Sunday, November 9, 2008

INDAH..


Asm tuan,

When I C the beauty that Allah s.w.t. created upon us:" Sesungguhnya tentang kejadian langit dan bumi dan pertikaian malam dan siang menjadi tanda(atas kekuasaan Allah) bagi orang-orang yang berakal iaitu orang-orang yang mengingati Allah ketika berdiri, duduk dan waktu berbaring; dan mereka memikirkan kejadian langit dan bumi(sambil berkata): Ya Tuhan kami, bukankah Engkau jadikan ini dengan percuma, Mahasuci Engkau, maka peliharalah kami daripada siksaan neraka." (Ali'Imran ayat 190-191).

Own

November 3, 2008 11:45 PM

Salam semua...

Aku masukkan terjemahan yang own masukkan dalam komen pada gambaq sunset yang aku ambik kat highway.

Aku berharap sangat kalau sesiapa saja yang boleh contribute sama dalam menghidupkan atau memeriahkan lagi blog "KITA" ni.

"hs" mencadangkan agar kita menetapkan beberapa tempat sebagai pilihan untuk mengadakan some sort of family picnic lah. Idea yang bagus. Tapi aku amat memerlukan cadangan sebagaimana Gah bagi. Buat masa la nie, cadangan Gah adalah Pantai Merdeka.

Cadangan kedua ialah Tasik Banding. Idea ni tercetus sebab aku lalu kut situ hari tu. Chalet dia quiet dan amat menenangkan. Ia jugak adalah haven kepada pemancing...Kan?

Sila beri cadangan so that kita boleh bincang sama2 ...

No comments: