Thursday, March 19, 2009

KENDURI


Salam semua...

Lihat lah dua orang kaya sedang enjoy minuman kesihatan di High Chapparal...Hahahaha.. Depa ni punyalah computer savvy la nie, pantang dok saja mesti bawak keluaq laptop punya..Tak sangka aku yang depa ni dah teruja sangat dengan alam siber ni...

Jadi apa yang Lid kata dalam komen bahawasanya kami ni dok ketagih ayaq ketum, salah sama sekali..Haahaha. Depa dua saja yg minum.

Camana pun apa cerita ngan kenduri Omaq ni..Aku terpaksa pi KL nak bawa parents aku balik. Hopefully aku sempat join hampa yang nak pi kenduri. Memang aku look forward to joining sebenaqnya. Aku akan cuba slotkan masa jugak.

WASSALAM

11 comments:

Anonymous said...

Dz,hope ur father is recovering well. sori, xdan pi tengok kt hospital. Baca blog lmbat. Tapi koden yg baik hati tu dapt jugak visit ur father.salam2urparents. McE

ain said...

Assalamualikum

Sebenarnya I la ni pun dah ketagih!... bukanla dok ketagih ayaq ketum…tapi ketagih ngan blok ni!! Taip hari mesti jengok punya. Semakin rancak semakin panas suasana kg siber kita so far everything under control sebab tok penghulu kita seorang yg bijaksana… pandai kawal dan main peranan…tahniah! Satu lagi I tabik sangat kat Fazie, dia sorang geng pompuan yg rajin dok menyampok…then kena asak kiri kanan atas bawah tp tetap maintain cool…memang sporting abis fazie ni!...(I dok bayang muka fazie sentiasa senyum lebak waima apa pun)

ain said...

opps! sori salah eja bukan blok ...i mean blog. well semoga kg siber kita aman damai...kata mengata, kutuk mengutuk sikit2 takpa la...jgn over!

KODEN said...

Salam,

Syok baca yg Ain pun dah jadi ketagih intai blog. Tak cukup intai, dah menjampok pun. Rajin2 la sikit Ain oi. Kalau Ain tegoq yg keterlaluan, ramai yg respek n sah akan jadi sihat for our Kg. Darah59.
Bila tengok gambaq Lid n Dek D dok belaga gelaih tu, aku gumbira campoq sedih.
Gumbira sbb tengok muka depa yg ceria enjoying their time. Tumpang gumbira lah bila tengok kwn2 gumbira.
Sedih pulak apabila aku teringat zaman2 kegawatan sahabatku 1-2 tahun lepaih bila Din Luyen, aku n Dek D kerap p lunch dgn Dz d Bkt. Jalil. Kadang2 Kol. Hasaza pun mai join juga.
Sayu sungguh2. Rasa nak menitik ayaq mata. Macam cerita Hindustan. Lebih tepat...., macam cerita Si Tanggang.
Pikaq p pikiaq mai....., kawan2 jugak! Nak kata apa!!???

Wassallam.

CIOW.

KODEN

Anonymous said...

Salam, aku dok syak dah.. msti Ain dok peghati saja apa kwn2 kita dok heboh dlm blog ni.. bak kata dia blog ni ada oomph - ktagih.. sbb klau x baca nnti ktinggalan crita panaih! Btui kata Ain, Fazie tu cool saja sbb bukankena cubit pun. ni alam siber saja. klao lbih2 ain msti nasihat kwn dia no.. ok ain,bye n salam. McE

madud said...

ghopaa2nya kawan aku ni merangkap bradik2 ni jadi pusat mengadu utang kaa? hahahaahaha nasib baik depa tak mai mengadu kat aku, takot nanti aku pun nak berutang plak, wakakakakakaakaaaa...

Aku dok baca fazie komen previous posting, aku teringat zaman2 aku di SMJ, masuk pun dah 3 - 4 minggu skolah bukak.

Sebenargnya aku di pindahkan oleh bonda.Sebabnya aku baru kluark hospitart. Aku demam jaundice, demam kunin orang kata. masuk spital pun dekat2 7 minggu, kalau tak silap aku laa. Punca nya, aku hari2 main di pantai di Butterworth, masa abang Yeat aku kerja kastam di sana. dari pagi sampai nak senja baru balik. Kadang2 kami berjalan kaki susur pantai sampai laa jeti feri pulau pinang tu. Kalau ada duit kami pi Penang. Naik Bukit Bendera sekali, aku berdua dengan Bahariah, hangpa panggey dia Intan kot, yang mana yang kenai laa sebab dia skolah SMJ 2.
Jadi, aku pun dok teringat lah hari-hari aku di SMJ ni. Rasa2 macam aku ni pemes jugak laa kot? Sebab ramai yang aku tak kenai tapi depa kenai aku. hehehehehe Pemes kaa inpemes? hahahahaha
Aku ingat jugak masa heats untuk hari sukan. 400 meter aku masuk, 1500 meter pun masuk. 400 ok lagi, aku ingat lagi depa sorak, UTARA! UTARA! mai 1,500 meter dua round saja aku dengar sorakkan, pasai bila nak masuk round ke tiga, aku pancit! hahahaha DZ,McE dan lain2 mungkin tertanya2 pasai apa orang sorak UTARA! UTARA! Masa heats tu, aku pakai T Shirt Kastam Bahagian UTARA, abang aku bagi, hehhehe. Itu laa first time aku dengark orang sorak sokong, Teruja sungguh. Macam hangpa yang men bola, rugby dah biasa laa kan?

Satu lagi aku ingat 1st time dalam kelas, kelas apa aku tatau, tapi cekgu soh aku mangkit baca text apa tatau? AKu dengan selamba mangkit baca laaa, tiba2 kelas jadi ghiuh!?? Ghopaa2nya aku baca laju sangat! Depa tak leh polo kot? wakakakakaka ada banyak kisah lagi, tapi aku rasa panjang kalau nak di ceritakan.

Cerita kelas lukisan, cerita rombongan pi penang, cerita pi kutip duit walkathon di penang. hehehehe

Anonymous said...

Salam,

Dude! Please DON'T JUMP THE GUN!
Aku tak arah kot tu pun. Hang jgn nak buat bagi orang lain latah dgn tohmahan hang tu.
Tapi kalau tulisan aku terjurus kesitu, aku minta maaf.
Ngeri dgn tersalah pikiaq ni.

Wassallam.

CIOW.

KODEN.

madud said...

aaaaaaa.. ini satu masalah bila kita bercakap guna jari dan dengark guna mata. tanpa intonasi dan nada, pitching dan berbagai lagi alunan suara, kadang2 maksud kita mendapat terjemahan yang jauh dari niat kita. di tambah plak kemalasan nak edit sebab teruja nak post kan komen pun satu faktor jugak.

Anonymous said...

Welcome back Ain n McE...
Gah pun dok mengendap tuu..buat apa.Now ayaq dah tenang gah..tengok Ain pun dah jampokkk..sama.
(TAPI AYAQ YG TENANG JGN SANGKAAA...TAK DAKKK BOYAAA..HAHAHA!!!! AYAT KITA BELAJAK FORM 1)

Hai Bapak Talib n D Dy...hangpa dua dokkk tibai AYAQ KETOMM kaaa AYAQ TEBUUUU...HAHAHA!!!! Tapi dua dua nampak gantengggg...

Bapak sarangggg burungggg bapak tuuu boleh gii nampak mudaaa balikk kaa..

4 U A-BOSANNN..
Kait cempedak dgn galah..
galah di ikat besi bekarat..
aku_bosan dan benci Fadzilah...
mai kita bdamai sebelum pi
akhirat.......

NO HEART FEELING TO ALL BRO/SIS.
ASSALAMMUALAIKUMMM CINTAAA...

fAZIE WITH LOVEEE..

panglima bukit gantang said...

hai,depa 2 ni pekena ayaq ketom,dimana?boleh join Jebat?


From Taiping with love....

Aku_bosan said...

Salam

Fazie, it's not that i benci kat u or sapa2.. X mau bagi lajak saja.. So, mintak maaf byk la kalau u or yg lain terasa hati..