Tuesday, March 11, 2008

MADUD

Gang,
Aku buka Yahoo Messenger aku dan aku dapat lah message ni. Thought maybe aku boleh share ngan hampa semua...Kesian betui lah wayar ni. macam macam jadi kat dia.

"salam alaikom,, malam jumaat lepas jam 2 pagi lebih. aku bjalan kaki balik ker surau, jalan gelap, jadi aku "on" kan HP so that driver kereta moto nampak aku, sambey dok jalan tu,,mai la dua india naik moto. sorang tu turun moto n dia tanya aku,, " abang, jalan 51 mana abang?" baru aku nak pikiark tang manaaa jln ni, dia tarik HP cabok aku tu,, ampeh,, peragut rupa nya.. jadi laa ni aku tarak tipon la,,, no2 semua pun hilang laa, tapi kad aku dah dapat"

Kut kut sapa ada hand phone buruk apa ka huloq lah kat dia satu. Tiba tiba aku tengok dia online. Jadi ni lah conversation aku ngan dia.

Dzamri Abdul Rahman: oi..hang ada mana

Amadudin Arshad: hang tau apa plak jadi semalam? baru masuk surau, baring. macam2 punya bunyi dok ada.. seram gak, tak pa,, dok diam2 pejam mata,, pukoi 3 pagi nak terkencing, kuark2 tengok? kasut buruk aku pun kena kebasss? celaka btoi

Dzamri Abdul Rahman: hang ni berat betui lah...Sat gi aku chat lagi..ada hal cikit

Amadudin Arshad: nasib camni,, biark pi laaa ,, apa nak buat
Amadudin Arshad: ok,

Dzamri Abdul Rahman: habis la ni hang jalan kaki ayamlah

Amadudin Arshad: nasib baik ada kasut lama aku tak buang, dok tepi tangga tu,, belasah ja laa

Dzamri Abdul Rahman: hang kena p mandi bunga kat batu cave lah..baru ok

Dzamri Abdul Rahman: ni hang ada kat mana ni?

Amadudin Arshad: aku kat wangsa maju
Amadudin Arshad: mula ingat nak lepak kat sri rampai saja, teringat ada bola liverpool lawan malam ni,,

Dzamri Abdul Rahman: apa lah dok tengok liverpool lagi..amacam kerja la ni?
Dzamri Abdul Rahman: hang ni dok chat ngan pompuan mana lagi ni?

Amadudin Arshad: aku cari rezeki laa, iklan2 website kat aweks2
Amadudin Arshad: mana tau ada dapat tempahan kaa
Amadudin Arshad: hehehe
Amadudin Arshad: balik dari penang tak sampai seminggu, gaduh, putuih

Dzamri Abdul Rahman: elokla tu putuih
Dzamri Abdul Rahman: bukannya ada ending ngan dia tu
Dzamri Abdul Rahman: hang tak promo ka blog aku buat tu

Amadudin Arshad: apa alamat tah?

Dzamri Abdul Rahman: hang ni terok betuilah..
Dzamri Abdul Rahman: www.darah59-glassart.blogspot.com

Amadudin Arshad: bila hang tam ah gambark2 nii?
Amadudin Arshad: hang pi kat http://glassculptor.tripod.com ang copy gambark ikan duyong tu, boh kat blogspot

Dzamri Abdul Rahman: hang ni macam macam lah..aku siap buat slide show tu

Amadudin Arshad: tu la kau dok tengok laa ni, hang copy la gambark ikan duyong tu, tambah lagi laa gambark

Dzamri Abdul Rahman: amboi gambaq rugged
Dzamri Abdul Rahman: baru nampak mcm artist..la ni nampak macam wayar putuih

Amadudin Arshad: hang tak pernah tengok kaa website tu? ampehh
Amadudin Arshad: pandai hang ngata aku tak tengok blogspot,, aku punya lagi lama dah 2 3 tahun dah

Dzamri Abdul Rahman: aku buat utk hang, kalau hang tak ambik initiative aku boleh delete saja...buat penat aku

Amadudin Arshad: amboiiiiiii
Amadudin Arshad: ni dok iklan dah laa nii

Dzamri Abdul Rahman: Siap dah upload..apa lagi hang mau
Dzamri Abdul Rahman: tengok lah

Amadudin Arshad: yaa kaa?
Amadudin Arshad: tq bro

Amadudin Arshad: haa dua2 ni memang cun punya barang

Dzamri Abdul Rahman: hang tulih lah apa2 kat dalam komen tu nanti aku masukkan

Amadudin Arshad: belom ada idea apa nak kata
Amadudin Arshad: aku dapaty response dari tony fernandes, dia tanya bley kaa buat air asia airplane

Dzamri Abdul Rahman: ha jawab la..suruh la dia tengok kat situ

Amadudin Arshad: dah jawab, tunggu dia repon apa plak
Amadudin Arshad: kalau dia soh aku pi opis dia, nanti aku pi laa

Dzamri Abdul Rahman: ok lah tu..aku dah minta kawan2 cari fon buruk bagi kat hang satu

Amadudin Arshad: ya kaa?
Amadudin Arshad: no aku dah dapat balik,,

Dzamri Abdul Rahman: aku post kat dalam blog nanti
Dzamri Abdul Rahman: siap ngan coversation ni sekali

Amadudin Arshad: satgi aku juai hp 2nd hand plak, dapat banyak hp org derma?
Amadudin Arshad: oitt

Dzamri Abdul Rahman: aku dah kata aku akan post ni hang dok cakap yang bukan2
Dzamri Abdul Rahman: oklah aku blah dulu..apa2 contact lah.Kalau nak senang masuk je blog tu dan komen www.darah59.blogspot.com

Itulah chatting aku ngan dia. Hampa tengok lah sapa2 boleh tolong dia ka apa sikit ka?

Aku lancarkan TABUNG UNTUK WAYAR PUTUIH.

Wassalam.

3 comments:

Anonymous said...

Salam Dz n friends, amacam Dz? Kwn hang Datuk Jo terlekat lagi jadi menteri? Hebat btui dia...

McE

Ain said...

Assalamualaikum
Sunyi je…hehe..sebenarnya I nak jemput u all semua datang ke DBP Sabtu ni ada majlis diskusi, kalau free datang le ke Dewan Bahasa (ajak le sapa pun takpe), bukan ada apa acara santai, datang minum pagi dlm kul 9.00 then dok dengar diskusi dan berkongsi pengalaman dgn 2 orang bloggers . . Sudilah kiranya tuan/puan meluangkan masa untuk bersama-sama kami di majlis ini. Maklumat majlis
Dengan segala hormatnya mengundang
........................................................................
ke
Majlis Diskusi
PENULIS DAN BLOG: TREND MASA KINI
Pada
22 Mac 2008 (Sabtu)
Masa
9.00 pagi hingga 12tgh hari
Tempat
Dewan Seminar, Tingkat 2,
Menara DBP,
Dewan Bahasa dan Pustaka

Anonymous said...

Assaalaamualaikom, kawan2 semua yg slalu layari webpage ni, rasa nya ari tu dah komen skit, agaknya owner tak paparkan kot? sensitip kot? tak mengapa. bukan penting atau relevant pun.
Anyway ni Madud ni, nak bagi tau laa saya dah beli HP Nokia1200, basic model saja, janji bleh pakai, hargaRM120, saja. dah dua minggu kot? jadi nak kontek kawan2 n sedara mara semua tak boleh pasai tak hapai no depa n no2 hangpa semua. jadi di sini nak minta la no2 sapa2 yang sudi nak bagi no tipon masing.
Kat Dzamri, saya ucapkan jutaan terima kasih laa, pasai banyak tolong saya, niat dan usaha anda Allah Taala saja yang membalasnya, tak nampak lagi jalan aku nak balas budi kawan2 yang turut bagi sumbangan tu.
Tau-tau saja lah, oh? Kawan2 mana nak tau kan? Tak apa lah, tak tau lagi baguih. :)
Ini pun tumpang pc kat pejabat Haji Yusop, hangpa ingat tak Haji Yusop yang duduk kat jalan Masjid dulu.
Haji Usop pun dah nak pakai pc dia, jadi aku kena berundork dulu la watmasa ni. Sekali lagi, ASSALAA MU ALAIKOM