Thursday, January 22, 2009

KOLONEL

Salam....

"Cinta Asmara Bagaikan OmbakKebiruan".... Ini lah rumusan Own untuk mencantikkan lagi maksud CABOK. Macam2 idea yg ada dalam kepala otak Own ni, cuma dia di sekolah dulu tak mau nak bercakap. Senyap je.


Bila kita ternampak sign board yg macam kat atas ni, apa yg masuk dlm kepala otak kita? Pada aku, tuan rumah ni mungking sorang yang riak dan sombong. Atau dia ni banyak hutang ngan Along. Atau memang selalu org dok buat bising kat rumah dia...Tapi pada aku dia ni mungkin tak sekolah kat SATS, sebab tu English dia atrocious.

Nampaknya terjawab sudah teka teki kawang2 semua tentang Hasaza punya pangkat. Aku dah googlekan nama dia, dan definitely keluaqlah 59ers punya site. Bawah pada tu terkeluaq juga site TUDM yang menunjukkan Tuan Hj Hasaza kita ni di naikkan pangkat ke Kolonel penuh. Tak tipu hampa semua...Gambaq dia kat bawah.


Lt Kol Hj Hasaza bin Hanafiah TUDM telah dinaikkan pangkat Pangkuan Kolonel TUDM dan membuat tugas sebagai Ketua Staf Sistem, Markas Logistik Udara.Artikel ni dah masuk dalam website TUDM sejak bulan Ogos yg lalu..Tahniah Tuan...Tapi sejak dapat naik pangkat ni, teruih diam, senyap dan sunyi. Tak bunyi langsung sora dia. Kut2 lah nak menjampuk dalam blog pun tak dak..

La ni dah jadi trend kut among kita semua bila dah dapat sesuatu anugerah Tuhan, semua pakat dok diam2. Cerita2 lah sama. Kawang2 pun tumpang bergumbira.

Aku hari ni ada buat bisnes ngan kawan sikit. Opis aku beli meja ping pong. Kawan kita jugak lah yg supply. Meja dah sampai, tapi bat ngan bola tak sampai lagi. Katanya sat gi after 4pm dia nak mai jumpa aku bagi bat dan INVOIS lah ...

Dok tunggu lah ni sebab gang2 opis aku dah tak sabaq2 nak mai. Tergedik gedik depa ni...

WASSALAM

4 comments:

madud said...

bila aku tengok gambark ni, teringat aku terserempak ngan Hasaza di Flet Pasar Minggu Kg Baru dulu2, dia pun tak sempat nak brenti sembang, lepaih tu sampai laa ker Shah Alam baru nampak batang hidung dia.. dia nak lekaih saja hari tu, kalau tak silap, dia pakai kreta waktu tu.

Anonymous said...

Assalamulaikum.
Saya sendiri pun terkejut ada gambak dalam web site TUDM, bukan tak nak jampuk, tapi sibuk sikit, buat masa sekarang saya sedang menjalani kursus di Maktab Pertahanan Angkatan Tentera, kursus ni selama setahun dan schedulenya sangat padat dan tiap2 hari macam tak cukup masa, maklum la kepala otak dah berkarat nak kena belajak lagi.

Wassalam

Hasaza

darah59 said...

Wah Lau eh...Tudia baru nak jampuk lepaih gambaq dia keluaq. Dahsyat betui. Kena buat risikan baru nak sembang. Apa pun, belajaq baik2..Keselamatan negara dok ataih bahu mu..Take care..

kamalhussin said...

test