Wednesday, February 11, 2009

NAINA Nasi Kandaq

Salam...

Dude !...Memang betuilah apa yang hang kata...SUNYI !...Lepas aku balik dari KL je, terus sunyi blog ni. Hang ngan aku je dok interact. Yg lain aku tak tau apa jadi kat depa. Dok berebut komputer ngan anak2 ka atau depa segan nak jampok. Tapi yg menjengok diam2 ada ramai.

Anyway...tadi balik dari PFK Gurun, aku singgah kat Bedong. Naina nasi kandar. Stall yg betui2 kat simpang traffic light nak masuk ke Bandaraya Bedong tu. Nasik dia memang sedap. Dia start kul 4:30ptg. Orang bertali arus. Hari ni menu yg aku makan ialah kurma kambing, teloq rebus yg digoreng dan bersambal serta teh o ais. Aku kaut jugak dalca dlm periuk besaq tu dan sangkutlah terung ngan tengkok ayam + kaki ayam sebelah. RM4 harganya..Murah gila..pada aku lah. Seedaaaap...Gambaq Naina kat bawah..
Ha..ni gambaq masa dia wakil Malaysia. Naina ni satu batch ngan Radhi Mat Din punya time lah. Kat stall dia tu, logo sign board dia siap ada lukisan Piala Malaysia, dan tertera kat situ, Juara Piala 1990. Kalau lalu kut situ, singgah2 lah. You wont be dissapointed.. Food is gooood..

Klu hampa nampak dia, la nie dia nampak cam M.Zain..."tu yang Pak Aji suka tu...."

WASSALAM

4 comments:

madud said...

Seronok sungguh tengok hang, pi sana pi sini, balik2 cerita kedai makan, aku ingat hang saja dok tulis pasai kedai makan pasai hang nak publish buku, guide to the best mamak shop in the north. baguih gak idea tu, pastu hang pi laa jumpa kedai2 mamak yg ada dlm buku tu suroh depa buat "contribution", best kan? hehehe, Koden ni jari macam tak ada insurans nooo.. ampehhh....

Anonymous said...

Salam,

Wow tajuk Kedah menang dpt 10 komen dari kwn2. Pasti nya semua yg komen tu bernas n kalau d cantum utk d 'amal, pasti aman temteram dunia ni.

Tapi satu hal saja yg sapa pun tak sentuh. HIPOKRASI. Setiap yg d qutbahkan ni mesti lah d 'amalkan.Kalau qutbah saja tapi tak 'amal....,jadi..... sembang kuat!!! Hehehe Aku yakin Own setuju dgn aku sbb dia memang seorang insan yg berprinsip. Dz pun pasti gitu. Non, welcome bro. Non ni pun mempunyai kekuatan d mata pena juga ni.

Pakat2 tenung n pikiaq la coretan pengalaman sahabat2 kita d tajuk Kedah Menang tu n timbang n 'amal lah yg mana yg baik serta kais2 ke tepi lah yg mana yg boleh d anggap donggeng.

Wassallam.

CIOW

KODEN

Anonymous said...

entah , si fazie melalut apa kebenda pun tatau, madud pun dua kali lima,

Anonymous said...

Salam,

Aku minat betoi tajuk Naina Nasi Kandaq ni sbb
1- aku n family memang hantu nasi kandaq. Kayu, Pelita, Line Clear, Misai, Royal or Sultan..., semua kami dah test n thumbs up.
2- Aku, Mrs n anak sulung Syafiq amat minat M.Zain. Teringat dailog2 Labu Labi..." bapa saya kata saya beranak tahun bodoh, Encik.","Besi punya besi, besi dtg dari Kedah, Nak pegi biar pegi, biar tinggal gusi dgn lidah".

Last Tuesday aku blk Jitra tapi n emergency trip,so tak contec sapa2 la. Next trip aku balik, insyaALLAH aku nk ajak Dz bawa aku p nasi kandaq ni pula kot.

Hairan bin Ajaib la kenapa seorang bekas pemain pro ni dok jual nasi n tak menyumbang kearah pembangunan bolasepak negara. Ni memang boleh djadikan bahan pikiaq d peringkat yg lebih tinggi kot.

Wassallam.

CIOW

KODEN