Wednesday, November 5, 2008

MUSIBAH

Salam semua,

Aku semalam kul 2:45pm bertolak dari KL ke Paka Ganu. Ada kerja sikit. Pas tu esok Khamis nak bertolak dari Paka terus ke Gurun untuk site visit.

Sampai Paka lebih kurang 7:45/8:00 camtu lah. Aku pun gi makan ngan Cadman aku tu dan bali rumah. Bawa turun bag je kat rumah, dapat call dari staff2 OPTIMAL yang terbau aku sampai Paka dan ajak keluaq makang2 lagi. Apa nak buat..layang lah. Klienlah katakan. Cakap kat budak2 dirumah tu jangan kunci pintu sebab aku tak bawak kunci.

Sembang pi mai pi mai, kul 1 lebih depa ajak pi kena nasik kukus pulak. Makang lagi. 3am aku balik rumah. Tengok pintu dan grill ternganga. Aku pun pikiaq depa ni aku kata jangan kunci je, siap buka ternganga pintu pulak. Perli ka. Bawa masuk laptop aku, cari beg pakaian aku yang sarat ngan pakaian untuk semunggu tak dak kat hall tu. Aku pun tak nak kacau depa sebab depa dah tidoq, mungkin depa bawa masuk beg aku. Pagi depa bangun aku pun tanya. Depa kata ada beg tu..Cari semua bilik, tak dak. Rupanya pencuri masuk dan angkat beg pakaian aku. Tinggai sehelai sepinggang lah aku la nie. Nasib baik aku ada ambik baju dobi dari KL sebelum mai Paka, tapi cuma sehelai T shirt dan 3 helai jeans. Hampeh...Musibah lagi aku...Uhuk uhuk uhuk..

Sat gi kena gi cari baju lah...

3 comments:

Anonymous said...

Dz, aku baca hang punya blog.. arini buat aku tgelak lah! Macam2 dugaan hang. Jgn kunci pintulah, beg baju hilanglah, etc2. Camera kesayangan hang tu ok ke, tak hilang kut. Hang bleh buat tv series ala Kampung Boy (Lat), namakan "A Day In the Life of DZ".. Btw, thinking on the positive side, at least hang bleh beli baju raya baru ganti yg lama. Actually kita semua ada mcm2 dugaan gak tapi at least your story made us happy and forget all our troubles for the day.. Syabas Bro for being a friend to us all.

McE
p/s Tunggu bila ada episod btemu markah plak.. he..he

Anonymous said...

Dz, macam ni laa..give me ur adress..kut2 l can send u t-shirt yg dok gantung n tak dipakai sapa pong kat ghumah l ni..kesianla..l baca kat blog ni...
ni nasihat l sampai mati...tiap kali nak kluaq ghumah..bismillah 19x or whatever u nak buat..insyallah

fazie kedah.

ain said...

...siannya dia! harap2 takde benda lain yg berharga dlm beg tu yg hilang. macam kata McE itu semua dugaan!...