Tuesday, February 10, 2009

LOQ SETAQ

Salam...

1st and foremost, Dude, hang jangan dok buat leceh kata towkay tak log in. Tak tengok ke posting aku. Hang siap suruh azan semua dalam komen...Yang aku tak shout tu sebab aku meluat dok tengok hang cari muka hang dalam gambaq sekolah tak jumpa2. Heran jugak aku orang yang tak kenai muka dia sendiri ni. Adakah hang cuba nak lupakan zaman tu maka hang erase gambaq wajah hang kecik2 dulu? Hahahaha...

Aku kat Aloq Setaq lanie. Baru sudah memperbaharui lesen keta. Adalah kerja2 lain lagi yang membawa aku mai ke AS ni. 4:30 tadi aku try call Own dan Kim Teng, nampak gaya dua dua tak mau jawab although fon dok ringing. Mungkin sibuk..Anyway dok teringin jugak nak tengok bola malam ni. Kedah vs KL Plus. Senang pada pemikiran aku untuk masuk stadium, sebab Kedah tengah dok kalah. Pasti tak ramai org.

Anyway...aku dah kontek Pak Ad ajak tengok bola. Dia counter aku balik ajak aku gi mancing. Pancing ni tak dak dalam itinery aku langsung actually. Sebabnya bagi aku memancing ni boring. Aku tak suka. Period. The closest aku dengan pancing ni adalah semasa aku kecik2 dulu dimana aku pi tahan "taut" ka org panggil. Potong buloh pendek2, boh tali, boh kail, sangkut cacing pastu pacak kat batas bendang. Tinggai. Petang mai kutip. 1st day aku buat tu dapat jugak ikan. Kena boh banyak lah batang buloh tu. 2nd day aku tamak lah. Tambah lagi batang buloh. Petang pi kutip..1st ada ikan, 2nd ada ikan, 3rd, sambil dok jalan pi dah dengaq bunyi dia dok kelupoq dalam ayaq. Aku teruja...Hampeh..Ular ayaq dah lekat kat situ lah. Aku ngan ulaq, its best hampa pukui aku dulu kalau jumpa kami berdua. Hahahaha. Ulaq dalam TV pun aku tak suka tengok. Apa lagi, aku teruih belah. Taut yg lain pun aku tinggai habis. Balik rumah Tok aku, ni cerita kat Aloq Janggus lah. Aku bagi tau Tok aku ngan Wan aku, depa gelak... Depa suruh aku kutip yg lain aku tak mau. Last2 Wan aku ikut aku pi kutip, sebab dia tak tau aku pacak kat mana. Tu pun aku dah tak mau pi dekat lagi. Tunjuk dari jauh je...Hehehehe..I miss both of them. Love them .

Well Pak Ad cakap depa nak naik bot pi pancing. Aku tak mau sebab tak selesa sat gi pening nak termuntah ngan ombak semua..Count me out aku cakap. 2nd call dia kat aku, dia kata memba dia tu bukan naik bot, tapi nak naik sampan. Dia pun tak mau pi. Ada chan lah pi tengok bola ngan dia.

OK..Cheerio guys...

WASSALAM.

4 comments:

Anonymous said...

Salam,

Bila hang cerita hang ni "alah" dgn ulaq. Maka teringat lah aku akan beberapa purnama dahulu, adakian tersebarlah al-kisah ada kawan2 yg "alah" dgn tikuih.

Amboi, hang laju saja nak bawa tikuih masa perjumpaan kita.
La ni kawan tu pun dah tau camna nak bagi hang melatah.

Baik hang pikiaq habih2 kalau hang nak bawa tikuih jumpa kwan ni.Hehehe

Wassallam.

CIOW

KODEN

darah59 said...

Klu hang bawak ulaq, aku bawa tikuih, elok lah, biaq depa berlawan pulak. Tikuih mesti panik sebab dia tu makanan ulaq..hahahaha

zainal said...

klu mcm tu aku bawak jebbon la
apa macam
kahkakahkah...

madud said...

aku bawa diri,, huhuhu ,, heheheehe