Wednesday, December 10, 2008

OUTING 1


Assallamuallaikum,

Menarik betoi tengok makin ramai yg teruja dgn idea FAMILY DAY ni. Aku tak mau cadang anymore tempat2 baru tapi nak cadang kita narrow down pilihan tu berdasarkan
1- kesenangan/keselesaan kwn2 d Kedah n d tempat2 lain utk nak p ke venue tu.
2- kos tempat pun agak mampu dicapai oleh semua. Jgn la sampai ada kwn2 yg nk kena hanggau. Kita kena pikiaq juga aspek tu.

Aku yakin Dz faham apa yg aku maksudkan sbb dia pun pernah banyak membantu kwn - makan tengahari, beli tiket bas, bayaq duit masuk tender n sbgai ny. Jadi kita kena pikiaq la juga kat kwn2 yg bgini.

So aku minta kita sama2 timbang2 n fikir2kan lah sudut yg aku ketengahkan ni. As for me...., insyaALLAH aku akan join.

Wassallam.

CIOW

KODEN

December 10, 2008 1:04 PM

Salam...

Itulah kata2 Koden dalam komen dia dalam posting yang terlatest aku... Sedapnya perkataan tu kan? Terlatest...Anyway aku gelak terbahak bahak bila baca. Certain part tu buat aku ketawa sungguh. Aku nak tanya satu bendalah..kena hanggau tu apa? Dak paham aku nie...!

Aku teringin sangat nak minta kawan2 yang nak komen agar kenalkan diri, supaya gang lain tahu sapa yang dok cakap tu. Lagi pun bukannya susah sangat nak tulis nama macam Koden buat tu, tapi kalau tau register nama lagi lah baguih..Satu saranan sahaja.

Bab tentang tolong orang tu, aku ni memang lah selalu camtu. Apa salahnya tolong kawan2 in need sekiranya aku mampu. Tapi kalau dah kawan ni, kalau kurang mampu pun aku try to make do jugaklah. Tak berkira dan tak mau ungkit. Done my part and happy doing it. Sometimes rasa cam being played out pung ada gak..LIFE....

Ya lah kan..Own cuti cuti Malaysia tak cuba cari kawang2 pung. Tapi maybe this is the quality time yang dia dapat bersama satu famili, keep it up..Next time cari kawang..bila tak berapa sibuk sangat.

Ok..aku akan streamlined kan cadangan tempat outing dan come out with something for everybody..Cheerio...

WASSALAM....




2 comments:

Own said...

Salam,
Kalu Koden kata 'narrow' tu, baguihlah. Satu lagi 'narrow' ialah 'small scale.' Maknanya, kita tak perlu nak tunggu kuantiti yang banyak untuk hadir outing 2. Mula-mula, ambil yang betui2 berminat, komited, teruja or wat ever (May be small scale). Letak sia-siap target date. Bukan apa, "gendang sudah berbunyi, nyanyian dan tarian dah mula jengui, tapi penontong tak ada!"

Anonymous said...

boleh ka l bgi pdpat zamri. u selalu x nak pakai pdapat l.l pun dah takut la.....kecik hati l....own u bagi apa pun sure zamri terima.nasib awak memANG BAIK PUNYA...hahaha...l tunggu ajalah.mana u all buat l ikut kalau umuk panjang.

fadzilah...susah2 buat gathering kat tepi hiway yg ada hotel tu..hahaha