Tuesday, January 6, 2009

SALAM




THANK YOU N CONGRATS kat blog moderator la. Aku ni boleh la tak-teh tak-teh dgn menatang puter ni so, selagi hang buka cerita hollywood ka, bollywood ka greenwood ka (ada sapa2 ingat ka tempat ni???)..., kalau tak dak "jenalu", insyaALLAH aku akan terus jampok n sokong your GREAT effort ni.
Bila hang buka tajuk buka sekolah ni, aku dah termasuk dlm golongan yg "tak Terlibat". Tapi tak masuk kelompok tokwan lagi. So aku pass la tajuk ni. Tak berani jampok takut tekeluaq tajuk.
Oh ya, just nak bagi tau yg bukan Own sorang yg ada anak kecik. Ada lagi kawan2 yg buka cawangan baru pun sah akan ada anak kecik.
So Dz, kalau hang dah buka cawangan baru, hang pun dah kena beli kereta besaq la.

Hang pikiaq2 la cadangan aku ni.
Hehehe

Wassallam

CIOW

KODEN

January 5, 2009 1:20 PM


Asm wm.,
Dz, mu ada aura tersendiri. Bila tengkok 'ayat' x ada idea nak celoteh tu, yang saya nak respong ni: Idea akan sentiasa mengalir bak air terjun yang mencurah-curah sekiranya 'berteman!'Cakap sorang2 mana ada umph! Nak berteman, baru laju: Ada saja nak kerunaih nanti.Actually, I'll be very happy if u... (apa-apalah nanti!).
Pasai hati yang dipanah tu..cukup cantik! Berdarah lagi.. macam-macam makna tersendiri (even if u already explained early): Tak nak komen panjang, memadai nak kata: U ada aura tersendiri!
Pasai anak-anak kecik, memang seronok, dan insya-Allah, jika umur panjang, dan telah bersara wajib, memang salah satu tugas wajib ialah hantar anak-anak ke sekolah: Tengok depa terus membesar dengan pelbagai kerenah untuk dilayani. Macam juga sebagai Tok Wan: Kita ada "P-A-C" dalam diri nanti iaitu as parent, as adult, and as child: lagilah teruk anak-anak dan cucu-cucu layan nanti.
Specially 4 Dz: Sumbangan tuan besar maknanya kepada "Dunia ini."

January 5, 2009 1:28 PM


Own dah pandai kerunaih metanang puter ni, koden jugak kena sign atas comment untuk kuark nama dia,, kalau tidak .. keluark laa anonymous said lagi macam biasa. den dah kobarkan.. kat bawah tu ada bulat2 yg salah satunya ada titik tu, klik saja kat name/url . boh saja nama.. jadi bila orang start baca dah tau dah sapa yg menulis.. tak payah nak baca sampai habis baru nak tau.... jgn kata hang sengaja suruh org baca sampai abis pasai tu hang choose an identity anonymous plak.. bab2 kenapa MADUD tak berjaya dan terkenal,,, aku tatau nak cakap laa. kluark surat khabark dan kat TV tak kira dah berapa kali ,, majalah pun ada kluark,, tapi mesti ada sebab nya kan.. hanya ALLAH dan aku saja yg tauuuuuuu.. and lastly,, You've done a great job dzamri, i love u . heheheheeh

January 5, 2009 9:55 PM

Assalamualaikum....

Salam sejahtera. Semoga semua nya sihat2 belako..Seronok aku bila tengok kawan2 respon. Memang syok betui.

Bila cerita pasai bukak sekolah di utarakan, ada yang kata depa dah tak terlibat sebab anak dah besaq semua. Aku pung camtu jugak. Anak dah besaq, depa belajaq di tempat yang lebih besaq. Duit belanja pung otomatik lebih besaq...

Ada jugak yang mention tentang cawangan kedua. Cawangan kedua ni pada pahaman aku adalah famili kedua atau pun bini nombor dua lah kan? Yang aku tau kawang kita....Roshdi Abdullah sajalah yang ada lebih dari 1 bini. Sorang kat Putrajaya dan sorang di Sg Petani. Tulah pasai yang dok ulang alik, pi mai pi mai...tapi la nie perjalanan dia lagi cepat dah sebab dia selalu terbang. Dulu dok naik bas...lambatlah. Busuk2 pun 5 jam. Tapi la nie dia dah berjaya beli "BAS MINI" mewah. Kalau nak drive pun ok.

Dah melalut pulak. Cakap pasai cawangan kedua ni, tentulah ada anak kecik yang bersekolah lagi. Itu lah yang aku nak kata sebenaqnya. Sebab aku dok nampak Own je yang ada anak kecik. Jadi, sibuk jugak lah bila bukak sekolah ni. Din "I Love U" pun ada anak kecik jugak ngan bini yang baru ni..Pompuan anak dia. Cute2 belaka. Macam bini dia gak lah...hahahaha. Darah Bandong pak!

Ramai ibu bapa yang tak puas hati pulak la nie pasai yuran sekolah tak diberitahu atau depa belum tentukan harga nya lagi. Orang kita ni camtu lah. Bila tak dak yuran depa komplen kata kena bayaq hak tu hak ni...Bila kerajaan tak mau kutip apa2 macam la nie pun depa bising jugak. Own mesti tau pasai ni sebab dia kat Pendidikan.

Aku rasa orang yang paling lama sekali menghilangkan diri dari alam siber kita ni adalah Jit. Tak tau apa dia dok buat. Sibuk kut pasai nak tukaq PM nanti ni. Masa cuti sekolah dia mesti sibuk ngan anak2 dia. La nie sibuk ngan kerja dia lah tu..All the best Jit.

Lepas aku tulih para atas tu aku teruih call Jit sebab aku dah jadi teringat kat dia. Dapatlah sembang sat ngan dia dan ternyata dia dok ikut blog lagi. Cuma tak jampok je...Aku tanya dia bila cuti penggal pertama sekolah, malangnya dia depend anak dia bagi tau kata cuti, baru dia tau cuti dah bermula. Aku suggest nak tanya Own, Jit setuju yang Own is the best man to answer. Jit tambah yang Own boleh bagi tau lagi haribulan apa ada kaunseling kat mana2...hahaha. Nakai dia ni....

Aku pulak engineering part utk projek kat Gurun dah siap jadi la nie dok tunggu approval supaya boleh order materials. Thats why la nie aku balik ke Shah Alam. Hujung minggu ni ada mesyuarat kat Gurun, terpaksa pi lah. Pas tu balik ke Shah Alam pulak.

Kita harapkan tahun 2009 ni aman sentosa dan isu Israel - Gaza tak berlanjutan sampai jadi perang Dunia 3 sudah lah...kan?

Anak sulong aku pun akan grad tahun ni dalam Jurusan Mass Communication (Broadcasting). Kena start2 cari kerja lah tu kan? Sapa2 ada setesen TV ka, kompeni dok buat video shoot atau editing ka atau anything to do ngan broadcasting, kontek2 lah aku. Kut2 boleh tolong bagi kerja kat anak aku tu...

Aku teruja nak main bowling lah...BILA???

WASSALAM



2 comments:

Anonymous said...

Adoi, syok betoi tengok gambaq2 aku, Own n Dud masa darjah 3 (kalau tak salah la). Persamaan nya, tiga2 kami rambut lebat n 1 warna lagi.
As for me, la ni rambut dah 2 warna (banyak putih dari hitam).Own pula dah putih n makin nipih dah. Yang aku amat kagum is Madud..., rambut dia masih lebat n hitam. So terasa nak tanya juga la Madud ni tak d makan usia ka???
Jgn2 Dud ni p buat face lift kot. Rambut dia tu, mungkin dah kena treatment Swenson kot.
So Dud, keep up the good work...., tapi ingat tau, bila aku puji ni hang senyum cukup. JANGAN GELAK!!! Once hang gelak..., terus nampak side effect all the treatments u've been thru.
Dz, what say u?

Wassallam.

CIOW

KODEN

madud said...

Treatment hanggok hang!! dajeiii!! ampehh!!about anak dz cari kerja, aku saran dia buat bisnes sendiri, muda2 start baguih, tak teh tak teh bak kata koden, lagi pun muda2 senang dapat loan biz.mcm2 dia bleh buat. aku bab2 minta kerja ni cukup boring.
Yang lelain2 tum mcm Hasaza, Loceng dll pasai apa dok perati saja. takkan kami saja dok sembang hangpa tengok? McEpun skali2 skala saja nampak kat shout box tu. Tak karan laa camtu. Bukan susah mana pun, hangpa klik kat tulisan comments yg ghona bighu di bawah tu, paihtu hang boh laa saja apa yang terasa dan tersirat di dlm hati sanbari, kot2 ada hutang lama2 skupang dua tak bayark kaa time skolah dulu, hehehe. Kaa hangpa dah bigshot, too busy too masuk campork kot?
Last but not least, aku rasa lawan bowling kalau takat men 3 game, mana syiok, kurang2 best of 5 kaa, 6 ka 7,8 game baru puehhh..