Monday, June 29, 2009

IDEA TINGGAI IDEA

Salam...

Nampak gayanya betui juga komen yang menyatakan kita ni bila sebut pasai duit je dah terkedu. Tapi ada suara di belakang yang selalu menyatakan bahawa bila idea murni di ajukan, ada orang yang cantas awai2. La nie idea dah dilontarkan, tapi masih tiada sambutan. Hanya beberapa kerat je yang bersuara. Ramai yang lain lebih suka bersuara bila sesuatu idea dilaksanakan.

Yang sebenaqnya memang senang untuk kita komen atau kutuk perkara2 yang dijalankan. Ini adalah kerana bila idea dijalankan, maka boleh lah kita nampak apa jadinya. Tetapi bagi yang mengeluarkan idea, ia hanyalah suatu ilusi. Semuanya dalam kepala pencadang. Patutnya kita sama2 lah pikiaq atau bagi cadangan agar ia menjadi lebih cantik dan lebih elok.

Kekadang pasrah tu memang ada bila kita cuba nak buat perkara yang baik, tetapi tiada sambutan. Tak kisah lah tu. Dah selalu sangat dah.

Aku bukannya nak give up on the idea, cuma aku tak nak lagi berbicara mengenainya dalam posting aku. 7 hari lamanya aku lontarkan cadangan. Dalam masa 6 hari ni, cuma 3 orang yg undi. Aku org yg pertama undi. TAL18 kedua. Yg ketiga tu aku tak pasti. Tapi aku berterima kasihlah pasai mengundi.

Dalam dok komen tu pun ada juga ayat2 yg mengadu domba kan kawan2. Ini yang tak best ni kan...Relax lah bro & sis. Mungkin idea aku tu tak berapa boleh diterima lagi oleh masyarakat yang kurang pengetahuan I.T ni..Tak pa..pelan pelan lah..Koho koho kata oramg Kelate...

WASSALAM

9 comments:

Anonymous said...

baca saja

Anonymous said...

aku undi laa pasal tal18 dah bayark bagi pihak aku, waakakakakakak

Anonymous said...

Buat cerita lain saja yg baru,biak jgn ada yg comment lagi pasai ni,mungkin juga ada yy cemuih nak baca pasai ni..Bosssaaaaaaaaan daaaaaaaaa,ada yg kata macam tu

KELUANG MAN said...

Aku rasa idea khairat kematian ni kerja bodoh,mana masuk akai himpun duit untuk mati,orang himpun duit pasai nak senang2 didunia ini

TAL18 said...

Porah cakap apa,rm 20 1 bulan pun sunyi tak berani cakap.Kononnya ada yg kata kena cantas awai2.Macam Hamsan kata nak buat koperasi,koperasi tahi minyak apa yg ni rm 20 pun tak boleh.Tok sah dok bercakap dah apa bentuk pun kalau sangkut duit,kalau free ok.Nak bersedekah rm 20 pun boleh,apa cerita,Awat takut DZ dgn kona dgn duit rm 20 hampa tu.Kalau dah niat sedekah,sedekahlah dok pikiak apa lagi.Kalau DZ nak minum arak ka,nak main judi ka,dia punya pasailah,dia tanggunglah.Dah bagi rm 20,selesai pasai sedekah jariah.Apa dgn sedekah rm 20 1 bulan,anak bini dirumah tak boleh makan dah?Tapi hampa angkat diri hampa sebagai orang baik2.Fazie kata kat aku paling jahat,tapi otak aku tak sejahat seperti yg hampa kata.Dah kata orang baik,nak sedekah rm 20 pun tak mau apa dia.

darah59 said...

Sabaq TAL18..

Anonymous said...

HAI WHAT HAPPEN LAAA...I NI DIAM SEBAB ADA ADA KEMATIAN..N LEPAIH TUU PI KL ADA URUSAN NEGARA..HAHAHA

BUKA LA BLOGGGGG ... HAI BAPAKKK BANYAKK SABAQQQ....

MACAM NIII I TENGOKK NAK BOH DALAM ACT DZ SORANG I TAK BERAPA SETUJU PASAI KLU DIA ALMARHUMMM..SAPA PULAKK NAK KELUARKAN DUIT..SEELOK2NYA BUAT ATAS 2 OR 3 NAMA SATU ACT.

FAZIE

MICHEAL JACKSON PUN DAH PULANG KE RAHMATULLAHH..MOGA ALLAH CUCURI RAHMAT KEATASNYA.

Anonymous said...

TAL 18..hang sembang kot mana pun tak paa..duit berguni-guni

madud said...

ok, ok ok,,,dah tu, dah,, sudaHHHHHHHHHHHH,, HAHAHAHAA
WARASKAN DIRI MASING2 PLEASE
, OK, semua cool dah kan?
saya dapat idea/ilham baik punya. bukan original dari saya tapi ada lahh hamba allah ni yang lontark mai kat saya. bernas juga,

masih soal amal jariah, dan jugak soal mati. Dia kira macam ni... Kata lah salah sorang kawan2 kita dapat berita yg si anu atau ahli keluarga si anu telah meinggal dunia, jadi bila salah seorang kawan yang tadi ni nak piu ziarah, mungkin dia nak hulork la sedikit amal jariah dia tu, jadi dia boleh la canang supaya sapa2 yang nak ikut hulork sedekah tapi tak dapat nak ziarah tu, boleh laa pass fulus tu kepada salah seorang kawan yang tadi tu. amacam? orait tak?