Tuesday, November 4, 2008

STD 6A,,,1971

Salam...

1971..Std 6A..Class teacher Mr Inon Din. Cenge tak dak dah. Sebelum kenai dia yang tulah kita dok pikiaq dulu. Tapi bil dah dia mengajaq, syok pulak rasanya. Fun. Exciting. Tapi ada jugak kawang kita yang mintak tukaq klas sebab tak mau jumpa Mr Inon. Menangis nangis... Siapa dia itu?

Baris yang duduk tu aku boleh ingat rasanya...Dari kiri: Zul something, Lan Pak Noq, Khalid Salleh, Aziz Sattar, Rajan, Chong Nyuk Chong, Fadzilah, Aku, Mr Inon, Ismail Ahmad, Nor Asma, Zul Sudin, Amir, Cheng, Own, Zul Ibrahim, Herjit Singh.

Berdiri dari kiri : Sharehah Salim, Roshita Mansor, Norhayati Ishak, X, Noraini Darus, Tharumambal, X, X, Wan Rohani, Roshidah, X, Luyen, Ku Azlan, Chandran, Choon Thean, Nazri, Zul something, Ahmad Suhaimi, Madud, Hasaza, Halim, Nor Jasman.

Kalau salah tolong betulkan. Yang X tu kira aku dah lupa lah.

11 comments:

Anonymous said...

salam,

for info,l last jmpa mr ainon pd 1999 kat restorant l D"mama. dia memang seronok cerita psai dolo2. dia ada mention kurniawat,own,dz,n a few others.
dia dah tak cengehhh dah..dia cakap dia dok kat somwhere in gunung..tapi bila p charii..tak dak pong.
ada kata dia dah meninggal... klu sapa dapat info..gitaula sama..

p/s sapa tuu jitraguy..habakla sama..cekni nak tau..buzybody..

darah59 said...

FYI jitraguy to artist kacalah sapa lagi..dan own was referring to gambar logo 59ers kat atas tu, if I'm not mistaken.

Anonymous said...

dok tepi norhayati..norizan husin dok di taman jitra. dok tepi tharu lakk..rohaya umah dia kat b.pinang n tepi dia tuu jamilah dok di kepala batas..n now dah jadi stafnurse..

p/s dz..luyen tuu sapa????

darah59 said...

luyen tu zainuddin ahmad...

Anonymous said...

yang Aziz Sattar tu sapa? tak pernah ada kawan2 nama tu. Kalau yg pelakun tu, tau la.

Anonymous said...

salam,
dulu saya aktif dlm olahraga, banyak training under mr. inon supervision. dia suruh kami pi training lari di padang smj lepas tu pi padang sek. pulau nyior kena kayuh basikal sendiri aduh penat juga. dia memang commited dgn sport macam cikgu lee gek liang.

from me: hanihas HH

darah59 said...

Aziz Sattar tu...hahahaaha..tengok gambaq lah

Anonymous said...

Asm wm.,
Baguih betui dapat tengok gambar lama-lama. Tahniah tuan atas usaha sebegini. Looking back, it seems that life was so wonderful to urge a person like u (Dzamri), creating a fantastic arena 4 us to B 2gether again. My salutations 2 U.

Own

darah59 said...

Own..jgn dok puji lebih sangat.Anyway thank you very much.

I am very much oblige with ur comments and visits..Keep it coming own...

zainal said...

baguih...rajin2lah tuan2 bercerita
bagi yang malas macam saya nih, insyaallah akan ikuti perkembangan tuan2/puan2 dan rakan2 melalaui blog ni.

teruskan...especially most os us dah almost setengah abad...lepas nii tak tau la..

darah59 said...

Ambuih..formal sungguh hang ni..bertuan2 berpuan2 pulak...Haaah..