Monday, July 13, 2009

KSA


Assalamualaikum ...

Gah start hoit kat Koden, Koden pun mula hoit kat sapa saja yang dia ingat, maka terjadilah kenduri kecik kat Restaurant Kenanga Kelab Shah Alam dalam suasana yang amat tenteram dan ceria.

Memang kena buat camtu je la nie. Kalau dah secara formal jadi kelam kabut, kita hoit2 je lah. Fazie..thank you for coming all the way from Alor Star. Paling jauh lah tu. 2nd jauh, anak cikgu rahman dari Gurun..hahaha..

Aku bertolak dari Penang Airport kul 9:20am dan sampai LCCT abaout 10:30 camti lah kut. Anak aku siap dok tunggu dah bila aku sampai so, kami terus gi Shah Alam, lepak kat Pelita sat dan pastu balik rumah aku kat U5, Subang.

Majlis ni lebih kepada meraikan kawan2 yg tak pernah jumpa macam Choon Tian, Hong Khoon, Chean Cheong dan Kurniawati. Thank you very much for coming.

Walaupun Koden dah plan nak buat collection untuk makan2 tu, tetap ada hamba Allah yang telah sponsor semuanya sekali, tanpa mau dihebahkan namanya. Tima Kasih..

Mael Luntoq pung ada, Mc E pung ada, Syed Rajan Tengku Sinniah pung ada, walaupun as usual lah dia banyak komitmen yang terpaksa di lakukan dalam hidup seharian nya.










13 comments:

Anonymous said...

Awat gambark aku tadak?

madud said...

Awat baju Rajan nampak familiar saja? Manjang gambark dia pakai baju tu saja. Mungkin baju khas untuk pi gathering kot?
Chong, trim bulu hidong skit. hehehe
Gah... nenek paling cun yang aku pernah jumpa. :)))
Kurniawati , sori tersilap sebut kusmawati, dok ingat kasma booty, vaa vaa voom!
Fazie dok berkeghrot dayiee pasai apa? tok sah dok pikiark sangat aihh. rest skit otak tu,, hehehehe
Toon Tien, tu yang aku dok sebut selalu pun. Waaahh you surpise me with your size la, but still got room to expand,...hahaha
Anak Sin Chee, aku tengok, macam Chow Yuen Fatt laa, muka glamour abisss.
And last but not least, Hanin, aku nak place hang dalam memori aku, masih tak jumpa file dia lagi. Tolong laa backup skit pala otak aku ni, nak place hang, dulu dok tang mana? Maklom laa,, depa dok kata aku ni dot dot dot.. hehehe

Anonymous said...

Dz, cepat betoi gambar gathering tu keluar news, mengalahkan agenda daily. To madud, file aku memang takdak dalam memory kau pasai dulu aku tak gheti nak communicate dengan hang mungkin software tak compatible tapi lani boleh adjust sikit2 kot, he he. macam manapon yg syoknya dapat jumpa choon tian, dulu budak buas tapi skrang dah steady abis.

Drp: hanin (hanihas)

Anonymous said...

THANKS KODEN N GAH..
KELAS JUGAKK LAAA HI-TEA PTG TUUU..
WALAUPUN SMALL GATHERINGGGG BUTTT VERYY CHEERFUL.....

YANG MAIII TUUU WALAUPUNGGG DAHHH 50ANNN BUTT SEMUA BUKANNN RASA PONG UMUKKK DAH LANJUTTT. DOKKK GHASAA MACAMM IN STANDARD 6...HAHAHA!!!!!

KURNIAWATII..AT LAST JUMPAAA GAKKK LEPASSS 38 TAHUNNN GONE WITH THE FLIGHTTTT ...DOK LASAKK MACAMMM DIA DOLO2 GAKKK

TAN CHOON TIAN N CHONG YUK CH DOK HANSME MCM DOLO GAKKK.TCTIAN DAHH JADI ORANG BAIKK DAHHH.

FAZIE

KODEN said...

Salam,

Aku just tak tau macamana nak mula mukadimah ni. I was really overjoyed by the turn-up thou the notice was very short.
Kurang2 nya kehadiran ni dpt la ignite semula semangat utk terus tolong2 anjur activities utk semua geng darah59. Lepas BB50 tu, ada juga terlintas kecewa tapi this one has brought back the energy to strive on.
Never mind yg mai, aku masih nak berterima kasih kat Kamal yg (walaupun tak boleh mai sbb protokol dlm kerja), tapi tetap terus-menerus dok hantaq nombot2 lipon kwn utk aku contec.
Ni lah yg di katakan KAWAN SETIA YG KUAT SETIAKAWAN.
Dekat2 kita nak bersurai ptg tu, berbunyi lah macam2 plan utk b4 Puasa ni:-
1- Nak main bowling sama2 kita n spouses n anak2. Kalau betoi nak buat, aku nak cadang Madud head this Working Com. dgn McE s d assistant. Dn't worry seperti biasa, akan ada lah invisible hands yg akan ters tolong jugak kot belakang. Amacam?
2- McE tanya pasai trip to Kuching. Nak buka forum utk bincang? Tapi tolong lah bincang dgn sihat, positif, konstuktif n matang (hehehe Kadang2 kita jadi budak2 sangat2).
Ni sekadar memuat turun apa yg aku tangkap dlm banyak2 perbualan kita d KSAS (Mr Dz it's KSAS - Kelab Shah Alam Selangor).
So pikiaq n komen lah seadanya secara membina. Kalau tak setuju pun patut komen (sbb semua orang berhak memberi pendapat) tapi dgn hujah2 konstruktif n beradab.

Wassallam,

CIOW.

KODEN.

kurnia said...

assalammualaikum,
pertama sekali, saya nak ucapkan berbanyak terima kasih kepada semua yang hadir gathering petang ahad tu dan kepada kawan yang murah hati belanja semua orang secara senyap-senyap saja, terima kasih sangat-sangat, semuga Allah terus murahkan lagi rezeki you.

it was really great seeing everyone again... for me, it was since 1971....lamaaaanya! all the jokes and stories truly brought me down memory lane...eh, highway...to jitra
honestly, after traveling all over the world and living in so many countries and having friends of so many nationalities... Malaysia and my Malaysian friends juga yang TERBAIK, paling hebat!
all of you gave me another affirmation that i made the right decision to come home to Malaysia. thanks friends :-)
hope to see everyone again soon.
salaam,
~kurnia~

madud said...

Aduhai Kurniawati, you make my eyes water lahh. and also broght a smile to my mug, heheheehe

Waaaa!!! i dind't know about your travels. You're one lucky girl. Or should it be STRONG? :)))

Anyway. Later, after the gath, me, dz and chong adjourn to their er.. usual watering hole. we continued on the nostalgic journey. bla bla bla.

To cut a story short, after we drop Dz off, Chong came up with his idea. He's not too keen about Kucing. I'm sure you guys would understand why. So his idea is to make a road trip. Like in those days where we have the "rombongan".
So it will only be a small party. I'd say max 7 persons. He suggested we hire a van or maybe a small convoy. Or if its bigger we'd hafta hire a bigger van. The ones like those use for tourist. With perhaps a twelve seater. I'm not sure about their capacity.
This road trip back to Kedah is for a couple of days only, prefevably on a weekend. Then we can just lazily cover all the old haunts.

OK chong. And to you guys. What say you?

Of course this trip will not intefere with the Kuching trip.

Anonymous said...

KAMAL ...I DAH SAMPAIKAN SALAM U..TAPI HARI TUUU..SUASANA MACAM PASAR IKAN.

WALAUPUN HANYA ADA 13-15 ORG TAPI BISING BANGAT..TUU I KATA MACAM BUDAK DARJAH 6..HAHAHA...

FAZIE

Anonymous said...

Kalau aku tau Fazie nak mai,, baik saja aku kirim tembakau dengan dia, huhuhuhuhuuuuuuuuuuuuu hahahahaha ampehssssss.

kamal said...

Salam Fazie

TQ

kurnia said...

salaam semua,
petang semalam saya cakap dengan gah pasal ni dan pagi tadi dengan koden pulak and they suggested i post this idea here. my idea/suggestion ialah, selain dari ke kucing untuk gathering seterusnya (yang mana mungkin ramai yang tak mampu masa, kewangan, dan sebagainya), kita boleh buat kita punya gathering, termasuk family juga, di dusun paksu saya di sungai congkak, hulu langat. it's just about half an hour's drive from ampang/ulu kelang. kat dusun tu ada anak sungai bukit, air sejuk cantik jernih (kalau tak hujan hari sebelum tu la) dan siap dengan picnic area yang ada tables and benches, ada chalets, bilik air/mandi dan ada padang kecil untuk kalau nak main bola, nak main kejar-kejar ka, lawan tarik tali ke tarik apa-apa ka... kalau kita nak masak ka, nak bbq ka, nak masak apa-apa yang simple ka, semua boleh...nak buat secara pot-luck pun ok juga. kita boleh sehari suntuk di situ atau kalau ada yang nak tidur kat situ pun boleh...dalam chalet ka, berkhemah ka...asal jangan tidur atas pokok ja dah, insuran tak cover :-)
kita boleh buat gathering ni samada sebelum puasa atau selepas raya, as an eidul-fitri gathering. tempat ni dekat and within driving distance for those of us yang tinggal di kl dan kawasan2 berdekatan. tak perlu planning/organisation sangat2, tak perlu sewa bas rombongan atau cari flight tickets yang murah atau cari hotel dan sebagainya. cuma tetapkan hari, let me know at least 2 weeks before the day/date so that i can inform my paksu and maksu. kita buat macam gathering di shah alam hari tu, ad hoc saja, siapa boleh join, good; siapa tak boleh, semuga di lain kali boleh.
ok, that's my idea.
~kurnia~

Anonymous said...

NOTED...

good idea tuuu..

fazie

Attaturk said...

Salam Kurnia,

Dimana bumi d pijak..di situ langit di junjung..hujan emas negri orang..hujan batu negri sendiri..lebih baik hujan batu..banyak nolstangia

Thanks & salam perkenalan