Saturday, March 7, 2009

L.C.E


Salam semua..

Gambaq sebelah ni menunjukkan speed limit kat dalam Petronas Fertilizer Kedah. Hampa takkan jumpa kat tempat lain yg ada camni, rasa aku. Dulu 20km/h, tapi sejak tukaq nakhoda ni, dia minus 0.1km/h lagi menjadikan ia 19.9. Tapi aku kayuh basikal laju lagi pada ni. Nasib baik tak dak speed trap dalam tu, klu tidak dah kena saman lah..hahahaha.

Alahai, pagi ni aku tengok THWL ada komen tentang cerita yang aku minta hampa buat tu, dia cadangkan agar hampa semua cerita kisah2 sekolah dulu. Reason dia, sebab dia kata semalam dia tengok lawak Nabil dan dia terasa apa yang Nabil buat tu memang kena batang hidung dia semasa dia di sekolah dulu. Harap2 dia boleh memulakan cerita2 tu...

Aku pun ada kisah gak masa dok ambik LCE dulu. Member sebelah aku ni dok suit suit kat aku tanya jawapan, aku ni pulak seriau kena tangkap. Bukan tak mau tolong, tapi seriau sangat2. Aku pun pikiaq lah camana nak tolong kawan ni kan. So dapat satu idea, aku letak jawapan tu kat tepi meja, supaya dia boleh tengok. Dia ni pun, bila aku buat camtu, dia siap panjangkan tengkok dia untuk tengok jawapan. Aku pun buat2 lah macam dok baca soalan. Tiba2 aku dengaq "KUK", kepala sudah kena luku daaa..Dia yang panjangkan tengkok kena, aku yang letak kertas jawapan kat tepi meja pun kena..Aduh..Panik gila aku, takut dibatalkan..Rasa nak kencing semua cukup. Nasib baik lah aku dapat result penoh. Tak dak lah kena gantung ke apa ke..Memba yang tiru aku tu la nie dah kaya raya..Memang dia ni oppotunist.

WASSALAM

9 comments:

KODEN said...

Salam, KUDOS to Tn Hj. Aku stuju dgn idea Tn Hj. Now what we need is an example on how to go about. Tau2 saja la, dah maghrib2 ni otak pun dah tumpoi.
So apa kata Tn Hj start dulu 1 cerita.
La ni aku nak tunggu, n Tn Hj pikiaq elok2 utk susun ayat utk kami semua nak baca.
Start pikiaq la Pk Hj.

Wassallam.

CIOW

KODEN

Anonymous said...

Cerita sekolah klu yg paling tak leh lupa bila tiap2 bulan kena cabut rumput pasai tak leh bayaq yuran sek. malu gakkk.Tapi lama2 dah naik kebai.

satu lagi bila hati dukkk jatuh cinta tapi duk simpan sorang sorang. bila orang dah sapu meleleh la jugak. lepaih tuu duk angau sorang sorang.

tu la cerita masa kat SMJ dulu. ada lagi tapi nak dengak cerita hampa dulu.

madud said...

wakakakakakakaah, jatuh cinta? adeh!!!

TALI8 said...

ASSALAMUALAIKUM kawan semua,Kemaren DZ mai rumah aku ajak macam mana nak buka blog,komen diblok sampai pukul 12 malam,retilah sikit.Dia bal;ik,tak reti dah nak buka.Hari ni berapa kali aku call DZ DOK TANYA LAGI,LAST2 BOLEH LA JUGA.Waktu DZ dok rumah aku Dik Di adalah call DZ sembang2 juga dgn aku.Hari dah kira kompom lah aku buka blog.Maklumlah aku sekolah melayu,orang puteh haram sepatah pun tak boleh,Akhirnya aku upahlah DZ dgn satu JAK ayaq ketom

KODEN said...

Salam,

Welcome Tal18. Sekolah Melayu ka Sekolah Omputeh ka tak jadi hal. Yg penting kita sama2 tokok tambah asam garam sikit2 utk Darah59 ni.
Aku baru baca komen Kamal tentang Omaq Saifudin. Ni antara manusia baik,ceria n sporting walaupun jarang terlibat secara direct.
Kalau ada kawan2 dari KL yg nak balik..., tolong contect aku. Mungkin kita boleh car pool utk balik. InsyaALLAH aku teringin nak p jumpa Omaq. Tambah2 bila dengaq yg dia pun dah kurang sihat.
Any takers? Calling calling Jan Darus, Khalid Salleh n Hassan Idris yg rapat juga dgn Omaq esp masa Form 5 dulu.

Wassallam.

CIOW

KODEN

Anonymous said...

Cik talib oii. u ni pasal pekena dz memang tera laa..upah air ketum 1 jaq baru 3rm. Untuk pengetahuan orng kaya jadian..upah l dok ambik ajag org buka blok sebulan 3o puluh hari...

dz pun betoi bendoi sangat..cubala sengat talib kedekut tuu terukk sikit...

fazie.
p/s u kot dok jual air ketum kat gelong tuu..talib.

hj wan leh said...

ha muncul dah kawan sekoq ni,aku ingat raib kemana,rupanya masih hidup lagi dia,kawan ni muncul baru seronok sikit,loklak macam aku juga,TAL18 kalau hang mai KL ,hang kontek aku,lama tak jumpa hang,jumpa aku tendang hang sedaih,hampa jgn terkejut kami 2 membar kamceng..

JAK BANGAU said...

Adik beradik aku tulis dah,dia dok suruh aku tengok blog,rupanya selama ni dia tak pernah tulis apa2 dia tak reti,kata pandai,ada juga bodonya

kamal said...

Salam
ari ni mazlee ada cal aku,munkin dia pun akan p rumah omar.Dia pun tertanya2 siapa THWL jadi THWL kalau boleh turun kenduri rumah omar,aku bagi sikit tip nak p rumah omar..sampai pekan kuala nerang..terus kejln pdg sanai..dlm 2km nampak simpang ke puncak janing sebelah kiri..terus sampai sekolah rendah Taulak (kiri).rumah dia sebelah kanan bertentangan dgn sekolah..013-4254004(omar) wasallam