Monday, February 23, 2009

REKOD DUNIA...

Salam...

Betul lah Dude..Link hang tu dok cita yang sama je..Bila yang hang update? Klu setakat buang apa yang tak patut ada kat situ, bukan update nama nya..Tu spring cleaning..Hahahaha

Terbaca dalam SUN hari ni, "The Silly Things That People Do"...

Kisah mamat Sri Lanka yg buat rekod tengok TV selama 72 jam. Mamat ni jugak ada beberapa rekod dunia seperti naik escalator selama 5 hari tanpa henti dan bergerak sejauh 225km tanpa pergi kemana2. Pas tu dia jugak pemegang rekod merangkak sejauh 56km. Duduk atas rocking chair selama 75 jam pun dia buat jugak dan menggosok 639 garments dalam masa 55 jam tanpa henti..Amacam? Dahsyat ka Gila? Dahsyat tu. Bukan senang nak buat benda tu semua. Mental dia kuat. Bukan setakat tenaga dia saja. Suresh namanya.

Pompuan kat Cyprus pulak sambung coli depa dan membuat rekod dunia sambungan coli yang terpanjang. 111km panjangnya dan mengandungi 114,782 coli. Aduh..banyak tu kan? Apakah agaknya yang Madud boleh buat supaya capai world standard dan terkenal sedunia...Dok dalam CC tanpa keluaq selama sebulan maybe?

Ministry of International and Industry atau MITI mencadangkan agar sesiapa yang ada kereta berumur 15 tahun keatas boleh trade in dan ambik keta baru at a discount of RM5K. The catch is, kena tambah hutang lagi lah. Kereta setua tu, definitely dah tak dak hutang lagi. Kerana nak kejar RM5K tu, hutang kita akan bertambah lagi dak? Cherokee aku 1995. La ni 2009. Baru 14 tahun, belum layak lagi. Tunggu setahun lagi. Masaalahnya ialah ada ka kedai keta yang sanggup nak accept trade in keta2 yg tua ni? Keta continental pun depa dah berat nak ambik, ini pulak keta yg tua.. Berat tu..

Nampak gaya kena pakai keta ni sampai dia hancoq lah no..Tapi syok. Cuma dia punya spare part ngan minyak dia la..kuat cikit. Actually aku nak jual kepada yang interested. Plate PDC. Baru siap cat dan tukaq absorber. Cost me more than 5K. Genuine buyers, boleh kontek. Gambaq kat atas tu dari internet..Jeep aku tu steering dia sebelah kanan. Aku takut sat gi orang cam Madud akan komplen dan buat joke. At one time dulu, bila aku balik Penang ngan bas, Madud lah yang akan jadi parking attendant untuk keta aku. Tapi nak tinggai kat dia kena boh minyak, klu tak muka dia masam. Parking fees dia pun kena bagi jugak. Thank you very much Madud untuk segala yang hang dah buat utk Jeep aku tu, sampai kemek sikit kat pintu yang tak dapat di kesan kena UFO apa.. Hahahaha..Aku pun tak kisah lah dude..

Aku pun dah lega sikit bila Labu Labi n Hj Bakhil punya episode dah berlalu dengan senyapnya apabila Hj Bakhil teruih diam.. Ada lah sesuatu yg dia dok pikiaq camana nak hentam Labi nanti..hehehehe.

Lama sudah aku kat opis aku ni hari ni..Hussain Nasik Kandar, Jerai Plaza. Meja aku yg dekat ngan power point lah..Hahahaha...Opis paling best sekali, sebab nak makan..order je, tak dak rokok pun order je, serba serbi adalah.

WASSALAM....

13 comments:

KODEN said...

Salam,

Yg cerita mamat Sri Langka n minah2 sambung colli tu..., kita biaq gitu cukup la kot. Aku force diri aku jgn amek tau kerja2 gini.

Anyway yg pasai kereta tu, aku tengok hang dah dok drive Renault. So Jeep tu juai p la berapa duit pun. Kurang2 nya hang boleh jadi kwn aku yg pernah terasa mcm juai kereta kat keling botoi masa aku tolak Sportage +-4 bulan lepaih.
Yg gomen nak bagi 5K tu, aku setuju 100% dgn hang, interest rate dok makin naik tau. Jgn kita tak tau yg kalau kita finance 50K for +-5 tahun, at the end of the 5 yrs tu, kita akan bayaq 60-65K.

Ish, ish, ish. 10-15K tu!!! Boleh cover belanja hantaran sorang anak teruna. Pak teruna... murah sikit la. Value dah jadi macam Jeep n Sportage kot.

Pakat2 pikiaq la. Jgn teruja dgn perangkap "berbelanja semula" 5K tu.

Wassallam.

CIOW.

KODEN.

MADUD said...

Hang blanja repair pun dah 5K, brapa nak juai Jeep ang tu?

Kutokorang tak ingat, ingat aku dok mampoih kat cc tu saja2 ka, ada la kerja skit2 dok buat.lagi pun max pun dok lima jam, dari slalu nya kol 2, 3 pagi balik la.

Kerja buat gak, skit2 la, order bukan ada sangat laa2 ni.

Blog aku tu aku boh gambark baru la, hang tengok ka dak ni? Tapi ada satu gambark member aku silap pi video, aku soh ambik gambark dia pi ambik videom tak reti nak uploa video form, ada ka blogspot upload video?

zainal said...

salam untuk sedara2ku yang beragama islam.
yang tak islam tu apa2 sajalah...sawadikapp ka,

sonok gak hangpa semua melalut. samapai ada nak kenduri tek tariklah, on the house pung ada.
aku cumak boleh offer on the tabel jak, lebeh tak mampu dah...

la nik agak sebok, almaklum by-election and umno punya hal mac ini. keja tak abih-abih.

sakit badang aku nak kena gik cari tukang urut..ada sapa2 nak ikut???

KODEN, hang silap! u know why..aku dari duluk hingga sekalang macam biasak...angin normal, baik sangat tak/tak baik sangat tak. Kalau hang masih ingat 'A' tu apa 'B' tu apa aku tabik hang. Klu dia strd 6 antara mu dan aku.


dey maduk...lu apak la. wa sudah kasik info, iktiaq la cari itu azahari haron. cuba2 market hang punya produk melaui tourism malaysia.

aku nak tulis artikel untuk hang pun, kerja aku melambak, tak macam keja kl dulu....mudah. sini satu state kena jaga. boleh mampiuh oo

c all of u next time, insyaallah.

darah59 said...

Aya Non lu gua punya fren lah..Takkan tak dak scoop apa2 yg hang nak share ngan kami kut? Best gak kalau dapat inside story ka, gambaq Eli Wong ka..hahahaha..Jgn marah bro..berjenaka.

hj wan leh said...

apala hampa ni,aku dok ikut juga blog kita ni tapi tak pernahlah aku komen apa2,tapi dok tengok dah naik majai,dok asyik hampa 3/4 ekok ni saja,tak orang lain ka ?atau depa pun naik majai macam aku juga.Cerita hampa ni pun tak dak satu faedah pun,coba la cerita amalan ka dah tua semua,atau cerita nak kaya ka,jadi hampa ni dok rugi saja hidup.Kalau kaya la esok masuk neraka pun tak rugi juga,ni pakat2 tak dak apa,rugi sajalah hampa hidup

MADUD said...

dah nak buat macam mana Hj Wan Leh oii... lepa2 tak mau masuk komen, mcm Tuan Hj la, kira baguih dah laa tu masuk komen skit. tahniah and syabas.

Lagi pun masing2 ada pendapat masing2 kan....

Lagi pun disini kita sambung dari zaman skolah dulu2.

Kalau dah naik majai,, den tak tau nak koba laa weihh...(NAK KATA LOGHAT NOGORI KAA PEGHAK KAA,, AKU HENTAM SAJAA LAAH LABUUU)
ASSAALAAMUAALAIKOM

PS: kan kaa ada gambark aku dok bakarkk kaca tu 3 keping DZAMRI? hang tak tengok ot nii?

hj wan leh said...

Aku tunggu apa komen Koden dan Dzamri ....

darah59 said...

Tuan Hj...? Tsk tsk tsk...

madud said...

tu laa,, Tuan Haji mana pun aku tak kenai ni. Pondok Tok Haji Wan Leh aku tau laa.

Perkara2 yang berfaedah yang macam mana yang Tuan Haji Wan Leh kita ni nak niii...

zainalj said...

aiya dz..

apa scoop...dui lagi baik ooo
rm5 j cukup ka....mau kalu masuk gelanggang. kasik aku 5 percen dah la.
tapi bkt selambau tu konpom mic.
kalu mu nak mencuba nasib ok gak.

mungkin geng kita boleh bantu kempen 3days, 3night.

batang ai dah kosong...sapa2 mau bole la. untung sabut timbui la dia.

kakaka

hj wan leh said...

aku kenai hampa semua,tak kan hampa TAK KENAI AKU KOT,PONDOK HJ WAN LEH BUKAN JAUH SANGAT DGN RUMAH KODEN,HANG MADUT JAUH LA SIKIT NU DEKAT KUBOK SANA,

KODEN said...

Salam,

Syabas kita dah dpt sorang lagi yg menjampok. N, memang betoi yg Tn Hj ni cakap. Lama mana dah Tn Hj dok ikut blog ni? Kalau tengok dari komen tu, tak sangsi lah aku kata yg Tn Hj TAK baca dari awai2 blog ni. Jadi Tn Hj pun keluaq lah komen yg cover tempoh yg terdekat ni.

Tn Hj baca semua artikel n semua komen yg lama2 n lepaih tu, Tn Hj pikiaq betoi2 n komen again k.

Walau macamana pun kehadiran n komen Tn Hj ni amat di alu-alukan. Welcome to the blog bro.

Baca jg tak baca ya Tn Hj. Pikiaq jgn tak pikiaq Tn Hj ya.

Wassallam.

CIOW

KODEN

hj wan leh said...

hang kira cekap juga koden,memang lama cuma sesekali aku jengok kat blog kita ni,al maklumlahy perjuangan nak besaq budak aku ni,