam.

CIOW

KODEN

DIK DI said...

Koden,
Aku boleh diam kalau hang tak kata kat aku. Tapi aku rasa sampai bila pun hang & Dz akan cari pasai jugak ngan aku....
Cuma aku nak pesan satu saja la..Hang pa dua ni boleh dok diam sat dak? Bagi la aku menyawa sat!

KODEN said...

Salam,

Dek D, awat yg hang nak suruh aku diam. Lepa lain dok suruh aku jampok. Hat mana yg aku nak pakai ni.

Dek D, hang jgn dok minta nak menyawa sat???? Jgn dok menyawa sat la Dek D oi, menyawa bagi lama2. Hang dok buat menyawa sat, aku takut nanti Dz la nak kena antaq hang p hospital d SP pula. Nanti lembek ka, heghot ka sebelah..., na'uzubillah la.

Hang diam! n hang pikiaq tengok....

Wassallam.

CIOW

KODEN

darah59 said...

Aduh..budak2..diam. Awat la hampa dok bergaduh tang ni..Tapi amat menceriakan aku dengan persengketaan hampa yang sihat ni..Bapak suka...

DIK DI said...

DZ,
hang jangan dok jadi batu api, Hang la org yg suka dok provoke org. Aku rasa kalau disuruh bunuh antara ulaq& hang, aku pilih bunuh hang, pasai bahaya. Lebih korang hang dgn Koden Mamak tu sama saja....he,he,he.

Anonymous said...

betul tu...bahaya dok jadi batu api dz(tapi u l rasa tak jadi batu api..tapi klu dok dengak cerita labu labi selalu termakan n percaya juga akhirnya.) l cakap nii..tru experience..dulu l dengan dik di bercangah juga sat pasai dok dengar cerita labu dan labi laa tuu. nantila l nak jumpa dik di personaly n clarify everything..kk di.

fazie.

darah59 said...

HA??? Apa ke benda ni? Tak au dari mana mai semua ni tetiba aku pulak yang di sanggah...aduh...sakit sungguh...

KODEN said...

Salam,

Aku syok sungguh Dek D dah tukaq arah pulak dah. Ni dia kata Dz pula kuat provoke.Aku dgn Dz ada team work. Hehehe.

Teringat aku Labu Labi p meminang Cikgu Murni. Hj Kemetot tu tak mau stop ckp so Labi dah tak sabaq...."AKU CEKOP?!?!... AKU CEKOP?!!?

Kita ni pun sama la,kalau ikut tak sabaq, sah dah kena cekop mcm Hj Kemetot tu.

Tapi Dek D ada line dia sendiri...."HANG DIAM!!!"

Latah Dek D latah. Jawab Dek D jawab. Hehehe

Pikiaq elok2 before komen k

Wassallam

CIOW

KODEN

madud said...

hang paa ni kan,abis crita tangkap basah hang pa buat kalut creta lain plak,, sampai nak cekop laa.. nak lesing laa,, chong oh chong, where fore arte thou..