Saturday, January 31, 2009

PATRIOT

Salam semua...

Aku teruja bila komen2 yg bernas dan solid yg aku dapat daripada hangpa semua. Syok tu. Aku yg sebenaqnya dok try to get closer to all of you who has given this blog a hell lot of support by talking on current issues . Same goes bila kita pi kedai kopi kena teh tarik dan start bersembang from 1 topic to another blah blah blah....

So far so good...getting good response and debated well..KUDOS !! Actually aku dah agak dah reaction Koden bila Dude boh komen dia...hahahaha. Proves me right.

Kita dah mature sangat2 dah.. Dok tunggu gugor ke tanah je lah...Hari ni ada satu artikel kat NSTP singkatan kisah Tun Razak. In Memory of A Great Patriot.


"His parsimony with regard to public funds was legendary. After becoming prime minister, he refused to move out of Sri Taman, the official residence he had occupied as deputy prime minister since 1965. Nor did he not allow his wife to change the curtains and re-upholster the furniture. His eldest son, (Datuk Seri) Najib, remembered how disappointed the children were when their father abandoned the plan to build a swimming pool at their home. To Razak, the estimated cost of RM60,000 could be better spent on building three rural health clinics. "

Yang risau nya sebab anak dia lah yang dari kecik dah menunjukkan taste yang tinggi. Nak swimming pool kat rumah..hahahaha...Anyway, artikel tu best gak..pendek tapi padat dengan apa yg writer tu nak kita tahu.

8 comments:

madud said...

salam geng. Time anak dia tu memang laa mahai gila nak buat swimming pool.. tapi aku rasa dah ada laa swimming pool tu, buat jugak akhirnya. Taste tinggi is good, not bad,, apa pendapat hang dz.. as long as you work for it.. : )

darah59 said...

Yeah...right!!

Anonymous said...

test

Anonymous said...

najib mmg test tnggi.. taste sampai ke mangolia tuuu

kamal said...

test

kamal said...

aku tgh dok blajag ni... nak tggu ang ajag aku lambat la sgt.. la ni aku dah blajag dh ni.. ok tak? tahniah kpada hasaza atas jawatan bru tu. slamat brkhidmat utk negara..to dz,aku org gurun. ang dok crita dlm blog.

Anonymous said...

Salam,

Tahniah Kamal sbb dah boleh masuk. So lepas ni kena kerap2 jampok k. Harga swimming pool is not the issue. Harga maruah n amanah yg di pikul yg perlu Najib rujuk kpd contoh yg pak dia dah gariskan.

Kita kaitkan dgn kehidupan harian la ya..., kalau kes yg macam Najib ni di mana pak dia dah ajaq dgn contoh yg baik, di andaikan dia tak jadi seamanah pak dia.., dia ni di anggap "Kurang ajar" or "Biadab" ?

Lepas ni harap2 kita lebih cekap guna ungkapan di atas la kot.

Cuba kita pikiaq2 tengok.

Wassallam

CIOW

KODEN

Anonymous said...

TASTE TU HOK DIO. Maslaahnya orghe melayu mudah lupa (pinjam kata tun m). dah dari awai lagi dah tunjuk taste mcm tu, jadik silap siapa yang memilih? but i don't blame him coz dia dah pikiak lebih slamat berenang dlm rumah sendiri...sampai monggolia. Cuma kita saja yang tak nampak. Tak dak ka yang minat nak pi monggolia?
wakaka la