Sunday, March 1, 2009

HILANG....! !

Salam semua...

Gambaq diatas ni aku dapat dalam email yang menyatakan umur nya 4 tahun tetapi tak bagi tau pulak nama dia. Kanak2 ni dah hilang atau diculik ka atau pun jadi macam kes Nurin. So sesiapa yang ternampak, sila lah call ibu dia Mdm Chai, 016 7785008.

Aku tak pasti betapa genuinenya berita ini, tetapi since aku dapat email dan aku juga ada blog, sebagai seorang warga negara Malaysia yang bertanggung jawab(hehehehe), aku paparkan disini.

Tak payah lah kita nak kira dia bangsa apa, yang pentingnya dia juga seorang rakyat M'sia, ibunya tentu mempunyai sifat2 keibuan seperti bangsa2 lain jugak, celik celik lah mata kut2 ternampak budak yg cute ni..Tak taulah camana perasaan ibu bapa dia masa kini..

WASSALAM...

ps: Tak dak org nak buat cerita lagi ka?

13 comments:

Anonymous said...

Beberapa hari yg lalu ana terbaca THWL yg berkobar2 sangat dgn cadangan Dz tentang sumbangan artikel. Nampak gaya THWL seakan-akan sudah hilang steam. Sudah hilang di dalam semangatnya sendiri.
Ana yakin dan berharap THWL akan respon dan memberi sumbangan satu artikel. Kandungan artikel nya bukan lah dijadikan garis ukur kualiti tulisan. Hanya sekadar tatapan bersama.
Diharap THWL akan dapat mempertimbangkan permintaan ana.

KODEN said...

Salam,

Aku pernah dapat sms tentang kes budak ni n aku pun forward la jugak sms tu kat 5-6 org kwn2. Tapi lepaih tu aku dok pikiaq why cerita ni tak meletup di media2 massa (cetak or elektronik)?

So betoi mcm Dz kata yg kesahehan cerita ni. Tapi biar betoi or salah, elok juga kita beri perhatian kepada cerita ni utk panjang2kan tengkok n liaq2kan mata kot2 ternampak budak ni tang mana2 ka. Atau setidak2nya dijadikan pedoman utk kita menjaga anak2 kecil yg di sayangi dgn lebih efisyen.
Bila terpikiaq trauma parents n anak2 yg mengalami hal gini..., ngeri la!

Wassallam.

CIOW

KODEN

madud said...

tu laa... kalau betoi pun, budak ni mesti tak kuar rumah dah sebulan dua, at least. satgi kita nampak had yang iras2 serupa, kacau la plakk!

hj wan leh said...

Salam,sory beberapa hari meninggalkan KL pergi bercuti diLangkawi,bawa anak bini jalan2 ,depa nak tengok ironman disana,baru sampai balik tadi naik airasia murah sikit,maklumlah makan gaji.Bila dalam hotel diLangkawi tengok bini yg tua ni pun naik syeh lain macam saja,bini tua pun pulun semacam saja.Nakpak gaya kalau hilang mood dgn bini kena bawa tidok hotel,baru semangat naik balik.Kalau dok dirumah nail majai Jebat oi,Aku syor dgn mana kawan yg rasa sama dgn aku bawalah bini kehotel.Kalau Koden tang mana pun selera dia semacam saja,setia dgn bini katakan,akhirnya dok bahamlah dgn yg satu itu.Bini setia pun hanya dirumah saja,hampa jgn ikut Koden,dia setia dok tang mana saja,dia selera rendah

madud said...

cilaka hang, kata kat bradik2 aku, ampeh.. itu semua selera masing2 lah,, hang cara hang, dia ngan cara dia, mana nak sama. tapi betoi la jugak, kalau dok umah, tak brapa nak aman.. satgi dengark anak balik, potong syetim... kalau pi hotel tu, aman la skit, tak salah pun idea THWL ni,, cuma ayat dia tu kureng skit bahasa kot? Hang pa dok ingat bini tua dah pms , habis selera depa? dak,. Masa aku kat Penang, kebetolan aku terjaga awai sangat, sebelom subuh, jam 4 pagi, ada rancangan kat TV pasal sex after menopause, bahasa enggeris lah, depa semua ngaku masih ada selera, cuma kita orang melayu ni pelek skit laa kot? aku tatau la, pasai aku pun single lama dah,, janda pun wat dono saja, gerpren pun,, hehehe besarg **** ***. tak do kojo aih nak bagi buku tebai tambah.

hj wan leh said...

aku ni bukan reti bahasa sangat dud,aku kira apa yg aku tulis tu dah sedap bagi aku,pun sebenar nya apa yg aku kata itu kenyataan.Untuk a[pa nak kata halus,kenyataannya macam tu,kenalah terima kenyataan,kalau nak kata halus pun ikat paling aku kata barangt antik,dah tua tetap lah tua,nak kata macam mana lagi.Aku dok berangan bila bini aku nak lari saja,nak tinggal kesian,kalau dia lari selesailah masalah aku,

darah59 said...

Aku tak pasti samada subjek yg hampa bincang kat sini dapat di terima oleh org lain..Kalau aku dapat 2 bantahan je, aku akan deletekan..

hj wan leh said...

Awat DZ tajuk tak baguih ka,hang gempaq semua senyap dah,

madud said...

aku pun tamau komen tambah lah. satgi lagi la celaru, mcm kodeng slalu kata.
nak komen skit pasali nak bini lari saja. ai? takkan nak jadi lagu tu? kalau dia kaya, soheh! dia dah lama tingaai hang, heheheh

tak baik woo dok minta2 benda2 camtu. camna nak luluih ujian kalau camtu....

THWL , jgn marah aaa, sembang2 lebih kurang saja.

Anonymous said...

subjek tu taboo tapi taboo atas sebab malu kemaluan.

tapi kalau dipendamkan.. merana lah seluroh badan...

darah59 said...

Bukan gempaq THWL... Tanya pendapat..

Anonymous said...

Hang ni DZ, sikit2 nk gam, nk deletelah, kuat sungguh veto power hang no! jgn camtu bakkata WanLeh nnti org takut bagi pndapat.. merapu tak over takpa kut. lagipun kita ni bsaqpnjang dah, kwn2 ni lah yg kita ada pun. kwn baru tak mcm kwn lama. Hang jugak kata takkan tak bleh melawak dgn kwn2 kut.. (Sorilah Bro, aku MIA sat sbb pndah ofis dari jln syed putra ke wngsa maju jadi sbuk sikit. tapi pas2 aku cpat2rewind balik hampa punya sembang ni... THWL tu sapa? Lahir dimana, pak mak dia sapa nama, ada kna mgena dgn tok guru ka, sekolah SATS tahun brapa, etc. Aku ni mainjampok saja sbb Dz suruh bubuh saja crita apa pun asal blog ni brtenaga balik.. salam dari McE

darah59 said...

Dia tak nak dikenali kut. Aku pun tak tau sapa. Sat gi serkap2 tak kena plak..malu..Pastinya dia ni sama tua ngan Jitra lah kut..hehehee.
Bukan Veto cuma peringatan..slow down..takut terlajak..Anak2 gang kita pun dok membaca gak..Segan lah pak aji oii..Hahahaa Bapak Suka..Welcome back to cyberspace Mc E!!Good 2 hv u back...