Tuesday, March 3, 2009

BANGAU OH BANGAU..


Siapa itu Razak Bangau?

Salam...

Razak Baginda aku tau lah kan? Tapi dia bukan Sekolah Jitra, dia sekolah kat Mongolia...Hahahaha..

Shukri Bangau aku kenai jugak..Kalau Koden kenai kalu, dia mesti marah aku..kata aku tak kenai orang lah, menyombong lah, semua ada kat dia.. Sebab tu lah benchmark utk budak Jitra adalah samada Koden kenai dia..Kalau Koden tak kenai, sah dia tu bukan dari Jitra.

What say you Den? Tapi nama2 camni semua mewarnai blog kita..kan? kan?

Tak dapat tidak aku nak sentuh gak ngan perkembangan politik kat Perak tu..Sapa2 yg rasa nak bercerita dan beri pendapat silakan..Aku rasa cam dah jadi satu drama bersiri lah pulak kan? Penuh dengan detik2 suspeng nye kan? Penuh dengan drama menagih simpati kedu2 pihak bertelagah pung ada gak.. MALU rasa aiihh.. Berebut takhta.

Aku masa remaja trang tang2 dulu, dok jauh dari mak pak, bila telepon balik mesti dah reverse charge. Reason dia memang nak minta duit je lah. Mak pak kita dok risau awatlah tak dak habaq langsung budak ni kan..

La nie aku pun terasa camtu gak lah kut kadang2..Bila anak2 tak talipon aku talipon. Depa semedang tak dak kredit. Klu nak call pun miss call je..Hari ni Zaqwan anak aku tu pi Bandung. Ikut kapai terbang depa lah. Part of his training. Sebelum pi semalam aku dah tanya samada fon dia tu ada roaming, dia kata ada. Dari lepas Zohor tadi aku dok call tak dapat2..Risau lah pulak..Tapi esok dia balik lah..Aku akan hamput dia...

WASSALAM

4 comments:

razak banga said...

Aku budak tingkatan,manala koden nak kenai,hampa pa tau macam mana koden tu dulu dgn gerek mini dia raga depan dgn reket tenisnya,aku dok perati saja dikedai catok dikepala titi depan kedai kopi a kau,haaa,bila teringat tenis,teringat pula Basir pej tanah,kawan koden main tenis,coba tanya basir aku adik beradik dia,JAK BANGAU,sepupu Cikgu Hashim panjang

madud said...

dzamri, komen aku kat posty curi ayam tu,,. tak ada orang nak sambut kaa?

darah59 said...

Selamat datang JAK BANGAU..

KODEN said...

Salam,

Bila semester nak habis ni, mula la natang-puter2 di rumah aku ni jadi rebutan. Nasib bertambah malang bila 1 desktop rosak. So semua kegunaan tujuan riadah, kena tangguh.
Dak Bangau!!! Sapa kata aku tak ingat? Ni bukan sebarang bangau. Bangau ni tegap susuk masa muda nya dulu. La ni aku tak tau la tegap lagi ka tak. Hangpa pi krosek di Kg. Imam, hangpa jumpa la Dak ni.
Welcome Dak!!!
Tajuk Nikah berulang2 n tajuk curi ayam tu aku tak mau komen. Takut ada kawan2 tersentap.
Zaman budak2 dulu sampai ke zaman kerja bank dulu aku kerap juga dok curi ayam. Kerap kali aku kena tangkap tapi aku tak pernah serik. Ada peluang, aku try lagi. Skali sekala berhasil. Bila berhasil ni, semua gang aku akan mai ucap tahniah kat aku. Takat yg aku ingat, Mat Lazim n Own pun pernah kena tagkap curi ayam.
Tok sah pikiaq panjang2 la Own... Curi ayam main bola la!!!!