Thursday, December 25, 2008

TQ - Bro n Sis


Salam semua..

1st n foremost aku nak ucapkan terima kasih yang teramat sangat kepada gang yang bagi feedback dlm last topik aku tu.

Aku kat Penang la ni. Krismas la katakan..Cuti ma..Yang peliknya sehari hari ni aku tak jamah nasik kandaq. Agaknya memang aku dah buang tabiat kut. Hahahaa..Tapi healthy gak kalau kurangkan sikit intake nasik ni..Aku sendiri ada feel la ni bila aku dok kurangkan intake nasik ni..Baru start 1 minggu..hope it will last..

Baru balik dari restoran Kapitan Keling, Chulia Street, the best tandoori chicken in Penang. Affordable and good. Ada lagi yang sedap seperti Kashmir Rest, bawah hotel Oriental tu..Memang best dan classy sikit tempat dia, siap ada live music kadang2..Jadi harga nya mahai lah kan...But memang sedap..

Aku pi Kapitan tadi tak makan, tapi pi minum "susu badam." Actually dia masak susu lembu dan masukkan badam, kacang, kismis dan ada lah 2/3 benda lagi dalam tu. Susu tu nampak kekuningan. 1 mug dia charge RM2.50. Amma..syok, filling dan aaauukkk..belahak. Alhamdulillah....

Anak aku, Zaqwan makan set Tandoori..memang dia punya favourite lah tu. Balik Penang je dia pun cam aku jugak, atoq kedai nak lahap..

Tengah dok sembang ngan anak aku tu aku realize ada satu family sebelah aku dok makan gak, dan head of the family tu macam aku kenai...Bukan kawan sekolah. Tapi dia ni selebriti jugak. YB Mahfuz..PAS punya strongman. Steady dia..aku suka dia cakap..

Aku ada terdengaq cerita ada satu nasik kandaq sebelah SP atau Gurun atau Guaq yang fofular sangat. Sedap sangat katanya. Ada sapa2 tau ka kat mana? Tolong bagi tau aku so tahat aku boleh pi try... Yang aku dengaq ada kedai yang jual nasi berlaukkan itik. Macam2 masakkan itik yang dia buat. Gulai , goreng dsb. Tu pun aku tak sempat nak try lagi sebab, banyak gang yang kat Petronas Fertilizer tu yang dok perabis cuti depa. Tak dan aku nak pi rasa lagi.Nak pi sorang makan tak cun lah. Tak leh order berjenis2 so that dapat rasa sorang sikit, kalu ramai lah..

Ok lah..pagi esok aku pi Gurun dari Penang dan lepas tu cuti panjang pulak kan...awal muharram lagi..3 hari tu..Alright...

WASSALAM

4 comments:

madud said...

hang cerita makan saja naa? patut laa gemok. aku makann, kontrol, jgn sampai kenyang, dan makan bila lapark saja. dulu pinggang aku pun pernah sampai size 42/44, tu tahun 90an la, skali aku terbaca kat dlm klinik satu article, dlm frame tergantung, dia kata, prot kita ni bley mengekut , dia mcm belon, lagi kita boh, lagi dia kembang, jadi kita makan, kena sampai penuh baru rasa kenyang, jadi aku train diri aku makan jgn sampai kenyang, lama2 prot aku pun kecut balik. aku ingat lagi, sebelum tu naik tngga pun mengah, lepas training, bleh belari naik tangga. tu saja celoteh aku, hehehe

Own said...

Salam,
Tuan Madud, Your blog pun ada "class." Pernah masuk 2-3 kali, cuba komen, tapi tak lekat. Tah silap mana. Lepas taip elok-elok, cuba sent, hilang terus! Cuba, buat shoutbox ka atau apa-apa ka. Ahyhow, I enjoy surfing your blog and read all your comments.I suggest u write articles (wat ever) and sent to Times, Reader's Digest or even Wanita!

Anonymous said...

Assallamualaikum,

Kalau tajuk makan, memang terpanggil utk menjampok. Teruja betoi dengaq ada nasi kandaq sedap d Guaq ka, Gurun ka, SP ka. InsyaALLAH aku mungkin balik utara 1st. Jan ni. Tak tau berapa hari n tak tau sampai mana. Agenda nya sampai Penang saja.So Dz, hang tolong kompom betoi2 rating nasi tu k.
Anyway, dah dok cakap pasai makan ni, pada 25hb. n 27hb. aku p makan kenduri aqad nikah anak penakan aku (anak Malek). Kenduri glamour, tempat glamour n makan pun glamour juga la. Makin pekat la gelema pun!!!! Betoi mcm Dud kata perut kita mcm belon... boleh kembang. Aku pun dok terasa dah ni.

Madud ni memang terror. Tak syak lagi memang layak sangat2 d panggil TERRORIST!!!!

Wassallam.

CIOW

KODEN

Anonymous said...

Assallamualaikum,

Kalau tajuk makan, memang terpanggil utk menjampok. Teruja betoi dengaq ada nasi kandaq sedap d Guaq ka, Gurun ka, SP ka. InsyaALLAH aku mungkin balik utara 1st. Jan ni. Tak tau berapa hari n tak tau sampai mana. Agenda nya sampai Penang saja.So Dz, hang tolong kompom betoi2 rating nasi tu k.
Anyway, dah dok cakap pasai makan ni, pada 25hb. n 27hb. aku p makan kenduri aqad nikah anak penakan aku (anak Malek). Kenduri glamour, tempat glamour n makan pun glamour juga la. Makin pekat la gelema pun!!!! Betoi mcm Dud kata perut kita mcm belon... boleh kembang. Aku pun dok terasa dah ni.

Madud ni memang terror. Tak syak lagi memang layak sangat2 d panggil TERRORIST!!!!

Wassallam.

CIOW

KODEN