Tuesday, December 9, 2008

AIDILADHA.

Salam semua..

Ada yang raya sakan lah kut no.. Ada jugak yang berlumuran darah sebab sembelih lembu untuk korban.

Aku sempat melawat 3 orang sahabat di Jitra dan Aloq Setaq, yang lain tu minta ampun dan maaf lah tak dan nak pi dan kena balik ke Penang. Own jgn marah no..

Aku makan ketupat ngan rendang daging dan ayam di rumah pertama aku pi. Talib kat Bemban.

Sembang pok pet pok pet, Hamsan call. Ajak p rumah dia bila dia tau kata aku kat Jitra. Aku pun terpa pi rumah dia sebab kul 2 dia nak kena pi urus korban untuk opis dia. Makan lah mee kuah...aammmaaa...sedap. Sembang lah kami pun. Seperti biasalah. Dia kan dah tender resignation dan akan punch out last pada 30 April 2009. Apa dia nak buat lepas dia bersara? Dia akan jadi Hang Kebun...Harta dia banyak. Tanah banyak. Rumah pung banyak. Jadi terpaksalah dia berhenti ngan Kerajaan kerana nak jaga harta dia..Alhamdulillah...Semoga Hang Kebun berjaya...Hang Kebun pun Hang Kebun lah...

Pas tu aku gi rumah Dang Anum. Ketupat kacang ada, roti jala ada dan kuih2 yang biasa2 pung ada. Kopi 'O' kau best...Banyak aku makan kat sini...Alhamdulillah..kenyang.

Dekat kul 4 dah aku pung terpaksa balik Penang.

Yang tak best nya tahun ni, famili aku kebanyakkannya ada kat KL including mak dan pak aku yang bertolak pi KL pada pagi raya itself. Well at least ada chance aku spent time ngan kekawan pulak ..

Bila baca komen own kata dia tak sabaq tunggu kita punya famili day yang tak jadi2, ni aku nak bara ni...Kita kan plan utk buat cuti sekolah tahun depan..Perli ka? Hahahaha..Own ni dia memang nakai la ni. Penuntut yang paling diam dan tak banyak bercakap dulu, la nie dah bersuara lantang. Kan ke dia kaunsellor...Anyway dia dah balik menjampok dalam blog ni, aku syukur lah..

Untuk yg minta gambaq Mc E ni, tatap lah sepuas puasnya...

5 comments:

Anonymous said...

Bahagia nya depa,,,
aku lepaih abis khutbah raya, tak dak arah nak tuju, pi lepak kat bengkel,, ada tinggai hacks dua tiga biji atas meja,, mai tengah malam baru member bengkel sebelah balik.. baru la merasa lauk2 raya. hehehe

Anonymous said...

jam 3am tarkajut gak tengok blog abang zamri kita...dok baca tapi mata dok tengok gambak kat bawah..dok teka sapa tuu..dok baca..biaq betoi zamri..gambaq tuu McE kita yang come lote dah jadi pak ungku aziz...thank anyway zamri for ur kindness usaha. for u McE..u dah jadi hansome than b4..n lebeh mature dah..hehehe.

jitra.

Own said...

Asm.,
Actually, saya pun tertanya-tanya sapa Mc E. So, dengan gambar sekali, baru 'clear.' Tq Dz. Tu..lah, nak cari bloggers macam Dz, 'susah gilak!'
Pasai outing tu ngan family 2, bukan apa - nak 'perangat saja!'

Anonymous said...

zamri yang dok minta gambar McE tuu saya la.. fadzilah ahmad.ok zamri u memang buat pahala banyak..dok eratkan lagi siratulrahim geng2 kita ever since our primary school days.

fazie.

darah59 said...

Tima kacih lah klu cita pasai pahala ni...Semoga boleh cover segala dosa..hahahaha...