Thursday, January 17, 2008

Ya ampun..Gua Gian Mau Jumpa Lu Olang...

Hahahahaha...Nak tergelak la kak chah...Koden dah gian...jangan sampai herot muka sudah. Gian sikit2 tak pa. Suka aku kalau hang gian sebab ada jugak kawan dalam dunia virtual ni...klu dak aku sorang je dok pok pek pok pek. Tapi tak pa, aku stat ni pung tak dak sapa suruh..sendiri mau.

Gamaknya lah...klu aku ngan Koden ni tak mau bersusah payah cam hampa semua, benda ni tak jadi lah kut.. Betui hampa semua sibuk aku paham...saja lah nak kurang ajaq ngan hampa sikit...takkan nak marah kut.

Kalau nak kata sibuk, Koden lagi sibuk...Dok kepong anak jantan dia yang dengaq habaq dok angau kat Gunung Kinabalu yang berambut serabai tu...betul ke Syafiq? Jangang gitu bah..hehehe. Pas tu dia nak kepong anak dara dia dua orang lagi..berat tu tugas dia. Tak termasuk segala decision yang dia kena terima sebab dok tunggu major decision dia yang tak tau bila...I pity u my friend and yet you have time to come look see my blog...4 that I respect you n love U...

Wokey..Pagi ni cuaca kat Paka sejuk sekali sebab hujang. Laut nampak gelap suram dan menakutkan. Tapi mai tengahhari ni cuaca dah cerah...ombak dok stat pukui pantai ngan ayaq dia yang nampak kehijauan dari opis aku ni.

Koden kata:

Assallamuallaikum,

Tu la aku dok kata dah...,
aku ni dah memang gian dgn blog ni. Ngam2 sampai balik dari "kais pagi makan pagi", mcm Mat Gian, aku terus ON komputer. Padahal breakfast pun dak lagi ni.

Anyway, aku suspek betoi la kat Dz ni. Aku cadang saja suruh dia buat tunjuk arah, dia respon teruih. Caya lu la Bro!!!

Tapi aku lebih setuju dgn counter cadangan Dz yg nak minta Hasaza guna papan tunjuk arah askar. Apa2 pun jgn sampai dia terbeban n di anggap salahguna kedudukan pula. Ni la yg aku maksudkan dgn KELEBIHAN N KEKURANGAN SEORANG INSAN.

Yang sebenaq nya ada 2-3 jalan lagi nak mai ke Kelab Shah Alam tu tapi aku tak berhajat nak confuse gang yg baca. Stick to the tunjuk arah yg Dz bagi n kalau hampa beteraboq juga, cal lah aku or Dz or Din Ahmad ka. Jangan cal Rajan. Walaupun dia kerja d Shah Alam, dia lebih cekap jalan d Sunway sbb tiap2 hari antaq anak2 p swimming la, tusyen la, tae kwondo la, sumo la d Sunway (pernah dengaq ka hindu masuk sumo???).

Ni la Kisah Seorang Rajan. Selagi dia boleh jolok anak dia masuk, aktiviti apa pun dia nak boh anak dia. Gah! U buka kelas masak, dgn dia2 sekali mai.

Betoi mcm Dz kata, tudia dia dok mai...dok mai dok kata tak mai...

Sampai saat ni aku tak dapat apa2 tambahan confirmation dari kawan2 yg lain. Woi... kompom la cepat!!! Kesian la kat kami yg nak budget tempat n makanan. Kalau dah kompom n baca blog ni, tolong lah war-warkan kat gang kita yg lain k.

OK takat ni saja la kot. Esok Dz tuleh lagi..., aku jampok pula.

Wassallam

CIOW

KODEN

Ha..klu ada yang dak kompom lagi tu, kompom la cepat2 sikit dak? Kite nak buat bagi sempurna, supaya tak dak sapa nak komplen lepastu.Tapi kalau ada yang komplen pung nasiblah. Kami ni umpama pakai kain pelikat. Nak tutup seluruh badan tak leh. Tutup dari kepala nampak kaki, tutup kaki nampak kepala..The moral of the story is...tak leh bagi happy semua dan kalau nak tutup seluruh badan pakai la selimut...

Lagi satu kalau hampa semua nak mai dari aloq setaq bawa mai sepat ronggeng sikit..teringin nak makan lah...hahahaha..dan jangan lupa kuah rojak untuk Koden....dia suka.

Angin kuat kat T'ganu nih...Hujan la pulak.

Kita dah ada more than 20 org dah la ni, jadi kalau boleh dapat la lebih lagi sebab kita nak cari penganjur untuk nak buat di Utara lepas ni...Takkan aku ngan Koden ngan Hasaza lagi nak kena arrange kut... Masa kita berjumpa ni kita pikiaq pikiaq la tengok camana kan?

Aku pung rasa letih dah dan aku ingat takat ni lah dulu kut...Semoga hampa semua dapat hadir dan kita semua dapat bergumbira...Tapi aku heran sikitla sejak dua menjak ni, Fatimah Zaharin terus diam..tak jampuk lasung...(bukan spelling mistake) Gah pung dok diam jugak.Takkan tak dak idea yang bernas kut...Mc E pung tak jampuk..Dik D telah la...Aku harap Dik D bawa kamera dia dan boleh ambik gambaq kita semua dan simpan dalam kamera dia sebab dia tak reti nak download dan hantaq kat kawan2...hehehehe.

Take care..C U on the 25th....

Cheerio...Adios sabata.

WASSALAM.

2 comments:

Ain said...

Assalamualaikum
first n foremost i nk minta maaf bebanyak pasai perjumpaan ni...(sbb x respon dan dok diam je), bukannya apa hati ni berbelah bagi..(nak sgt pergi tapi x leh)lagi satu tak sampai hati nak bagi tau u all. so sorry kawan2...ada masa, ada rezeki n panjg umur kita jumpa lain kali. 4 ur info i ni salah sorang yg rajin masuk blog ni..tapi tu la i x pandai bercerita sbb tu i jampok sekali sekala. apa2 pun i enjoy sgt baca "usik mengusik" u all (esp. koden n Dz).

p/s utk kawan2 semua,walaupn tak dpt bersua muka tapi kita masih ada ruang untuk berkomunikasi, walaupun jauh di mata tapi dekat di hati! (esp. melalui blog ni..so my special Thanks to DZ!)- Ain

Anonymous said...

Assalamuallaikum,

Andre Andre... YaRiva YaRiva...Knock knock... who's there?

Aku lagi.....

This morning I had breakfast dgn Gah n Zaki. Zaki is not well but Gah is extra well. Siap cemburu depan2 aku. Nasib u la Zaki... sapa suruh handsome sangat. Cuba u tu "well done" mcm I ni, tak dak sapa yg nak jelous.

Gah habaq Tharu tak boleh mai sbb kalau dia mai banyak kes mahkamah Aloq Staq kena tangguh. Tengok, 1 lagi kes study aku tentang tajuk KELEBIHAN N KEKURANGAN..... yg aku nk sentuh nanti. Noor Asma pun tak boleh mai, d samping Ain (Ain dah crita masaalah dia, so aku tak payah nak crita la).

Before aku p Jumaat tadi Gah cal habaq Fadzillah tak boleh kompom lagi sbb dia tengah sebok dgn bisness, tapi Gah rasa kemungkinan besaq dia akan mai kot. Jadi Dz, kita masuk dia dlm budget order makan. Nanti tak cukup makan kat dia, dia semboq hang, aku tak tau. Aku ada imunisasi... dia tak kan semboq!!! hehehehe

Lepaih Jumaat, dapat sms dari Jit tanya berapa kutipan yg kita nk kenakan. Aku dah jwb panjang lebaq n dia pun dah senyap. Senyap Jit ni, kena tunggu gedembai tempit la baru dia bagi salam pula.

Aku rasa ada sis-sis kita susah sikit nak mai sbb nak keluaq rumah mlm. Mcm Dz kata la..., kami ni mcm pakai kain pelekat, tutup muka... betih terserlah. tutup betih..., dada tenganga. Jadi harap maaf la.

I would like to suggest to all our sis to invite n pujuk ur better half to join us sama. Masih sempat to pujuk tau. Lepaih tu kompom dgn kami.

So Ain pun, we r still hoping to see u n ur hubby on that nite.

Cukup la for this round of jampukking. Kalau Dz contribute lagi, u can count on me to continue my jampukking.

Last but not least.... sejuk hati aku tengok gambaq Mak Tom kat sebelah tu.

Wssllam.

CIOW

KODEN