Thursday, August 7, 2008

POSA DEKAT DAH...



Salam...

Bila aku masukkan topik Raya kat forum tu adalah supaya kita semua boleh lah nak sembang pasai Raya yang akan datang. Tak lama dah. Hujung bulan ni dah posa. Pas tu Raya. 2 bulan?

Lagi satu sebab kerana kemungkinan besaq raya nanti ada saja org yang nak buat open house ke apa ke. Boleh lah kita bincang sama2. Fazillah dah beri pendapat yang dia mungkin nak buat kat rumah dia untuk kawang2 semua. Jadi Jit, tak salah lah kalau aku ajak hampa bincang pasai Raya.

Macam kawan kita sorang tu, dia kata tahun ni giliaq raya kat Jitra, jadi dia tengah teruja nak balik Jitra tu. Tapi jgn terkejut kalau that decision is being overruled by higher authority. Pasai 2 tahun sudah pun camtu gak aku dengaq, tapi last2 minit ada MAJOR decision lain pulak. Well itulah kehidupan ni kan?

Bila mai raya ni, tau sajalah kita terpaksa give and take banyak dalam apa jua sekali pun. Ada org yang dah start shopping sebab depa tak suka buat shopping bulan puasa.

Masaalah aku bulan posa ni ialah makanan. Terlalu banyak yang di hidangkan kat bazaar ramadan. Semua nya sedap, semua nya mengiurkan.

4 comments:

MINA said...

amboi chek ...dah berangan posa ... yang penting bulan posa kita serikan rumah Allah ... hehe . makan.. sedap betui bulan posa

zurina.matnanyan said...

posa thn ni x brmakna lansung tanpa ank2 yg 2 tu.rasa hiba dan sunyi.kami bulan posa mkn sempoi aje ibadat yg patut lbih mkn apa yg ada.

darah59 said...

Mana pi yg 2 tu, if u don't mind me asking....

zurina.matnanyan said...

well,yg 2 tu p blajr,yg sulong bru p jepun dkt 5 buln,no 2 bru p u sabah kat kk bru 2 buln.rindu gler kat ank2 blh kata tiap2 mlm skype die org.jdi tngal yg 3 kat na.llaki 2 tu btl2 active pnat dan ltih semua kna buat sendri.lmbt lgi yg 2 tu nk balik.nk buat camna kna banyk sabaq.banyk sungguh dugaan hidop ni.klu x krna yg 2 llaki tu dah lma aku chow blik ke london.