Wednesday, January 28, 2009

Kong Hee Fatt Choy

Assalamualaikum....

Pertama dan first sekali aku nak minta ampun dan maaf kepada Malik Idrus, abang Koden kerana tak leh nak hadir kenduri kawin anak dia. Clash ngan earlier plan dan terpaksa buat pilihan yg berat jugak antara dua decision. Ibu tercinta terpaksa balik ke AS pada hari Sabtu dan tau tau sajalah dekat Raya Cina..

Aku bertolak dari Kg Subang kul 2:15pm hari Sabtu tu. Masuk Guthrie Expressway sampai Rawang memang sentiasa smooth sailing. Masuk je PLUS hi way, adus...sangku sana sini. Sat2 henti, sat2 jalan..sat2 merangkak..sat2 sangkut. Tukaq lane kiri kanan.

Bukan takat hiway je jam...Toilet kat RnR pun beratoq gila. Nak park nak turun kencing pun susah. Aku dah tak tahan sangat dan terpaksa stop kat mana tah..tapi memang dah sangkut. Tak dak parking, nasib nbaik anak aku ada sebelah, suruh dia take over dan aku lari turun pi toilet. Aku balik mai ke kereta pun, kereta aku tak bergerak lagi.

From there on, anak aku bawak lah keta. Mak aku ajak henti makan dan aku suggest kat anak aku to divert masuk ke Ipoh, daripada henti kat RnR yg tak tentu hala ngan orang ramai ni. Masuk Ipoh, pi Nasmir Rest belakang TESCO...makan dan we decide masuk jalan lama tengok camana!! Cemor...Sg Siput...K.Kangsar..Smooth sailing. Masuk balik hiway. Tanya booth operator tu kondisi hiway..katanya, "Ade lah jam sikit..Tapi bergerak leee..", dalam pelat Perak dengan pekatnye...

Tak sampai 300m from booth..POOm..sangkut. Merangkak le...Rupanya ada accident yg involve 4/5 biji keta jugak lah. Lepas je accident site was smooth sailing all the way. Sampai A/Star lebih kurang kul 11:30 mlm. Apa lagi..beli nasi lemak Royal bungkus dan bawak balik rumah makan. Relax sat pastu aku ngan anak aku chow balik Penang.

Sunday, bangun je mula lah pikiaq makan. Food Haven lah katakan..Left house abaout 11:30 dan teruih pi Tg Tokong to savour Nasi Melayu..Got it...ammma...lega sejurus...Balik relax rumah sebab petang nanti nak kena pi REUNION DINNER kat rumah Godmother Siti(Debbie) Naqiah. Kongsi Kongsi Kongsi Ni Ha..!

Kul 5:30 aku pi kedai MISAI kat Tamil Street beli kari ikan dan lauk lain sikit sebanyak untuk makan bersama ngan Godmother Siti. Best partnya kami makan makanan yg kami bawa dan depa makan makanan depa. Cuma meriahkan atau peramai kan dia je.


L-R..Siti, Godmom, Gus.

Kami berempat sajalah..Aku, Siti, GMom and Gus all the way from Indon..Lepas makan..chit chat sat, kami pun belah lah..


Rumah Gmom ni kat Putra Marine, dekat ngan Quennsbay..dari balcony dia nampak lah Pulau Jerjak, pic above n below.



Pulau Jerjak.

To all Chinese Friends...Gong Xi Fa Cai...Kong Hee Fatt Choy...Happy Chinese New Year.

2 comments:

Own said...

Salam,
Dz- Sapa itu "Siti"?
Amoi mana plak?
Apa-apapun, my salutaions 2 u kerna ada usaha untuk mengukuhkan perpaduan insaniah.

Anonymous said...

Siti tu amoi yg dah tukaq nama bnti Abdullah la Own.