Sunday, October 5, 2008

BALIK....

5:30pm, aku pun chow dari Aloq Setaq, terus ke Penang. Perjalanan ok walaupun kereta banyak. Sampai kat jambatan lah yang jadi masaalahnya..Queue untuk bayaq tol berkilometer panjangnya.

Sampai Penang 7:45 camtu kut. Pick up Siti dan teruih pi makan ngan Ebriza (anak sepupu aku) kat Tulang Corner, Tg Tokong. Food was good. Fitri suami Ebriza belanja...Pastu depa nak pi meronda kat Batu Ferringi aku ucap goodbye je lah...

Balik rumah start packing untuk nak bertolak balik Subang...Sampai kul 3pagi aku dah lapaq balik. Aku pun tak taulah apa nak buat ngan perut aku ni bila ada kat Penang dia asyik nak makaaaan saja. Aku pi nasik beratoq lah apa lagi. Mengharapkan orang tak ramai...Meleset. Pukui 3 pagi depa dok beratoq lagi nak order makan. Aku adamant jugak nak makan sebab dah lama tak kena nasi yang sebelah mesjid Kapitan Keling ni. Hangpa kena check it out next time mai Penang. Dia mula jual kul 11mlm. Siang hari pun ada gak, tapi mamak yang lain. So resepi dia pun lain lah...

Cadang esok pagi nak breakfast, pastu nak belah baliklah awai2. Last2 aku bertolak kul 2 lebih, lepas kena char koay teow kat belakang Mydin...

Turun bridge je dah start jam...Adus, startlah journey yang sungguh memboringkan. Kereta banyak, sat sat sangkut jam. Nak kencing pun susah. Bukan takat kereta je jam, toilet pun jam jugak. Long queue.

Sampai rumah pukul 9mlm. Letih....

3 comments:

Ebriza said...

Betoi laa pak chaq, Nasi beratur ni mmg kena try..kalau dh try mmg nak pi lg.depa boh ganja ka apa??

Ebriza said...

kami bertolak kul 1 pas pekena nasi khaleel..hehe..layan gak..sampai KL kul 7, sakit pinggang dok dlm keta lama sgt..

darah59 said...

tak tau la depa boh apa..Memang sedap bila makan..teringat ingat..Next time mai Pg, try yang sebelah malam punya. Lagi sedap dari siang punya.