Tuesday, November 10, 2009

WAHABi

Salam semua...

Bila terbaca komen Non dah rasa berat pulak topik Dr Maza ni. Terima kasih banyaka lah Non kerana banyak memberi maklumat yang aku tau dia peroleh dari sumber2 yang boleh di percayai. Reporter lah katakan...Penyamun dalam Ali Baba Bujang Lapok pun suka kat reporter..Kan? Lawak je Non, jgn dok marah dan buat serius muka hang tuh...

Mazlee pun call aku katanay dia nak tau lebih lanjut pasai Wahabi ni maka dia dah kontek Mat Saman dan IbnuS dengan senang hati bagi sikit ulasan kat dia. Aku mintak permisi Mat Saman utk masukkan dlm blohg ni, sukacita dimaklumkan bahawasanya permohonan aku tu lulus.... Mula tu aku ingat nak copy dan boh kat sini, tapi aku ada idea yang lebih baik dan boleh meramaikan lagi pelawat ke laman IbnuS maka aku linkkan saja NOTA UTK MAZLEE. Klik je pastu sampailah ke tempat yang dituju.

Terdapat beberapa link lain yang menceritakan atau memberi penerangan lebih meluas tentang WAHABI dan salah satunya dari JAKIM yang bertajuk 'Fahaman Wahabi Berasaskan Pemikiran Ibnu Taimiyyah' Oleh: Ghafani Awang Teh (JAKIM).

Wikipedia
pun ada kisah WAHABI ni..

Semakin aku korek kisah2 Wahabi ni semakin terasa gerunnya aku jadi aku rasa eloklah aku stop takat ni dulu...

WASSALAM

2 comments:

Anonymous said...

salam,
subjek wahabi ni banyak berat untuk difikir sendiri, mesti rujuk banyak ulamak bagi mendapat petunjuk. wassalam

HH

madud said...

Subjek wahhabi ni macam subjek syiah dulu laa, puak lebai2 politik tu nak takutkan orang saja, "jgn dengar, jgn ikut, dengark cakap kami saja, tuan2 akan selamat"