Monday, January 28, 2008

Makang Ikang Balik....

Blues Gang SMJ

Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh...

Koden kata:

Assalamualaikum,

Alhamdulillah agenda brsahaja yg kita nak maintain, dpt d maintainkn.
Aku tak dak words to tambah utk nak stuju dgn Dz tentang "suasana kebetulan Kesedihan" yg jadi prelude to the dinner n how we should face it with grace. TQ Dz. Well put.
Yg penting, sedih berpada2 n....KITAYG DOK QUEUE NI, BUAT AMALAN BANYAK2 LA!!!!
Aku mnta maaf bnyak2 sbb aku pun tak sangka yg aku boleh naik hiba mcm tu. Agak nya makin tua ni makin senang tersentuh kut. But on a positive note.., tht shows how strong our bond is. You all r my true bro n sis.
Gah offered her house (with Zaki's consent)for a tahlil utk Shukri . Klau ada sapa yg terasa nak join for this, tolong kompom dgn aku a.s.a.p. We can decide any mlm btween Khamis, Jumaat or Sabtu. Tolong get back to me please.
Mlm tu McE suggested kita buat 1 lagi get together tapi on a different mask pula. Maybe kita buat lawan BOWLING ka! I like the idea. So now, aku harap dpt respon dari lebih ramai bro/sis.
This will b a better avenue utk kita bawa anak/bini/hubby to come n have fun n get to know.
Mlm dinner tu, aku bawa handycam n suruh anak2 aku tembak la kat mana2 yg patut. Depa balik gitu saja, haram tak tembak langsung. Kamera tu dah break record of "tak pernah ambil gambaq sejak dbeli". Dah lebih setahun beli, sekali pun tak shoot lagi. Ghaplah betoi anak2 aku ni.
OK got to go sbb anak aku nak guna internet pula.

Wssllam.

CIOW

KODEN
L-R, Datuk Badar, Abang Mehat & Kak Noni

Alhamdulillah lah kalau Gah dah offer rumah dia untuk buat Tahlil...Hampa pikiaq la camana nak buat dan bagi tau aku. Aku cuba make time, insyaallah.

The idea of going out on a bowling game si very noble. Best gak tu, aku setuju. Hampa bincang dan count me in.Kalau boleh buat after March ni cantiklah sebab proj aku settle March, boleh gak join main bowling yang dah lama tak main. Aku nak praktis bowling kat mana di Paka ni...Golf ada lah...

Ada juga kawan kita yang aku rasa sungguh sensitif dengan kehilangan Ta..Aku turut bersimpati dan appreciate sekali apa yang di lalui oleh Gah. You are a very good friend and only now do I see this part of you and I rasa bangga to have known you all this while. All of us feel the lost, but you feel it harder. Take care...

And Gah says:

Assalammualaikum.Alhamdullillah
.Ipun turut bershukur yang tidak lah hampa dan sia-sia harapan sahabat kita yang datang dari jauh dan dekat. Di sini I would to ambil kesempatan to minta ampun dan maaf for dissapointing some of our friends by not showing up that night.Its just that we are all different in so many ways. Allah has made us that way.EVENTHOUGH I feel that Shita is closer to the boys but some how or rather I felt her lost quite deeply, even though I never got a chance to meet him personally. But as a friend and awife myself I guess I could feel her sorrow, so if I had gone that night I guess, its like I'M turning my back on her. But then again, please.... I hope that nobody would be offended by the way I feel cos thats me. So please accept my appology and deepest regret for not being able to bring myself to attand the dinner.

Saya sangat-sangat berharap semuga kita dapat bergabung semula untuk menyumbang sekalong doa semuga Allah mencucuri rahmat keatas roh allahyarham saudara Shukri. Amin. Semuga pengalaman ini akan lebih mengeratkan lagi siratulrahim antara kita semua. Semuga kita akan sentiasa bersama di hati wakau pun kita berjauhan.Insyaallah kita akan bertemu juga jika ada rezki.THATS ALL FOR NOW. WASSALAM

Aku boleh rasa sorrow dia dalam tulisan dia tu. Aku respek how she feels. Nobody yang marah kat you cos you tak mai. I know all of them understand and appreciate it. So, no worries mate. We'll get together again sooner or later. Time will tell.

Aku betui betui tak pernah tau this side of Gah, although aku ngan dia dulu pung bukannya sembang banyak, tau sajalah dulu2,kalau sembang saja depa kata gofren, boyfren lah..Yang membuat kan aku remeber Gah ni adalah, she's slim and tall and always terkezut kalau kita approach dia..Dan kalau bercakap dia selalunya lembut...

For your info,Mr.Ainon la ni ada di Thailand. Jumpa ngan adik beradiklah kut. We dapat news ni dari Chop Pak Mae yang telah mengontek anak Mr.Ainon dan seterusnya menyebarkan berita ini. Now that we have contacts, mungkin lain kali kita dapat jemput dia untuk bersama sama ngan kita bila kita get together lagi.Syukur.

Lagi satu berita yang quite hangat kita dapat malam tu ialah, rupanya one of our seniors malam tu ya itu Abang Mehat adalah abang kepada Kurniawati. Jadi one more contact established. So all in all tak sia sia jugak lah malam perjumpaan tu...Hehehe.

Mc 'E' ada meninggalkan sepatah dua kata, katanya:

Salam smua,

Alhamdulillah dapat juga brtemu dgn kwn2 lama dan dapt buat kwn baru hasil dari titik peluh Dzamri, Koden, Hasaza n the rest of xSMJ. Yg bestnya exco alumni SMJ, Abg Mehat britaw dia ada simpan members list of not only xSMJ but also xSATS. Jadi aku bleh join jgak sbb aku kat SATS from 1966-1971, sama Gah, Dz, Kden, Rajan, Cheng,etc. Yg bestnya ada batch junior SATS yg mai mlm Jumaat tu, unfortunately xdan nk introduce to Dz, the event organizer - jgn mrajuk ye...

It was very unfortunate that our friend's spouse, Bro Shukri had to leave us forever esp. his wife n family. Moga2 Ta kuat smangat even though I haven't seen her for ages.

As for the rest, I hope to meet again mayb waktu main Bowling or some other time. Tnx again Dzamri, Koden, Hasaza for taking the xtra effort to gather old friends. Next time mayb bleh knal lbih rapat dgn yg lain, like Teh, Di, Ain, Jit,etc.2

Salam dari McE.

p/s Koden, ur right I was talking to Chop Pak Mae (jr. kita 4yrs) at the parking lot of Klab Shah Alam after u,Dz n Kamal went for teh tarik at 1 am - hang tau pkul 2.30 pagi baru habih cakap ngan Chop dkat parking lot tu!.. tapi tak pa,kwn lama..

You are welcome Mc 'E'... Memang betui lah apa yang Koden kata tu...Kalau dia sembang mesti panjang punya cerita dia. Patutnya malam tu hang mai la jumpa kami kat kedai mamak..Hahahaha.

Aku enjoy malam tu, although tak sepenuhnya, tapi enjoy. Puas hati pasai dapat mengumpulkan begitu ramai sahabat2 yang tua dan yang muda untuk bersama2 dalam satu majlis. Common ground "SATS/SMJ"

Dan aku juga harap hampa semua dah cuba korek telinga hampa ngan kaca yang Madud buat, but make sure masa korek tu hampa pejam mata dan bayangkan majlis malam tu. Jangan dok bayang muka Madud sudah sebab dia tu ada sikit.... Artist lah katakan.

Satu ucapan WELCOME aku nak sampaikan kat junior kita ni yang baru pertama kali komen kat sini,dan aku appreciate apa yang dia kata.

NAMASTE Yan...:

bagi pihak juniors yang tak berapa junior dah, kami extend ucapan terima kasih kami pada 59ers yang dah jemput kami join gathering tu.Kami juga minta maaf lah pasai lupa nak hot2 setengah seniors tu, terlalu asyik jumpa gang yang tak pernah jumpa dari darjah 6 sampai lupa orang keliling. Ada terlintas nak tegur tapi seriau tengok muka...ranggi la, berkabung kot..Tapi kami tegur juga yang kenai2 tu. Anyway ..maafkan kami, maafkan kami.


Cool...Nampak gaya macam depa ni la yang nak menyambungkan kita punya perhimpunan ni. Good, ada masaalah tanya Koden..Dia cekap pasai hal ni semua.

Lagi satu aku nak bagi tau hampa semua, aku ada pegang sejumlah wang yang kita kutip malam tu. Ada orang politik dan Kementerian Pertahanan telah sanggup untuk bagi sumbangan...Jadi aku ngan Koden bincang kami akan simpan duit ni dan kita akan buat sesuatu dengan RM tu.

Malam tu selepas dinner tu kami ada berbincang ngan Kamal untuk buat nexr gathering kat Jitra. Koden nak buat dalam kelas SATS, tapi ada gang yang bukan SATS pulak.Kita kena cari satu tempat yang senang untuk semua. Tetapi masaalah dia, sapa nak coordinate kat sana? Tak nampak lagi muka2 yang boleh sanggup buang masa dan tenaga depa untuk nak buat benda ni. Kamal ada lah..Tapi dia pun duduk kat B'worth. Kesian kat dia jugak. Kena cari seseorang lah. Lepas aku dok pikiaq aku rasa Fadzillah boleh jugak hala benda camni. Kalau hampa ada terpikiaq sapa2 yang rasa boleh tolong bagi tau dan aku akan cuba kontek depa tu..Maybe Bangau? Who knows, kan dia selalu terbang sana sini...hehehhe
Maybe Yan can update me on the names of the above..tak kenal lah. But anyway they are our juniors who accepted our invitation and came to the gathering. Cool gals..

Tak dan Yan nak habaq dah ada orang lain cerita sapa depa ni..TQ very much NORI.
Gambag 3 ladies tu.. Woman in black - Zaharah; in white Mahanum n yang lagi sorang tu takkan tak cam muka tu kot..cuma rambut tak kerinting macam abang dia, Rafi; she's Norliza Salleh Khan.

Oklah..Bapak dah tak larat dah..Tadi baru habis meeting. Banyak kerja. Nak balik rest dan maybe tidoq kut..Angin laut kat Paka today sejuk lah..Rasa cam nak demam.

All of you can check out the pix here:

http://picasaweb.google.com/dzamriabdulrahman/KelabShahAlam

WASSALAM

dz

2 comments:

Anonymous said...

Dz, kesian kat hang. p mai p mai nak bagi kwn2 jumpa, hang dah nk demam. kalu demam sapa jaga hang... nmpaknya kna cari pnjaga no.. nnti umoq mningkat lagi haghu.. McE

LAHPIN said...

Assalamulaikum..tak sangkala berjumpa dgn blog ni waktu dok buat log search.Saya pun pi juga kat Shah Alam hari tu.Tokey kami Dato' Hashim DO pi kira bas kilang.Macam nak lucut urat pinggang. Meraca satu badan.Yang pi pun muda2 sangat dah.Kalau nak tengok gang2 lama mai sini http://lahariffin.blogspot.com/