Thursday, August 28, 2008

Din Ahmad


Salam Gang....

Din Ahmad aka Luyen aka Din ILY baru sudah mai jumpa aku kat Paka. Seperti yang aku cakap lah, dia sibuk dok cari student je la nie. Roadshow kat Bandung dan seluruh Indon kut. Actually dia mai Cerating holiday ngan famili Dess. Langsung lah mai ke Paka jumpa aku. Kena kopi secawan, pastu dia balik ke Cerating sebab anak dia nak mandi2 dlm kolam...

Dess, bini dia punya lah dok promote ajak semua gang ke Bandung. Kata dia apa salah kalau buat gathering di Bandung....Ok gak no? Ni ada gambaq Din kat sana..Bini dia email kat aku.

MEMOHON MAAF SEMPENA RAMADHAN


Salam,
Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " " Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah Rasullullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jumaat.

Sempena akan tibanya bulan Ramadhan yang tidak lama lagi saya terlebih dahulu memohon maaf jika saya ada berbuat kesalahan, baik yang tidak di sengaja mahupun yang di sengaja, semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk , diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, insyaallah. Saya juga memohon dihalalkan semuanya.

Saya juga telah memaafkan saudara saudari dan telah menghalalkan segalanya
.


1 comment:

Anonymous said...

salam,d bulan ramadan ni zurina ingin memohon maaf pda kwan2 semua,jika ada trkasar bahasa dan juga halalkn makn dan minum saya.slmat menyambut ramadan.arini na nk p umah ayah ada kenduri tahlil dan kesyukuran.