Thursday, November 13, 2008

Berlainan Tapi Serupa


Salam...

Aku terlambat hari ni... terlambat jumpa Own sebenaqnya. Early morning dok diskus ngan gang aku pasai kerja, terbawak bawak lah time tu.. Tapi aku bagi tau dia aku lambat.

10:45 sampai ke kedai Hussain Nasi Kandaq..Jerai Plaza. Baju batik biru, long sleeve, seluaq hitam dan bersongkok hitam..Own dah order teh tarik ngan murtabak kat atas meja dia. Tapi belum sentuh lagi. Aku ingat kan benda tu baru sampai, rupanya dia dah ada second thought about eating the murtabak cause he has his eyes on the nasik kandaq..Haahaha..aku lah yang makan murtabak tu. Dia order nasik. Lauk sotong ++.

Sembang lah...usual, pasai anak2 dan family and kisah blog, kisah kawan macam2 lah. Politik je tak sentuh. Tapi Own ada mention sikit bila dia nampak gambaq dia dalam laptop aku dan kata rupa dia dengan expresi muka dan jari menuding tu macam Anwar Ibrahim...Tu lah paling dekat ngan politik dalam 'sembangan' kami.

Aku manage jugak register dia untuk masuk forum, maybe dia akan celoteh dalam forum lah pulak kut.

Own mention Pantai Merdeka tu dah teruk dia punya chalet dsb. Tak maintain ngan elok. So how? Nak keluarkan dia dari poll? You all decide.

Sebenaqnya masa di sekolah dulu pun bukan rajin sangat cakap ngan Own ni. Dia pulak jenis pendiam. La ni baru aku sedaq yang Own ni pun ada sense of humour jugak dan dia pun boleh bersembangan jugak..hahaaha..bahasa camni semua, sahih aku dah kena luku ngan aruah Mamak Maidin. Own masih ingat hari dia kena luku ngan Mamak. Aku kata semua orang kena luku ngan dia. Tapi Own kata hari tu dia kena luku sorang saja. Pasai tu dia ingat sampai la nie...Ingatan gajah sungguh..

Dressing aku hari ni, jeans, round collar T shirt & cap. Berlainan kan? Tapi serupa....

4 comments:

Own said...

Hulamak!
Rasa baru sangat sembang, dan begitu 'sat' (sebentar), tapi, oleh sebab hebat bloggers 'kita ni', keluaq terus laporan 'komprehensif!'
Any how the meeting was wonderful, and I dearly hope it will prolong 2 spark the candles of endless friendship.

darah59 said...

Right on...Thank you very much for the time and the murtabak and the 2x T Tarik

Own said...

Nampaknya respong untuk vote tempat outing very slow. Apa kata, tambah satu lagi pilihan iaitu tempat-tempat lain. Jika dalam seminggu lagi vote kekal 3 saja (kalu ikut perwakilan, tak cukup pencalonan untuk bertanding), may be it is the indicator that tahap "keghairahan" 59ers untuk family outing amat rendah. Atau ramai dah tak jenguk blog ni, atau jenguk tp tak ambil peduli. Apa-apapung, let be positive,and say out loud 2 our ears: "DON'T GIVE UP!"

darah59 said...

Kaunsellor kita ni dahsyat...Selalu selalulah contribute...