Wednesday, July 22, 2009

DUSUN KITAK?

Assalamualaikum...

Sahibul hikayat, arakian maka terserlah sudahlah kesibukan yang ana lalui selama sejak dua menjak ini..Aku main hentam saja daaa..

Aku memang sibuk lanie. Penghujung projek memang gini lah selalunya. Tambahan pulak ngan Turn Around (Shutdown) kat PFK, dengan ramainya pekerja2 mai dari seluruh pelusuk Malaya..WOW...

Aku pun tak sedaq kata ada komen2 baru yg masuk kedalam KSA until Koden shout. Haru sungguh moderator camni kan..Nasib lah...

kurnia said...
salaam semua,
petang semalam saya cakap dengan gah pasal ni dan pagi tadi dengan koden pulak and they suggested i post this idea here. my idea/suggestion ialah, selain dari ke kucing untuk gathering seterusnya (yang mana mungkin ramai yang tak mampu masa, kewangan, dan sebagainya), kita boleh buat kita punya gathering, termasuk family juga, di dusun paksu saya di sungai congkak, hulu langat. it's just about half an hour's drive from ampang/ulu kelang. kat dusun tu ada anak sungai bukit, air sejuk cantik jernih (kalau tak hujan hari sebelum tu la) dan siap dengan picnic area yang ada tables and benches, ada chalets, bilik air/mandi dan ada padang kecil untuk kalau nak main bola, nak main kejar-kejar ka, lawan tarik tali ke tarik apa-apa ka... kalau kita nak masak ka, nak bbq ka, nak masak apa-apa yang simple ka, semua boleh...nak buat secara pot-luck pun ok juga. kita boleh sehari suntuk di situ atau kalau ada yang nak tidur kat situ pun boleh...dalam chalet ka, berkhemah ka...asal jangan tidur atas pokok ja dah, insuran tak cover :-)
kita boleh buat gathering ni samada sebelum puasa atau selepas raya, as an eidul-fitri gathering. tempat ni dekat and within driving distance for those of us yang tinggal di kl dan kawasan2 berdekatan. tak perlu planning/organisation sangat2, tak perlu sewa bas rombongan atau cari flight tickets yang murah atau cari hotel dan sebagainya. cuma tetapkan hari, let me know at least 2 weeks before the day/date so that i can inform my paksu and maksu. kita buat macam gathering di shah alam hari tu, ad hoc saja, siapa boleh join, good; siapa tak boleh, semuga di lain kali boleh.
ok, that's my idea.
~kurnia~

JULY 16, 2009 4:00 PM

Not a bad idea..bila dah ramai berjumpa ni, macam2 idealah yang keluaq kan? Well guys, get to it, while the fruit season is still on..hahahaha.

Actually sambil aku dok post ni, aku dengaq lagu Bellamy Brothers, teringat plak nak ajak hampa dengaq sama, selak dalam You Tube, ada dua versi pulak tu..yang muda dan yang tua..

Macam kita jugak lah..Dok bercerita kisah yang muda sebab kita semua dah melalui banyak pengalaman dah kan?


WASSALAM...

No comments: